|
 | |
13-02-2010, 16:21
|
#1 | | Weteran

: 0 Za ten post 368 Razem
Komunikatory:
 | Przenoszenie nut. Witam Od jakiegos czasu denerwuje mnie to ze w poszczegolnych dzialach z muzyka sa dawne nuty (po kilka miechow).Niedawno doszly przeciez dodatkowe poddzialy " starsze".Moze by sie znalezli ludzie (moderatorzy) co przenosiliby te nuty w ten wlasnie dzial
Ja bym mogl pomoc w dziale EH. Pozdrawiam |
| |
13-02-2010, 16:29
|
#2 | | Weteran

: 0 Za ten post 739 Razem
Komunikatory:  |
a nie wiedziałeś że założenie było takie żeby w tych działach umieszczać nutki starsze niż rok??
__________________ podobała się nutka?? kliknij "thanks"... może ci ten niebieski ludzik kursora nie zje co??   |
| |
13-02-2010, 16:37
|
#3 | | Weteran

Komunikatory:
 |
Ile?? 
To by sie przydal i drugi dzial OLD ale tym razem nutki starsze (ok 2miech) 
Nie lubie jak sie starocie z nowymi mieszaja a potem nowe hity nie sa komentowane tylko taki staroc jest hitem... |
| |
13-02-2010, 17:13
|
#4 | | Weteran

: 0 Za ten post 2,656 Razem
Komunikatory:
 |
Dokładnie tak ajk napisałes. Dla mnie nuta ktora ma powyżej miecha powinna być wrzucana do działu starsze. Rok to troche za dużo według mnie.
Jak coś to też moge pomóc w jakims dziale |
| |
13-02-2010, 23:21
|
#5 | | Weteran
Zarejestrowany: Nov 2008 Imię: Przemysław / Bartłomiej Skąd: Sokołów Podlaski/Warszawa Wiek: 20

: 0 Za ten post 1,245 Razem
Komunikatory:
 |
no właśnie dla jednych nuta pół roku to nowa dla innych miech to staroć ale ten podział jest dobry i nie kozaczcie panowie
__________________ ZAPRASZAM |
| |
13-02-2010, 23:56
|
#6 | | Weteran

Komunikatory:
 |
Napisał Bazyl | |
no właśnie dla jednych nuta pół roku to nowa dla innych miech to staroć ale ten podział jest dobry i nie kozaczcie panowie
| Zes dowalil teraz Bazyl.... 
Dla innych pol roku to nowa hmm...dla kogo?? dla uploadera??
Moze Tobie akurat pasuje jak cos starego sie miesza z dobrym nowym hitem
Takie opoznienie to tylko na tym 4um jest jakbys zauwazyl.
Chyba ze nie zauwazyles bo siedzisz wylacznie na nim(mzkm).
Dla mnie mzkm to juz 4 chyba forum muzyczne i moim zdaniem w porownaniu do tych 3 pozostalych jest na ostatnim miejscu w dziedzinie nowosci.
Wracajac do okreslenia ze dla innych nuta ktora ma pol roku jest nowa.
Na tracklistach,albumach,skladankach,epkach itd sa jakos szybko,a Wy lubicie sie zachwycac nuta ktora na dyskach panowala 7miesiecy wczesniej..
Ja wole byc na biezaca niewiem jak inni.
I nie lubie jak bardzo fajna "nowa nuta" szybciej spadnie na dno 4um bo ktos sobie zazyczyl upnac stara dobra nute...
Dlatego zostajemy w tyle
Pozdro/
EDIT: Tak dla jasnosci glownie mi chodzi o dzial EH bo wiadomo ze w HH nie wychodzi tyle nut co EH.
Moim zdaniem przydal by sie taki pod forum ze wpadaja nuty starsze niz 2Mies.
I tyczylo by sie to dzialow TRANCE,EH,House,HU,HS.
Ostatnio edytowane przez BaseMasterz ; 14-02-2010 o 00:05.
|
| |
14-02-2010, 11:33
|
#7 | | Weteran
Zarejestrowany: May 2008 Imię: Piotrek Skąd: Włocławek/Brześć Kujawski Wiek: 17

: 0 Za ten post 1,246 Razem
Komunikatory:
 | Ogólnie pomysł bardzo dobry... ja to jeszcze bym był za tym, żeby wyłączyć 'podbijanie postów'... wiem, że każdy sam może ustalić jak woli, ale domyślnie powinno być 'bez podbijania'.
Bo nowa nutka poleci gdzieś w dół, a troszkę starsza jest nadal komentowana i siedzi na szczycie, dla mnie głupie.
__________________ Link = thx
Koniec z pijawami  |
| |
14-02-2010, 12:55
|
#8 | | Weteran
Zarejestrowany: Nov 2008 Imię: Przemysław / Bartłomiej Skąd: Sokołów Podlaski/Warszawa Wiek: 20

