Programy p2p

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
snake_qba

Re: Programy p2p

Post autor: snake_qba »

Ja z ojego doswiadczenia w sciaganiu (a jest ono kilkulletnie ;p ) moge polecic:
Dc do sciagania pierdul i empetrojek ;p
Azureusa i BitTorenta do sciagania programow i filmow
Hmmm został jeszcze Osioł ---> ale jego polecam tylko nocnym markom... gdyz za dnia strasznie muli siec :/
Ron

Post autor: Ron »

Ja popieram E-mule dlamnie jest naj leprzym programem troszke mam mało stron do niego ale mysle że coś mi poradzicie w przyszłości
nikaaa

BearShare!!!

Post autor: nikaaa »

Przetestowałam wiele programów tego typu emule, kazza, imash itd... i musze stwierdzić, że są słabe udało mi się znaleść naprawde dobry programik BearShare- wspaniale wyszukuje filmy, mp3, aplikacje. Posiada wiele ciekawych funkcji POLECAM!!! :D (jest wersja po polsku)

Kod: Zaznacz cały

http://www.bearshare.com
mangamaniak

Post autor: mangamaniak »

Zgadzam się w 100% - BearShare jest najlepszy z tych wsystkich wymienionych. Niedość że wszystko może znaleźć to jeszcze transfer jest zajefajnie duży (mi dochodzi do 2MB/s :mrgreen: )
mARCOOS

Post autor: mARCOOS »

dc ++ i emule :)
NeX

Post autor: NeX »

No to tak ja użwyam Azerusa i Sherazaa polecam to 1 ponieważ po ściągnięciu z Sheraz'y pierwszego pliku(mp3)do kompa dostało mi sie 20 ad-aware i spryware!!
Fazio
Nowicjusz

Post autor: Fazio »

Moim zdaniem dobrym programem do ściągania muzyki i nie tylko jest LimeWire
doom.slaw

Post autor: doom.slaw »

Torrenty są dobre..ale jeden wielki minus...strasznie zamulają neta...
Bear Share jest dobry..ale i tak nie lepszy od eMule, w którym niestety słabo idzie...ale za to wszystko tam jest :mrgreen:
User

Post autor: User »

A ja napisze o zaletach eMule gdyz duzo osob go krytykuje.

-ściąganie od wielu użytkowników na raz - podczas działania dane są ściągane w małych kawałkach od wielu użytkowników na raz (od każdego inną część i tylko jedną na raz)

-duża liczba użytkowników - aktualnie ponad 1mln (liczba oscyluje od 1.2 do 1.4 zależnie ile osób aktualnie odpali program)

-pewność działania - program działa stabilnie i ściąga zawsze to co mu każesz (nie ma możliwości ściągnąć nie tego pliku gdyż każdy ma swój identyrfikator określany na podstawie zawartości - hash)... sam wyszukuje źródła i ściąga części w odpowiedniej kolejności (np zaczyna od tych najmniej popularnych)

-każdy użytkownik który ma przynajmniej troche ściągnięte danego pliku automatycznie staje się nowym 'źródłem' - nie musi mieć całego pliku aby mógł wysyłać to co już ma

-system komentarzy - komentarze to bardzo przydantna rzecz... jeśli tylko program znajdzie troche źródeł do danego pliku a ktoś podał informacje wg. niego przydatne to możesz poznać opinie innych osób ściągających/posiadającyh dany plik - pozwla to np. na szybkie zorientowanie się czy dany plik to jest czego szukasz, czy nie jest to Fake...
dexdex

Post autor: dexdex »

Jak dla mnie każdy program p2p jest dobry po odpowiedniej konfiguracji oczywiście :D

Ale jestem za BearShare :D
crouch

Post autor: crouch »

ja polecam: Bitcomet i bearshare
djaffect

Post autor: djaffect »

no a etarz sieci p2p zamykaja bo sa nielegalne i za sciaganie z nich mozna isc do wiezienia ale na szczescie w polsce mzoemy sicgac prawo o ile sie nei zmienilo pozwala sciagac pliki muzyczne dla uzytku domowego a po 24h nalerzy usunac ;p oczywiscie wszyscy usuwaja ;p
supermrowkaz

Post autor: supermrowkaz »

ja uzywam uTorrenta i siedze na prywatnych torrentach :) sciaga mi dzieki temu z maxymalna predkoscia lacza :mrgreen: i przynajmniej nie ma zadnych fake :twisted:

Edit: a tak pozatym Limewire i BearShare tylko i wylacznie do muzy
Zablokowany