[03.04.12] Sivik - Angels in fridge (demo) [Other]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
sivik
Użytkownik

[03.04.12] Sivik - Angels in fridge (demo) [Other]

Post autor: sivik »

Wiem,że dużo osób nie słucha takiej muzyki ale może komus wpadnie w ucho te demo ;)

Kod: Zaznacz cały

http://soundcloud.com/zamrazalnik/angels-in-fridge
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Re: [03.04.12] Sivik - Angels in fridge (demo) [Other]

Post autor: Violet Rocket »

Więc pianino mocno elektryczne, to czuć w 1: 06 chociażby, po prostu brakuje naturalności, ale wiem, że ciężko o takową w syntezowanych brzmieniach. Ogółem nie przepadam za takimi utworami, pompatyczne skrzypce i perkusja mające "chwytać za serce" nigdy mnie nie ruszały, ale to już w sumie off-topic. Wracając do perkusji, wszystko jest jak należy, delikatnie acz wyraźnie. Może trochę jeżeli chodzi o całość pogrzebałbym w velocity pianina. Dobrać stosunkowo głośnością do reszty.

EDIT: Pieprzone emotki. To jest wielkim failem, że na takim forum próba napisania 1: 06 bez spacji (ile takich postów jest, gdzie trzeba zaznaczyć konkretną sekundę utworu?) kończy się wstawieniem jakiejś emotki, przez co nie wiadomo o co chodzi autorowi posta. Administratorzy mogliby przykrócić trochę tę gimbazę.
Awatar użytkownika
Watt83
Użytkownik

Post autor: Watt83 »

Dobra podstawa żeby zrobić z tego popowy utwór w polskich klimatach.
Czyli, to nam nie wyszło, to nam się nie udało itp ;)
Musisz tylko wokalistę i tekściarza znaleźć.

Muzycznie jest bardzo fajne.
Jakby to na tłustych brzmieniach pojechać to mógłby być, tak jak pisałem polski pop hit.
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

Post autor: Tebes »

żadnych tam polskich popów, bo takowe w mojej opinii niewiele wyższy poziom od diskopolo mają. słychać, że kolega ma zacięcie na alternatywne brzmienia - popróbuj może w ambientach czy jakiś czilałtach? wzniosłość spoko i wszystko czym nas karmisz jest na poziomie - ale fakt, że lepiej fragmenty takiej muzyki wplatać w bardziej współczesne gatunki - jakieś chillstepy czy downtempa może? no bo na coś takiego raczej nie będziesz mieć ochoty? ;)

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=NEm6oq69voU
w każdym razie - życzenie moje na przyszłość - miej ambicje, nie spuszczaj z tonu nie zostawaj przy oklepanych wyrzyganych elektrach,hałsach, densach innych pompach jakimi internet obecnie rzyga :)
sivik
Użytkownik

Post autor: sivik »

Dzięki za rady :) To co sugerujesz Tebes chyba jest dla mnie zbyt trudne do skomponowania nie znam się zbytnio na tym ale dzięki za podrzucenie pomysłu :D
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

Post autor: Tebes »

no brejkory są trudne, ale w tym właśnie kunszt paradoksalnie łatwo jest docenić :D
ODPOWIEDZ