Propozycja :D

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
Patioo
Specjalista

Re: Propozycja :D

Post autor: Patioo »

Tez wlasnie myslalem nad mash up'ami.
Bo z ukladaniem melo jako takim.. calego motywu.. to bedzie porazka. Chyba ze bysmy sobie wysylali midacza co pare dni :)
moj gatunek - oczywiscie electro house :)
Awatar użytkownika
Next Freakz!
Użytkownik

Post autor: Next Freakz! »

E tam, ja tam mogę melo ułożyć :P hehe :D a poza tym to ja się obracam we wszystkim co jest powiązane z Electro :P a więc sporo tego :P
Awatar użytkownika
DrozZDIi91
Klubowicz

Post autor: DrozZDIi91 »

moze chillstep lub fidget? tez dobrze by brzmialo ;] FL 9 wiec jakby cosik to PW, cos sie pokombinuje ;]
Awatar użytkownika
Ciastek
Specjalista

Post autor: Ciastek »

co do mash'ów ok tylko trzeba ustalić w jakiej tonacji gramy ;)
Awatar użytkownika
Matthew Crash
Specjalista

Post autor: Matthew Crash »

Z mash upem dobry pomysł tylko w jakiej tonacji właśnie
Martin Oakson
Weteran

Post autor: Martin Oakson »

No prosze :D Przez chwile mnie nie było a tu się nam ładnie rozwija ten pomysł.... Ja jednak byłbym za utworem niż mash-upem bo to raczej wyjdzie wielkie zamieszanie jak kazdy cos wrzuci od siebie... Myśle ze jedne melo, jeden pomysl... Kazdy dostanie 3-4 dni na zrobienie czegos tam i poda dalej paczuszkę... Przynajmniej takie jest moje zdanie :>
Awatar użytkownika
DOR3MI
Ekspert

Post autor: DOR3MI »

No ja jestem przy mash'u bo będzie łatwiej. Po za tym przy robieniu muzy często korzystam z np Sylenth1. Czyli jak go użyję to muszę do remix packa dodać preset, który ułożyłem. Jak pierwsza osoba zacznie coś robić w VST, potem 2, 3, to nawet nie chcę wiedzieć jak ta paczka będzie na końcu
wyglądać. :D

Można zrobić tak, żeby wybrać podstawowe sample do beat'a, a każdy już sobie sam go ułoży i doda coś od siebie, a potem jakiś DJ to połączy. :)
Awatar użytkownika
Matthew Crash
Specjalista

Ja np nie chciałbym utworu bo byłby problem z paczkami samplowymi. a mash up to każdy coś da od sb, warto spróbować. Jak się z mashem nie uda to zawsze można odgrzebać temat i zrobić utwór w tym samym składzie ;)
Awatar użytkownika
Patioo
Specjalista

Post autor: Patioo »

Co do tonacji - co proponujecie :) ?? Szczerze mowiac mushupów nigdy nie robiłem :D musi byc ten pierwszy raz :)

ale niestety nie wiem czy w to wejde, poniewaz mam laptopa popsutego ;/ czekam caly czas na przypływ kaski ;<
moze za drugim razem sie uda :)

// nie przeklinaj
Awatar użytkownika
Matthew Crash
Specjalista

No to tak, żądam wyjaśnień :P Co wreszcie robimy, w jakiej tonacji i w jakim składzie
Martin Oakson
Weteran

Post autor: Martin Oakson »

:D dobra dzisiaj zliczymy ekipe i zabieramy sie do roboty panowie :D Poniżej prosze napisac ksywke nr gg oraz preferowany gatunek... ja szukam miejsca gdzie sie wszyscy złapiemy (czyli jakis mini czat) i dogadamy sie co do gatunku oraz zadań dla poszczególnych osób... czekam do 21 :0 3 :D Pozdrawiam
Awatar użytkownika
DOR3MI
Ekspert

Post autor: DOR3MI »

Buzzcreatorz - 7197444 - House/Techno/Minimal/Hardstyle
Awatar użytkownika
Next Freakz!
Użytkownik

Post autor: Next Freakz! »

Ja osobiście był bym za produkcją niż mash-upem. Bo jak dla mię mash jest za prosty xD
Więc jak lecicie z mashem to mię nie piszcie a jak z produc. to z chęcią ;)
ODPOWIEDZ