Pytanko co do HollyWood DJ-X3 (nie uciekajcie!!!)
-
DJ_Kranky
Pytanko co do HollyWood DJ-X3 (nie uciekajcie!!!)
Mam pytanko co do tego playerka. Wiem, ze jest cos typu "naucz sie grac, wyrzuc", ale chce pare opnii na ten temat. Czy bedzie dobey na poczatek? co o nim sądzicie?
-
fakundo
Re: Pytanko co do HollyWood DJ-X3 (nie uciekajcie!!!)
niekupuj tego , to jest sprzęt chyba najniższej klasy jaka istnieje jeśli chodzi o duale, wydasz teraz mniej a potem sie bedziesz wkur***ł że takie coś kupiłeś i kupisz drugi lepszej marki. niby to wygląda bardzo podobnie do innych i pewnie działa podobnie ale chodzi głównie o to że ci zacznie krzaczyć płyty,a przecież cd nie może ci przepuszczać jak grasz bo wtedy mixowanie mija sie z celem i tylko sie przypał robi
pozatym jeśli to kosztuje te 400zł to ja wątpie żeby tam wsadzili te same mikrostyki czy potencjometry co np w reloopie, pewnie wsadzili jakieś tańsze żeby sie im opłaciło. jak bedziesz tego holywooda używał raz na miesiąc to pewnie ci posłuży na długie lata ale jak chcesz sie troche częściej pobawić to odradzam, niewiem jak tam z gwarancją jest ale podejrzewam że mogą być problemy
pozatym jeśli to kosztuje te 400zł to ja wątpie żeby tam wsadzili te same mikrostyki czy potencjometry co np w reloopie, pewnie wsadzili jakieś tańsze żeby sie im opłaciło. jak bedziesz tego holywooda używał raz na miesiąc to pewnie ci posłuży na długie lata ale jak chcesz sie troche częściej pobawić to odradzam, niewiem jak tam z gwarancją jest ale podejrzewam że mogą być problemy
-
djaffect
Jesteś w błędzie to jest sprzęt typu nie kupuj a jak kupiłeś to wyrzuć! Na tym nie nauczysz sie grac lecz zniechęcisz do gry! Naprawdę szczerze odradzam wsyztskim juz lepiej bawić się virtual djem" pisze:Mam pytanko co do tego playerka. Wiem, ze jest cos typu "naucz sie grac, wyrzuc", ale chce pare opnii na ten temat. Czy bedzie dobey na poczatek? co o nim sądzicie?
-
Tom Corman
nie kupuj mixerów i odtwarzaczy na allegro w cenie np 350 zł za podwójny odtwarzacz, bo to jest sprzęt najniższej klasy(np z opóźnieniem odtwarzania o 2 sec i bez bufferu)
Najlepszy sprzęt na początek jest od Gemini(chodzi o Odtwarzacze), a Mixery(Nuxmarki).
Ja na twoim miejscu kupił bym Reloop RmX 20 Blackfire i i podwójny odtwarzacz najlepiej Geimini w przedziale 800-1000 zł i na sprzęt wydasz około 1500-2000 zł i starczy Ci on na długo
Najlepszy sprzęt na początek jest od Gemini(chodzi o Odtwarzacze), a Mixery(Nuxmarki).
Ja na twoim miejscu kupił bym Reloop RmX 20 Blackfire i i podwójny odtwarzacz najlepiej Geimini w przedziale 800-1000 zł i na sprzęt wydasz około 1500-2000 zł i starczy Ci on na długo
HollyWood to syf jednym słowem mówiąc szkoda kasy lepiej dołożyć i kupić coś lepszego na prawdę nie warto marnować na ten syf kasy
-
djaffect
problem tkwi w tym że nie nauczysz się na tym grać tylko zniechęcisz do tego
z tego badziewia nie da sia grac.. powaga
to sie do niczego nie nadaje... lepiej dołożyć i kupic lepszego duala
Pozdro ALL
Pozdro ALL
ja kupilam cdj x5 - porazka! bawilam sie nim przez tydzien, ale na szczescie moglam go oddac w przeciagu 10 dni i to zrobilam! wczesniej gralam na pioneerach cdj 100, ale chcialam cos mniejszego! plyty czytal z opoznieniem, jog tez dzialal z opoznieniem, pitch falszowal, a ustawienie cue to normalnie cud jak sie udalo no i wogle masakra dzwiekowa! gdybym wczesniej nie grala na pioneerach to bym pomyslala, ze nie umiem grac i dlatego mi nie wychodzi! takze daruj sobie marke hollywood! wczesniej mialam mixer hollywooda i powiem ci,ze tez masakra, spalil sie po ok miesiacu uzywania i nic nie dalo sie zrobic! nie ma co oszczedzac! dozbieram kase i kupie sobie jakies osobne cd\mp3 playery, jakiejs dobrej firmy, ale mam dylemat bo nie chce sie znowu naciac na jakies tanie g****
kto z ludzi co się w tym temacie wypowiadali grał na tym sprzęcie??
szczerze a nie ze oceniają dla zasady,....
Ja grałem i nie polecam... na prawdę jest to taki bubel że nie da się tego opisać... to wszystko na ten temat 
- Under B (Bartii)
- Specjalista
Ja mogę ocenić na doświadczeniach moich przyjaciół, którzy wiedzą co mówią. To shit19sid64 pisze:kto z ludzi co się w tym temacie wypowiadali grał na tym sprzęcie??
przeciez napisalam pare postow przed toba, ze mialam tego duala tydzien! czytaj ze zrozumieniem!!!!19sid64 pisze:kto z ludzi co się w tym temacie wypowiadali grał na tym sprzęcie??
Easy, easyStowniee pisze:przeciez napisalam pare postow przed toba, ze mialam tego duala tydzien! czytaj ze zrozumieniem!!!!
Co do bpm counterów wypowiem się bo coś trzeba sobie wyjaśnić. Gdy zaczyna się zabawę z DJką warto skorzystać z tego gadżetu ale tylko jeśli można jednocześnie podglądać widmo fali akustycznej (coś prawie jak w Virtual Dj'u). Trzeba zrozumieć, że samo wyrównanie tempa to połowa sukcesu. Ten sposób poznawania "o co kaman w tych klockach" ma jedna poważną wadę, a mianowicie można się uzależnić od szukania "sync" zamiast brać sprawę na słuch. Ostatnio będąc w pewnej szkole byłem świadkiem przedziwnej sytuacji. "DJ" grał w VDJ'u - jakiś kawałek Inny (128bpm) i dorzucił na drugiego playera kawałek Morisa (też 128bpm) ale gdy chciał uzyskać "idealne cyfrowe sync" stała się tragedia. Owy program źle obliczył moment synchronizacji... efektu chyba się domyślacie. Wiecie co zrobił zielony w temacie chłopaszek? taaaak, zmienił traczek na inny bo ten uznał za uszkodzony. Morał z tego prosty - nawet korzystając z Virtualnego sprzetu do mixowania trzeba myśleć i słuchać.
Ktoś kiedyś powiedział, że jeśli zagrasz z najtańszego playera Geminii zagrasz na wszystkim... i to jest prawda okupiona arcy ciężką (niepotrzebnie) pracą.