Zacznę od tego że ładnie dobrałeś brzmienia, dosyć czysto brzmią w obu kawałkach. Zraziło mnie niestety to że brakuje jakoś tym produkcjom takiej głębii, dodaj jakiegoś warm pada (grającego na niskich tonach) który będzie utrzymywał atmosferkę w breakdownie, dowal jakieś epickie elementy orkiestry (osobiście proponuje skrzypce naszpikowane efektami), edytuj linie melodyczną pianina, im więcej nad takimi pierdółkami posiedzisz tym lepszy będzie efekt. No chłopie, od ~3.17 aż się prosi żeby te pianinko trochę więcej grało. Dodaj nawet jakiś chórek tam w celu wzbogacenia aranżu. Nawet możesz trochę bardziej wypompować tego głównego pada. Na prawdę ładnie brzmią, ale jakoś czegoś brakuje tam we środku. Jakbyś miał jakieś pytania to napisz na maila do mnie ().
add.
bassik trochę głośniej, hh trochę ciszej, dodaj jakiś clap pasujący do klimatu
Wsłuchałem się jeszcze raz w te kawałki i wiem o co Ci chodzi, miks nie jest moją mocną stroną, stąd też pewien minimalizm. Melodie zawsze można rozbudować i inaczej przeprowadzić, ale już nie raz ktoś mi mówił ze i tak są one przekombinowane, chyba kwestia gustu. Postaram się poprawić te rzeczy, dzięki za bardzo przydatną opinie, pzdr