Komunikatory:
 |
często te stare są o niebo lepsze niż nowości i nie widzę problemu żebym miał się tym nie zachwycać jeśli mi się podoba a wracając do tematu nie mówię tu o osobach które się tym interesują tylko nowi ludzie dla niektórych pół roku to nowa nuta poza tym mam sporo koleżków którzy tak uważają bo nie są na bieżąco.
| |
14-02-2010, 13:03
|
#9 | | Weteran

Komunikatory:
 |
No dobra skoro lubia stare nuty to chyba pod forum (OlD) albo (Starsze) nie bedzie im przeszkadzal  a innym ulatwi zycie.
Zreszta tu jest taki system
Upnie ktos nowa nute pare osob da komenta i spokoj
Potem ktos upnie stara nute duzo osob bedzie sie zachwycac..tamta nowa spadnie na dno
Potem minie jakis czas upnie ktos ta "nowa"jw nute i beda sie znowu zachwycac (mimo powtorki tematu)
Wiem na swojej skorze.
Bo ja cos rok temu upnelem i ktos to niedawno upnal i mial wiecej komentow...niz ja rok wczesniej...
Ale skoro wy lubicie opoznionych uploaderow to juz tego nie skomentuje...
|
| |
14-02-2010, 16:30
|
#10 | | Weteran

: 0 Za ten post 1,594 Razem
Komunikatory:
 | To może zrobimy najlepiej z 15 podkategorii, żeby można bylo wrzucac kawalki miesieczne, dwumiesieczne etc. Wy chyba niepoważni jestescie wyjezdzajac z takimi propozycjami 90 % wrzucajacych nie ma pojecia czy kawalek jest ze stycznia, czy z lutego i beda walic gdzie popadnie.
__________________ '' It’s not just love for music, it’s my passion.
It goes beyond liking, and beyond a hobby, it’s about a way of living.
Music is essential to my life '' - AvB |
| |
14-02-2010, 16:35
|
#11 | | Weteran

Komunikatory:
 |
Ja pier***... 
TEMAT DO ZAMKNIECIA
i tak gowno zdzialam tym pomyslem...
Najlepiej to zostac Archeologiem bo najpopularniejsze zajecie na tym forum
Ostatnio edytowane przez BaseMasterz ; 14-02-2010 o 16:41.
|
| |
14-02-2010, 17:57
|
#12 | | Weteran

: 0 Za ten post 494 Razem
Komunikatory:
 |
Napisał David Beilan | | 90 % wrzucajacych nie ma pojecia czy kawalek jest ze stycznia, czy z lutego | Dlatego sam dział OLD mi się nie podoba. Wymuszanie na uploaderach sprawdzania kiedy wydano nutkę tylko odstrasza użytkowników.
|
| |
14-02-2010, 18:32
|
#13 | | Weteran

: 0 Za ten post 2,656 Razem
Komunikatory:
 |
Kurde. Ja nie rozumiem waszych stwierdzen. Na wiekszosci forach jest taki dzial do ktorych wrzuca sie piosenke np. powyzej 2 miesiecy i sie tego przestrzega, a jezeli ktos naprawde nie wie i wrzuci to od tego sa modzi i niech przeniasa. A jak maja być nuty (ktore maja do roku) wrzucane do normalnego dzialu to taki dzial wogole nie jest potrzebny bo i tak bedzie syf.
|
| |
14-02-2010, 21:15
|
#14 | | Weteran
Zarejestrowany: May 2008 Imię: Piotrek Skąd: Włocławek/Brześć Kujawski Wiek: 17

: 0 Za ten post 1,246 Razem
Komunikatory:
 | Dokładnie... jeżeli chcemy dogonić konkurencje to musimy mieć jakiś porządek z nutami 
No bo wybaczcie, ale jakbym teraz wrzucił do EH kawałek z przed kilku miesięcy... np. Sexy Bitch, to według waszego rozumowania nic się nie stanie? tak?
Powinniśmy wrzucać świeże kawałki, żeby ludzie tu chcieli zaglądać i ściągać nową muzę... a nie nutki, które latają po necie od ponad miesiąca.
Takie jest moje zdanie...
Pozdro
__________________ Link = thx
Koniec z pijawami  |
| |
15-02-2010, 09:13
|
#15 | | Weteran

: 0 Za ten post 1,722 Razem
Komunikatory:
 |
mogłobybyć tak że temat automatycznie po 2 miechach od założenia ląduje w OLD i po problemie |
| |
15-02-2010, 10:07
|
#16 | | Weteran

