carramba-i liked(pianino)
Re: carramba-i liked(pianino)
Nie wiem nie używałem, ja do pianinka mam tylko Pianoteq (20MB!) i Steinberg Grand Piano (2GB)
Z pianina i tak niewiele korzystam więc przesiadek nie planuję a i tobie te aplikacje polecam.
Nie podoba mi sie barwa pianina. Albo wyciagnalbym ja jeszcze nieco (chocby w eq gore bo dla mnie gra srodkiem jakos tak glucho) albo zmienilbym calkowicie ta barwe. Polecam Ci pianina z NEXUSa. Osobiscie ich uzywam i jest tam kilka takich, ktore bez wiekszego wkladu wtyczek brzmia naprawde bardzo profesjonalnie i soczyscie. Dalbym w tlo pada, ktory wypelnialby pustke i to chyba tyle. Zreszta nie bede pisal Ci co ja bym dal bo to Twoja produkcja i Twoj pomysl
Sam zamysl ciekawy tyle co mozna by to jeszcze troche doszlifowac, powyciagac te dzwieki zeby bylo bardziej soczyscie i dac jakies tlo na to (jakis pad w tle nasycony reveerbem czy cos).
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- MARCO VAN HAYDEN
- Specjalista
- Aliensynthesizer
- Nowicjusz
Wg mnie mastering leży i kwiczy. Wysokie za mocne, niskich prawie brak. Utworek jeszcze chyba grubo nie dokończony. Takie kompozycje, szybko się robi, ale bardzo długo szlifuje, aż do znudzenia. Piona.