Związek z osobą niepełnosprawną TAK czy NIE ??

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.

Elektro / House / Trance

Elektro
10
37%
House
7
26%
Trance
10
37%

Liczba głosów: 27

sexi69

Re: Związek z osobą niepełnosprawną TAK czy NIE ??

Post autor: sexi69 »

Ja moge byc najlepszym przyjacielem ale związek jest nie realny. Niechciałbym pomylic miłości z litością bo to 2 różne sprawy mozna przy okazji samemu sie skrzywdzic. W skarajnych przypadkach niektorzy wchodza w taki związek, nic do tego nie mam jesli oczywiscie oby2 rozumieja co robią. Tyle...
GeorgeLukas88

Post autor: GeorgeLukas88 »

Bardzo trudny temat !!

Ja swoja wypowwiedz kieruje jednak na Tak !! Jak juz zostalo napisana .. milosc jest zdolna do wszystkiego i czlowiek jest w stanie zrobic wszystko do milosci !!
Fakt dwie rozne sprawy ,to jak by nasza droga polwoka stala sie osoba niepelnosprawna ,a druga jak byla by juz niepelnosprawna !!
Ale pamietajmy o tym ,ze osoba niepelnosprawna ,to takze czlowiek .. oczekujacy milosci i potrafiacy ja dac ! i nigdy nie wiadomo jaka milosc,uczucie wkradnie sie do naszych serc !!
Milosc nie plynie z wygladu czlowieka ,tylko z jego srodka ... wiec zawsze warto zajzec tam ,a nie patrzec tylko po powierzchni !!
Jedyny problem w pokochaniu osoby ktora juz jest niepelnosprawna ,to tylko i wylacznie my ... sami musimy wiedziec ,czuc i odpowiedziec sobie na pytanie ... czy damy rade ,zeby potem nie skrzywdzic siebie lub jej !!

Ale ja jestem jak najbardziej na Tak ...

Moje zdanie
Awatar użytkownika
masak (Jestem Hardkorem)
Specjalista

Post autor: masak (Jestem Hardkorem) »

Jeżeli kochałbym tę osobę - oczywiście że tak! Ale, jak słusznie zauważono przede mną, związek z litości nie ma najmniejszego sensu.

Szacunek za poruszenie tematu, faktycznie trudny.
Awatar użytkownika
Duuszeeek
Weteran

Post autor: Duuszeeek »

TAK ;)

hm....tak jak piszecie.... nie wina osoby nie pelnosprawneej ze taki los ją spotkał... bo w sumie mogło i to nas dosięgnąć a mimo to jestesmy pelno-sprawni za co mozemy dziękowac.
Nie mozemy ich traktowac inaczej czy jakos inaczej kochać... z tego co mi wiadomo nie lubią tego ..innego traktowania.. chcą byc traktowani rownie z nami wiec im to sie nalezy.
Jesli ktos uważa ich za innych, smieje sie, wytyka palcami ze taki owaki... to ciota...
jego tez to dosięgnie prędzej czy pozniej... i wtedy zobaczymy kto sie bedzie smial ostatni....
z mojej strony to tyle... wiec bierzcie sobie do serca krzywdy innych ;)
chincor
Nowicjusz

Post autor: chincor »

Człowiek niepełnosprawny to nie jest jakiś wyrzutek, nie jest w czymś od nas gorszy i dlatego tez zasługuje na sczescie.Jesli miałbym okazje dac mu to szczescie to bym to zrobił, Wiem ze byloby to trudne ale starałbym sie to zrobic ;) kazdy czlowiek zasługuje na milosc i na szzcescie niezaleznie od tego jaki jet czy sprawny czy nie.
Marcinekg007
Użytkownik

Post autor: Marcinekg007 »

Jeżeli kochasz to tak a jak chcesz tylko sie popisać to zdecydowanie nie
mała789
Klubowicz

Post autor: mała789 »

mysle ze tak.. jesli na prawde sie kogos kocha to sie nie patrzy na wyglad ani na to co mu jest..
Awatar użytkownika
bleze
Nowicjusz

Post autor: bleze »

Nikt chyba nie wytrzymie przy osobie niepełnosprawnej dla samego popisu... Chociaż, różnie bywa... Dla mnie związek dla samego seksu już jest abstrakcją... Wracając do tematu, nie wyobrażam sobie sytuacji, w której moja ukochana została by niepełnosprawna a ja bym miał ją zostawić? :o w łeb bym se prędzej strzelił.
Awatar użytkownika
BadSantaClaus
Weteran

Post autor: BadSantaClaus »

Jeśli w ogole ktoś pojmuje naprawde znaczenie i piękno słowo Miłosc... TO nie bedzie sie dlugo zastanawiac nad wyborem..

Jak najbardziej tak.
Awatar użytkownika
Karboksylowa
Weteran

Post autor: Karboksylowa »

Jeśli się na prawde kocha to oczywiście że tak :)
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

Tak, tymbardziej, że każdy z nas jutro może być niepełnosprawnym.
SzerszeN
Klubowicz

Post autor: SzerszeN »

Moja znajoma ma 16lat i chodzi z 21latkiem <chyba tyle ma już lat :D >
Jak miała 14 chodziła z 22latkiem a potem z 24latkiem :D
SunEks
Użytkownik

Post autor: SunEks »

Myn3 pisze:Moja znajoma ma 16lat i chodzi z 21latkiem <chyba tyle ma już lat :D >
Jak miała 14 chodziła z 22latkiem a potem z 24latkiem :D
toż to patologia, podchodząca pod prokuratora : O !

znam starszą dziewczynę, ma prawie 30 lat.. byla zaręczona ze swoim chłopakiem, on niestety uległ wypadkowi... i wszystko się sypnęło...

dla mnie nie miałoby to różnicy osobiście, gdybym kochał tą osobę... o ;]
ODPOWIEDZ