Radio muzikum ogólnie prezentuje się bardzo fajnie i trudno jest się przyczepić do tego, co jest. No ale jak dla mnie czegoś brak. Chodzi mi o gatunki muzyczne.
Nie trudno zauważyć, że pomimo aż 5 stacji muzycznych, brakuje większego urozmaicenia. Ewidentnie brakuje stacji typowo popowej, lub z muzyką reggae. Jeżeli chodzi o tę drugą, to być może nie będzie wystarczająco dużo słuchaczy, aby opłacało się uruchamiać takową, ale już brak popu czy rnb to imho pomyłka.
Ktoś mógłby teraz powiedzieć: "no ale masz kanał główny, tam jest pop itp.". Ja odpowiem: "serio?". Włączam co jakiś czas i co słyszę? Pomieszane gatunki muzyki elektronicznej. I być może muzikum skupia się właśnie na takich gatunkach, to jednak uważam, że kanał popowy byłby strzałem w 10-tkę.
Co proponuję?!
Kanał "rozrywkowy" gdzie można by usłyszeć muzykę pop, reggae, eurodance, rock itp. Pomieszanie nowości "radiowych" z starszymi hitami. Fajnie by było, gdyby prezenterzy z tego kanału potrafili coś ciekawego powiedzieć i broń Boże, żeby nie było to "przerywane" gadanie z klubowych kanałów
Ciekawostka ze świata muzyki, dowcip, info o pogodzie czy po prostu parę słów o czymś ciekawym, między piosenkami.
To tylko pomysł, który równie dobrze możecie olać ciepłym moczem. Być może jestem jedyny, który z chęcią włączałby taki kanał.
Miłego dzionka