BassWanted vs. DJ Yang
- Jack Vornst
- Weteran
Re: BassWanted vs. DJ Yang
no wiec teraz czekamy na wszystkich głosy ;d mam nadzieje ze pojedynek bedzie emocjujący ;d
-
DJ Krzyk
Tak w ogóle panowie, umieszczam obydwa Remixy na Swojej stronie na Wp
Teraz tu rzadko wpadam, wiadomo, rok szkolny się zaczął, więc trochę popuściłem.. No ale jak już jestem, to muszę nadrobić zaległości 
DJ Krzyk Aka. Dream Lover - Are You Ready (DJ Yang Remix):
No więc tak: Podoba Mi się wejście, niezły Downfilter.. Fajne wejście tego Bassa, lubię takie rozwiązania.. Ten Breakbeacik na początku całkiem przyjemny, wokal nieźle wpasowany
Wszystko Sobie leci, dochodzą takie dodatkowe dźwięki, Snare'y dobre.. Dużo fajnych dźwięków Leadowych, Arpików itp. leci w tle.. Fajnie to skomponowane.. Kick mógłby być troszkę głośniejszy, Bassik w miarę, tempo utworku mogłoby być troszkę szybsze.. Potem wchodzi Melo (słyszę, że z Midka), Lead nawet nawet, też mógłby być troszkę głośniejszy, nie za bardzo podoba Mi się wejście Leada.. Clapa mało słychać, Hi-Haty poprawne.. Dużo kombinowałeś, ciągle coś się zmienia, a to z Kicka na Breakbeata, a to wchodzi coś nastę
nego.. Napracowałeś się i to się liczy.. Spodobał Mi się ten Remix, ale mam jeszcze jedno zastrzeżenie: w późniejszej części mogłeś zmienić troszkę Linię Melodyczną, bo na dłuższą metę stanie się to nudne 
Na +:
Dźwięki:
- Bassik Mi się podoba (a właściwie Bassiki, bo są bodaj dwa)
- Fajne dźwięki Leadowe..
- Hi-Haty mogą być..
- Przyjemny Breakbeacik..
- Niezłe Fille w przejściach..
Ogólnie:
- Niezły, naprawdę niezły Downfilter na początku..
- Ten Bassik fajnie wchodzi, lubię takie rozwiązania ;)
- Crashe między przejściami są..
- Technicznie wszystko zgrane, nie fałszuje, elegancko..
Na -:
Dźwięki:
Brak Minusów
Ogólnie:
- Za cicho Kick..
- Za cicho Clap..
- Troszkę za cicho Lead :)
- Melo mogłoby być w dalszej części zmienione, żeby utworek się zbytnio nie nudził..
- Troszkę za wolny ten utworek jak dla Mnie..
Czyli widzę Yang, że coś Ci z Hands-Upa zostało, Mimo, że robisz Trance.. Mi się podoba ten utworek, fajnie by było, żebyś coś zarzucił czasem w Hands-Upie, bo naprawdę nieźle Ci idzie...
DJ Krzyk Aka. Dream Lover - Are You Ready (BassWanted Remix):
Tutaj słyszę Loopik z Vengeance, nieźle pasuje.. Kick i Ride dobry, potem dochodzą Loopiki, dużo niezłych dźwięków na początku, lubię takie zaczęcia, a to jest takie w Moim stylu, że się wyrażę ;) Bassik wiadomo, może być.. Brakuje Mi w kilku miejscach Crashy, dobry Loopik ten Ala Max Farenthide, dużo dźwięków i w dalszej części.. Wokal również fajnie pasuje.. Lead... Hmm.. No może być w sumie, dałbym do niego wyższą tonację.. Bassik gryzie się z Leadem, fałszuje.. Szkoda troszkę, bo fajnie by się to zgrywało gdyby nie fałszowało.. Potem znów wchodzi motywik z samym Bassem.. Słyszę później nieoryginalnie pocięty wokal, wykazałeś się kreatywnością, to oczywiście idzie na plus ;) Słyszę, że dałeś Jumpowego Kicka, Ja bym dał w tym miejscu Breakbeacika..
Na +:
Dźwięki:
- Kick, mocny i dobry..
- Wszystkie te Loopiki, fajnie urozmaicają utworek.
- Bassik tradycyjnie dobry..
- Wokal tutaj również pasuje..
Ogólnie:
- Dużo, dużo kombinacji..
- Fajne wejście na początku, lubię takie wejścia..
- Zmieniony wokal w dalszej części..
Na -:
Dźwięki:
- Leadzik.. No nie podchodzi Mi..
Ogólnie:
- Bass strasznie gryzie się z Leadem..
- W którymś momencie w dalszej części Lead za długo się zacina..
- Brakuje Mi jakiegoś dobrego Breakbeacika zamiast tego Kicka Jumpowego..
Tak więc:
DJ Yang: 9 + - 5 - = 4 Punkty
BassWanted: 7 + - 4 - = 3 Punkty (ale dam 3,75, bo zasługuje na taką ocenę ;)
Wojtek, strasznie Mi przykro, ale Yang okazał się dzisiaj lepszy.. Naprawdę bardzo Mi przykro, ale tak już jest, jeden wygrywa, drugi przegrywa.. Żeby jednak nie skrzywdzić BassWanteda, który też ciężko pracował, nagradzam Go jednym punktem, a Yanga dwoma..
U Mnie: Yang - BassWanted 2:1
To tyle ode Mnie..