: 0 Za ten post 7,579 Razem
Komunikatory: |
Moim zadaniem nutki powinny być przenoszone do działu starsze po miesiącu lub dwóch. W działach z muzyką jest straszny bałagan. Szczególnie EH. Ktoś wygrzebuje jakiś staroć i podbija go na początek działu a nowe nuty przechodzą niezauważone i ciężko je znalesc w tym bałaganie. W końcu po coś te działy "Starsze" są. Co do wrzucania paromiesięcznych (albo i starszych) kawałków do działów 'pojedyncze utwory' to nie ogarniam tych ludzi, którzy to praktykują. Nie wiem czy oni nie rozumieją prostego podziału na nuty starsze i nowsze czy mają jakieś problemy ze sobą, bo nie chce mi się wierzyć w ich muzyczną niewiedzę. Wiadomo, że nie można znać wszystkich kawałków jakie wychodzą ale to co się tu dzieje to przesada.
|
| |
15-02-2010, 14:10
|
#17 | | Weteran

Komunikatory:
 |
Napisał Captiva (djmasterr) |
mogłobybyć tak że temat automatycznie po 2 miechach od założenia ląduje w OLD i po problemie | Nie tylko tu jest pies pogrzebany. Chodzilo mi w temacie rowniez o to ze ludzie upaja "starsze" nuty. Nie tylko wygrzebuja...
Pozdrawiam
|
| |
15-02-2010, 14:30
|
#18 | | Weteran

Komunikatory:
 |
a ja myślę że niektórzy na siłę chcą dostać rangę moda poprzez "znanie się" w określonym gatunku i że niby wiedzą kiedy każda nuta wychodzi
| |
15-02-2010, 18:55
|
#19 | | Weteran

Komunikatory:
 |
Mylisz sie chociaz przydaloby sie co niektorym...
Skoro rangi innym nie potrzebne sa to dla mnie spoko
Niech aktualni modzi zrobia brudna robote. W koncu od tego sa |
| |
22-03-2010, 23:21
|
#20 | | Weteran

: 0 Za ten post 266 Razem
Komunikatory:
 |
Problem rozwiązałaby znajomość dokładnej daty releasu i ustalenie stałej granicy dla "starej" nuty. Ale to by zmuszało uploaderów do ściągania z porządniejszych źródeł, które do rilisów dają dokładne info, które zazwyczaj są zawarte w plikach .nfo tuż obok okładki i pliku .m3u z listą nutek z tej epki czy longplaya czy czegoś tam jeszcze.
Jak dla mnie to gra nie warta świeczki, mjusik to mjuzik, dobry wał broni się sam, data jest niepotrzebna, nie potrafię sensownie zaargumentować działań maniaków świeżości, którzy szukają na siłe hitu i chcą go wrzucić oby jak najszybciej. Pęd za świeżyzną zabija artyzm naszej kochanej profesji, która domaga się więcej i więcej.
Mam takie pobożne życzenie, ale to jest nihuhu niemożliwe, nie tutaj, to nie jest serwis tego typu i taki układ byłby raczej tutaj bez sensu, a może to i nawet dobrze, ale jest burza muzgów to można sobie pomarzyć :P Otóż ładnie by to wyglądało, gdyby były wrzucane całe releasy, epki z kilkoma kawałkami, wydawane single, czy longplaye z kilkunastoma kawałkami. Do tego okładka na środek, szczegółowe dane nt. labela, numer katalogowy :P Coś jak mają na electropeople.org :P A jak pięknie się prezentują na półeczce podrukowane przeze mnie okładki, płytki w audio nagrane z tym konkretnym wydawnictwem, wszystko posegregowane labelami, miód :P Muszę jeszcze tylko dorwać jakiegoś znajomego stolarza, żeby mi zrobił regał obrotowy, jaki można spotkać w niejednym sklepie muzycznym :P
__________________ Pomogłem ci? Skomentowałem twój wałek? Zwymiotowałem Ci na spodnie?  Posłuchaj, skomentuj, dodaj do znajomych z linku poniżej:P http://www.myspace.com/darxidepoland
Ignorance is bliss.
Ostatnio edytowane przez darXide ; 22-03-2010 o 23:30.
|
| |  | | | Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat | | | | | Wygląd | Wygląd liniowy |
Zasady postowania
| Nie możesz zakładać nowych tematów Nie możesz pisać wiadomości Nie możesz dodawać załączników Nie możesz edytować swoich postów HTML kod jest Wyłączony | | |  | Forum zawiera nowe posty |  | Forum nie zawiera nowych postów | |
Copyright by Muzikum.pl