Jeckyll & Hyde - Freefall ( Remix Dj G.A.D)

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
djgad
Użytkownik

Jeckyll & Hyde - Freefall ( Remix Dj G.A.D)

Post autor: djgad »

Kod: Zaznacz cały

http://www.wrzuta.pl/audio/d93gko4G20/
djgad
Użytkownik

Re: Jeckyll & Hyde - Freefall ( Remix Dj G.A.D)

zapraszam do wysluchania i oceny z gory dziekuje
djgad
Użytkownik

prosze o ocenki jak cos ;)
Luxus

Post autor: Luxus »

Po pierwsze:

Szkoda, że więcej postów nie napisałeś jeden pod drugim...

Po drugie:

Oceń utwory innych pasjonatów :P a ja wtedy ocenie Twój

pozdrawiam
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

No więc tak... Powinieneś dać na początek jakiegoś kicka.. Ten pierwszy Lead nawet dobry, ale mogłeś go dać o oktawę wyżej... Później wchodzi ten drugi Lead... Clap trochę za słaby.. Za długo to wszystko razem leci.. Ten drugi Lead z główną namiastką Freefala jest nawet niezły... Ale ten Bass - co prawda też dobry - ale nie zgrywa się z tym Leadem.. Dopracuj to, będzie lepiej..

Stawiam 7/10 :)

Pozdrawiam :D
Luxus

Krzyk!!! Ja nic nie mówię, widać że początkujący chłopak. Ty mu mówisz co nie tak i dajesz mu 7/10, jeżeli tak bedziemy oceniać żółtodziobów jak Ty to oni bedą tkwić w przekonaniu, że to co robią jest dobre, bo wstawią mida, dadzą lead na przypał, jakiś kick i podstawowy hat z Fl`a i dostana na forum wysoka ocenę...Tak to nie przejdzie, podnieśmy poziom,albo zaprzestanimy oceniać, bo to nie ma sensu...

Dj GAD

Nie jestem przeciwnikiem początkujących, wręcz przeciwnie, staram się im pomagać i nakierowywac na dobrą drogę. Możesz mi wierzić lub nie, ale dzięki mnie kilka osób naprawde się rozwineło w tej dziedzinie, a ja rozwijałem sie razem z nimi.

Co do twojego remixu...powiem tyle jeżeli to miałbyć handsupowy remix to można go jeszcze przełknąć, gorzej jezeli chciałes zrobić coś jumpowego...nie ma tu nawet jumpowego kicku, barawa leadu - nie drażni ucha, ale ją ścisz, daj jakies lepsze haty, ale nie za dużo i nie za głośno, no i ten nieszczęsny clap...bass nawet ujdzie, chociaż tez nie jumpowy. Ogółem słabo i nie ocenie, dopóki sie nie poprawisz i nie zaczniesz komentować innych... :P

pozdro
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

No dobra Lookas, chciałem po prostu dać chłopakowi szansę... No nic - pomyłka.. No ale dopiero co zaczyna.. :)
Luxus

Spoko, ja na nikogo nie naskakuje, tylko chciałbym żeby początkujący dawali z siebie wiecej..... A nie jak za każdym razem zrobią byle co, czego sie nie da słuchac i dostaną dobrą ocene i niedaj Boże taki sie wypromuje to polska elektroniczna muzyka zejdzie na psy xD -To moje zdanie... :)
PhilvanSound
Klubowicz

Post autor: PhilvanSound »

Panowie nie warto robic takiego offtopa z powodu jakiegos nooba (przepraszam za okreslenie) ktory co chwile cos wstawia ale rzadko kiedy komentuje. Lecz mimo zaistnialej sytuacji uwazam ze powinnismy jako "starsi ranga" producenci pomoc koledze Gad'owi. Oczywiscie opinia niezobowiazujaca ale opinia z elementami moralistycznymi i wskazowkami.

Tak wiec kolego pora na moj komentarz : Nutka jest slaba, reprezentuje mierny i niski poziom, brakuje jej mocy, glebi i koloru. Wszystko brzmi sucho i niekiedy nie przyjemnie dla ucha. Bass sie nie zgrywa z leadami i melodia, brzmienia sa jakie sa a o masteringu nie ma nawet co sie wypowiadac. Powiem tak : jak cos robisz, to rob to dobrze. Czasem warto zostawic nutke dla siebie a nie koniecznie wrzucac ja na fora. Przemysl to i zastanow sie nad tym co robisz. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Adaaams
Nowicjusz

Post autor: Adaaams »

Powiem krótko: Gdyby nie pisało w tytule freefall nigdy bym nie zgadł że to remix tej piosenki, wogóle nie jest podobna do oryginału. Z piosenki jumpstyle'owej zrobiłeś (no właśnie - co?), bas znikomy, kick słabiutki i cichy.
mmb
Nowicjusz

Post autor: mmb »

no coż do freefalla podobne nie jest ale nie mówię że jest źle mi się bardzo spodobało ;] daje ci 9/10 bo jest fajne niejest to jumpstyle ale nie jumpstylowy freefall :P

jak możesz to prosze cię oceń mój utworek

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/showthread.php?p=96454#post96454
pamiętaj że ja ceniłem twój
ODPOWIEDZ