[14.08.2011] JOOLZ - Freakin out [House]

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
joolz
Nowicjusz

[14.08.2011] JOOLZ - Freakin out [House]

Post autor: joolz »

Witam! :)
Przedstawiam wam moje nowe dzielo, mam nadzieje ze wpadnie w ucho. Komentarze mile widziane, zapraszam do sluchania, enjoy! :)

JOOLZ - Freakin Out

Kod: Zaznacz cały

http://www21.zippyshare.com/v/54806077/file.html

Kod: Zaznacz cały

http://www21.zippyshare.com/v/54806077/file.html
Awatar użytkownika
Dj Herman DST
Weteran

Re: [14.08.2011] JOOLZ - Freakin out [House]

Post autor: Dj Herman DST »

motyw jest bardzo przyjemny ;) Nudno sie robi bo ciągle to samo gra, początek pusty, ten sidechain mógłbyś odpuścic jak gra sam led.
FXy za głośno i za dużo dołu zdecydowanie. Ogólnie fajny komercyjny kawałek, technicznie dużo braków ;)
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

Więcej urozmaiceń aranżacji i sporo do nadrobienia technicznie
Awatar użytkownika
Play on Me
Użytkownik

Post autor: Play on Me »

DJ Herman już ci chyba wszystko powiedział. Ja dodam od siebie, że nie pasuje mi ten clap.
Awatar użytkownika
Jinpachi Futushimo
Weteran

Post autor: Jinpachi Futushimo »

Hmmmmm,faktycznie motyw ciągle ten sam,clap porażka,kicka czasami nie słychac dobrze,słumiony miejscami...co więcej...motyw główny mi się podoba :)
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

Post autor: DjOhma »

Pomysł bardzo fajny ;) ułożenie całkiem miłe choć mógłby być bardziej rozbudowane ;)

Perkusja cała do wymiany.. Kick - za słaby, Clap - nie pasi , Hihat - może zostać ale trochę go wybić i bardziej pokombinować z ułożeniem.
Technicznie jest słabiutko ;) Te Vocale ujdą w tłoku, choć moglbys sie bardziej pobawic deelayem na nich ;P . Tak jak zostało już wspomniane.. bardzo monotonne ;) też się z tym zgadzam. Brakuje tła w nucie.. Pad by się przydał wyrazisty.. coś tam słychać jak leci ale za nisko ułożony i miesza się z bassem za bardzo ;) chyba, że to bass =D ciężko mi powiedzieć ;) miejscami na ten lead mógłbyś ułożyć co raz to wyższe tony by nie powtarzało się to z baru na bar ^ ^, Przejscie takze do poprawy, pisze juz dzisiaj to chyba z 4 raz ;D fxów nie bojcie się uzywac ;) co za duzo to nie zdrowo ale cza robić to w miare plynnie.. ;)

Na przyszłość układaj bardziej rozbudowane melo ;) i więcej fxów ;D pokombinuj z perkusją, nie pierwsza lepsza, tylko popróbuj co pasuje a co nie ;p bo to tak słychać w tej nucie jakbyś na odpierdziel to robił ;) dam ocenę 4+/10 ;) i powodzenia w dalszych traczkach ;)
Awatar użytkownika
alexfat
Użytkownik

Post autor: alexfat »

Zdecydowanie utwor ma potencjal , naglosnikach gra przyzwoicie jak koledzy wyzej zauwazyli wiecej urozmaicen by sie przydalo , sna sluchawkach brzmi zdecydowanie gozej poracuj nad dolem bo strasznie muli mix :) , poraw mix urozmaic i bedzie extra. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

Ohma i inni powiedzieli, co trzeba zmienić, nic więcej nie dodam :)
ODPOWIEDZ