[24.07.11] Zbyszek Siekiera - Muzyka dla marzycieli [Ambient/Experimental/Acoustic]

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
Zby|Siek
Nowicjusz

[24.07.11] Zbyszek Siekiera - Muzyka dla marzycieli [Ambient/Experimental/Acoustic]

Post autor: Zby|Siek »

Post ten będzie moim przywitaniem na tym forum! A więc zajmuję się tworzeniem muzyki od lat 4 głownie za pomocą programu FL, oczywiście amatorsko i ku potomności. Jest to moje hobby i oddaje mu każdą chwilę ^^ Trudno mi określić gatunek w ,którym tworzę gdyż lubię mieszać i eksperymentować, więc po prostu rzucę link do mojej małej kompilacji utworów i ocenicie sami ^^
Zapraszam do odsłuchu, mam nadzieję że nie jest to martwe forum.

Kod: Zaznacz cały

http://snd.sc/pAswCH
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Re: [24.07.11] Zbyszek Siekiera - Muzyka dla marzycieli [Ambient/Experimental/Acoustic]

Post autor: lsudny »

Hmm, po kolei.

1. Addicted Romeo And Dead Juliet
Wszystko fajnie dopóki w 38 sekundzie nie wchodzi ten stłumiony bęben, niepotrzebnie tłumi tło które jest naprawdę fajnie. Tremolo na smyczkach brzmi nienaturalnie.

2. Magnets
Fajna zabawa glitchem na perkusji. Bardzo fajny klimat, technicznie nie ma się do czego przyczepić.

3. Sun Won't Shine Above Your Head
Widziałbym lekko zmieniony początek numeru - jakieś szumy z restauracji, coś jak w numerze numer jeden, i wchodzi perkusja od razu, bez pogłaśniania. Znowu świetny klimat, dobre użycie przesterów. W 3:13 nie podoba mi się przejście.

4. Timeline
Do 2:32 nie ma się do czego przyczepić - w tym momencie wchodzi gitara która wymaga korekcji bo za bardzo rezonuje. Poza tym bardzo fajny kawałek, przydałby Ci się jakiś porządniejszy pseudonim odzwierciedlający Twoją muzykę :)

5. Sleepy Chills (Brian Becerra R Edit)
Niestety nie dysponuję w tej chwili słuchawkami bo domyślam się że ten numer w wydaniu słuchawkowym brzmiałby niesamowicie. Takie proste, a takie miłe.

6. Graves Inside Your Head
Fajny kawałek, podoba mi się koncepcja. Potem jak wchodzi ten zegarek to bit trochę się rozmywa.

7. Heligo's Broken Trumpet
Ciekawy klimat, fajnie ułożona perka - jedyne co mnie uderzyło najbardziej to niepotrzebny dźwięk aplauzu w drugiej minucie - poza tym wyjątkowo klimatyczny numer.

Podsumowując - tworzysz bardzo fajną mieszankę klimatów, z jednej strony przyjemne i nostalgiczne, a z drugiej strony melancholijne. Czekam na więcej, trzy razy tak, przechodzisz dalej do drugiego etapu bla bla.
Awatar użytkownika
Ahremov
Użytkownik

Re: [24.07.11] Zbyszek Siekiera - Muzyka dla marzycieli [Ambient/Experimental/Acoustic]

Post autor: Ahremov »

ZbyŚku.Fajnie ze dolacza do nas osoba z innym niz komercyjne,brzmieniem.Na szybkiego przesluchalem wszystkie i jestem pod wrazeniem.Ciekawy styl,ciekawa wrazliwosc muzyczna ze tak powiem.Klimat jest konkretny.Podobny zreszta do klimatow p.VioletRocket z tego forum.
Pzdr
Awatar użytkownika
satan666
Weteran

Post autor: satan666 »

Fajnie to masz Zbysiu wszystko :)
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

Ja przyznam, że jestem pod wrażeniem. Wyczuwam podobną osobowość do mojej, ja po prostu wiem że Ty masz swoje spojrzenie na świat i widzę tu kolejną osobę, która być może również inspiruje się naturą, przekazując swoje emocje i przeżycia, kogoś komu ciężko odnaleźć się w tym konsumpcjonistycznym społeczeństwie. W niektórych utworach widzę coś na podobieństwo jednego z dwóch moich ulubionych wykonawców Deadelusa, podobna praca perkusji i tematyka. Technicznie to brzmi świetnie ale największa potęgą jest tu aranżacja i nowatorskie podejście. Dużo mógłbym się nauczyć i zorientowałem się jak wiele pracy jeszcze przede mna. Mimo, że na poważnie bawię się muzyką mniej niż rok, to aż mnie zazdrość bierze po przesłuchaniu tego : ) Dziękuję za inspirację i za rzucenie okiem na mój Soundcloud. Dodaję do listy śledzonych przeze mnie wykonawców i życzę powodzenia.
Zby|Siek
Nowicjusz

Post autor: Zby|Siek »

dzięki! ^^
ODPOWIEDZ