Pozdrawiam :)
DJ Krzyk Aka. Dream Lover - Are You Ready (DJ Yang Remix):
No więc tak: Podoba Mi się wejście, niezły Downfilter.. Fajne wejście tego Bassa, lubię takie rozwiązania.. Ten Breakbeacik na początku całkiem przyjemny, wokal nieźle wpasowany
Na +:
Dźwięki:
- Bassik Mi się podoba (a właściwie Bassiki, bo są bodaj dwa)
- Fajne dźwięki Leadowe..
- Hi-Haty mogą być..
- Przyjemny Breakbeacik..
- Niezłe Fille w przejściach..
Ogólnie:
- Niezły, naprawdę niezły Downfilter na początku..
- Ten Bassik fajnie wchodzi, lubię takie rozwiązania ;)
- Crashe między przejściami są..
- Technicznie wszystko zgrane, nie fałszuje, elegancko..
Na -:
Dźwięki:
Brak Minusów
Ogólnie:
- Za cicho Kick..
- Za cicho Clap..
- Troszkę za cicho Lead :)
- Melo mogłoby być w dalszej części zmienione, żeby utworek się zbytnio nie nudził..
- Troszkę za wolny ten utworek jak dla Mnie..
Czyli widzę Yang, że coś Ci z Hands-Upa zostało, Mimo, że robisz Trance.. Mi się podoba ten utworek, fajnie by było, żebyś coś zarzucił czasem w Hands-Upie, bo naprawdę nieźle Ci idzie...
DJ Krzyk Aka. Dream Lover - Are You Ready (BassWanted Remix):
Tutaj słyszę Loopik z Vengeance, nieźle pasuje.. Kick i Ride dobry, potem dochodzą Loopiki, dużo niezłych dźwięków na początku, lubię takie zaczęcia, a to jest takie w Moim stylu, że się wyrażę ;) Bassik wiadomo, może być.. Brakuje Mi w kilku miejscach Crashy, dobry Loopik ten Ala Max Farenthide, dużo dźwięków i w dalszej części.. Wokal również fajnie pasuje.. Lead... Hmm.. No może być w sumie, dałbym do niego wyższą tonację.. Bassik gryzie się z Leadem, fałszuje.. Szkoda troszkę, bo fajnie by się to zgrywało gdyby nie fałszowało.. Potem znów wchodzi motywik z samym Bassem.. Słyszę później nieoryginalnie pocięty wokal, wykazałeś się kreatywnością, to oczywiście idzie na plus ;) Słyszę, że dałeś Jumpowego Kicka, Ja bym dał w tym miejscu Breakbeacika..
Na +:
Dźwięki:
- Kick, mocny i dobry..
- Wszystkie te Loopiki, fajnie urozmaicają utworek.
- Bassik tradycyjnie dobry..
- Wokal tutaj również pasuje..
Ogólnie:
- Dużo, dużo kombinacji..
- Fajne wejście na początku, lubię takie wejścia..
- Zmieniony wokal w dalszej części..
Na -:
Dźwięki:
- Leadzik.. No nie podchodzi Mi..
Ogólnie:
- Bass strasznie gryzie się z Leadem..
- W którymś momencie w dalszej części Lead za długo się zacina..
- Brakuje Mi jakiegoś dobrego Breakbeacika zamiast tego Kicka Jumpowego..
Tak więc:
DJ Yang: 9 + - 5 - = 4 Punkty
BassWanted: 7 + - 4 - = 3 Punkty (ale dam 3,75, bo zasługuje na taką ocenę ;)
Wojtek, strasznie Mi przykro, ale Yang okazał się dzisiaj lepszy.. Naprawdę bardzo Mi przykro, ale tak już jest, jeden wygrywa, drugi przegrywa.. Żeby jednak nie skrzywdzić BassWanteda, który też ciężko pracował, nagradzam Go jednym punktem, a Yanga dwoma..
U Mnie: Yang - BassWanted 2:1
To tyle ode Mnie..
Pozdrawiam :)
- Jack Vornst
- Weteran
no dzieki dj krzyk ;d fajnie jest tak dostac glosa ;d i mam do ciebie pytanie, moge miec z toba pojedynek jak tamten skonczysz? ;d
-
DJ Krzyk
A no możesz możesz
Chętnie podejmę wyzwanie
Tylko mogę trochę z opóźnieniem pisać, ponieważ już się szkoła zaczęła
Ale chętnie przyjmę, 10 września kończy się Mój pojedynek z Vulcano Beatzem, więc wtedy załóż temat 
Pozdro
Pozdro
Chłopaki odwalili kawał dobrej roboty... Gdyby bass w remixie
BassWanted pasował to bym dał dla niego głos.... Jednak dość mocno sie gryzie. Kazdy z nich miesza hand's up z trance lub hardstyle/jumpstyle =P I takie mieszanki pozytywnie działają =] Nie wiem na kogo zaglosować... ale troszke lepszy jest remix Yang'a
Więc:
Yang - BassWanted 3:1
Pozdrawiam
BassWanted pasował to bym dał dla niego głos.... Jednak dość mocno sie gryzie. Kazdy z nich miesza hand's up z trance lub hardstyle/jumpstyle =P I takie mieszanki pozytywnie działają =] Nie wiem na kogo zaglosować... ale troszke lepszy jest remix Yang'a
Więc:
Yang - BassWanted 3:1
Pozdrawiam