TrioLooperz - The Time (Autorski Wokal Preview)

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Moudy

TrioLooperz - The Time (Autorski Wokal Preview)

Post autor: Moudy »

Takie małe co nieco wykręcone w parenaście minut (tylko żeby było), miało być melodyjnie i jest. Oczwyście wst&#281 ;p ny preview.
Wokal jest źle dopasowany ponieważ jest nierównomierny.. i nei był &#347 ;p iewany pod bit tylko pierw wokal a potem bit.. Ale jutro będzie full z poprawnym miksem voxa.
Zapraszam do ocenki (chodzi głównie o wokal Anii) bo bardzo chciała

Kod: Zaznacz cały

http://www23.zippyshare.com/v/80596668/file.html
DJ Krzyk

Re: TrioLooperz - The Time (Autorski Wokal Preview)

Post autor: DJ Krzyk »

Wiesz co, nie chcę zbytnio obrażać Twojej/Waszej wokalistki, bo okropnie nie lubię kogoś krytykować, ale powiem Ci, że wokal fałszuje i to bardzo słychać.. Chodziłem 6 lat do Szkoły Muzycznej i wiem co mówię, pod tym względem mam bardzo wyostrzony słuch.. Głos ma ogólnie w porządku, ale jak już mówiłem - fałszuje, więc musisz mieć na to oko. A tak to to niezgranie z Bitem też wali mocno w uszy, ale powiedziałeś, że to poprawisz, więc Ok. Tła nie oceniam.

Pozdrawiam.
Moudy

DJ Krzyk pisze:Wiesz co, nie chcę zbytnio obrażać Twojej/Waszej wokalistki, bo okropnie nie lubię kogoś krytykować, ale powiem Ci, że wokal fałszuje i to bardzo słychać.. Chodziłem 6 lat do Szkoły Muzycznej i wiem co mówię, pod tym względem mam bardzo wyostrzony słuch.. Głos ma ogólnie w porządku, ale jak już mówiłem - fałszuje, więc musisz mieć na to oko. A tak to to niezgranie z Bitem też wali mocno w uszy, ale powiedziałeś, że to poprawisz, więc Ok. Tła nie oceniam.

Pozdrawiam.
No wst&#281 ;p nie, w sumie to pierwszy raz... No ja na rozpoznaniu fałszu na wokalu średnio się znam no chyba że, jest perfidny. Dziewczyna mogła być pod presją... Ale spiewając kawałki które dobrze zna to jej dobrze szło. Dzięki za ocene
Awatar użytkownika
SleepyHead
Weteran

Post autor: SleepyHead »

ona nie falszuje choc spiewa dziwnie :P
Moudy daje na klawiszu i niesamowicie falszuje, co najwyzej 2 akordy w ten wokal wejda, byc moze tylko jeden :P
Moudy i tak sie robi, wokalistka spiewa a Ty szmacisz z podkladem.....
Moudy

SleepyHead pisze:ona nie falszuje choc spiewa dziwnie :P
Moudy daje na klawiszu i niesamowicie falszuje, co najwyzej 2 akordy w ten wokal wejda, byc moze tylko jeden :P
Moudy i tak sie robi, wokalistka spiewa a Ty szmacisz z podkladem.....
Dobra dobra :P Ty mi nie pier :P Jechałem na paru klawiszach, jedno-liniowo ustawionych. Cięko przyciętych. Przecież to było robione w 10 minut to czego Ty się spodziewałeś, chyba napisałem że, na szybko byleby nie dawać czystej acapelli.. z powodów oczywistych chyba no nie..
Nie miałem zamysłu tego składać poprawnie gdyż ona tylko chciała zobaczyć efekt mniej wiecej, robiłem to na prośbę na szybko i tyle ; )

A poza tym tu nie ma ani jednego akordu (na melo) jest 1 klawisz więc wiesz, no chyba że, patrzysz na całość wraz bassem
Zresztą tu miała być ocena voxu a nie tła ;)
Awatar użytkownika
SleepyHead
Weteran

Post autor: SleepyHead »

kazdy napisze to co slyszy chocbys nie wiem jak sie spuszczal w tekscie powyzej :P
wstaw cos porzadnego, wtedy mozna obiektywnie ocenic ;]
Moudy

SleepyHead pisze:kazdy napisze to co slyszy chocbys nie wiem jak sie spuszczal w tekscie powyzej :P
wstaw cos porzadnego, wtedy mozna obiektywnie ocenic ;]
Dobra tu masz, ale i tak idealnie sie nie zgrywa. Ale to demko ;0
Bo była podpitchowana delikatnie, bo na końcu dość nierówno za&#347 ;p iewała.
Już niedługo pokaże Ci to w 100% porządnie. Zresztą dopasować nieregularny vox jest dość trudno, na bicie innym niż prosty..
Tym bardziej że, my to nagrywamy wysyłając sobie pliki na wzajem, gdyż ona nie ma możliwości przyjechania do mnie

http://muzikum.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fodsiebie.com%2Fpokaz%2F4745908---a964.html

http://muzikum.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fodsiebie.com%2Fpokaz%2F4746908---f015.html
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

Pierwszy link z wokalem to kid kudi czy jakos tak,dziwnie i ciezko ocenic wokal gdzie w tle leci bit z innej bajki,ale nic wyjasniles ocb.Za to w drugim linku vox slychac moze byc wpasowany dobrze i zapowiada sie niezle,wpada w ucho no i autorka z wokalem to cos nowego tutaj za co plus.Ten bass to nie maly piardzik,to rozwolnienie przez duze R,nie idzie wychwycic barwy,pominmy.Ogolem wrzuc moudy w koncu cos konkretnego,ze tak powiem,tu preview,tam 4ry demka,jedno demo ocenilem pozytywnie spodziewalem sie fula,a tu zalales znowu demka.Wszystko fajnie spoko,tylko troche politycznie:obiecanki cacanki,he,wez sie za konkrety,pozdro
Moudy

Outsider pisze:Pierwszy link z wokalem to kid kudi czy jakos tak,dziwnie i ciezko ocenic wokal gdzie w tle leci bit z innej bajki,ale nic wyjasniles ocb.Za to w drugim linku vox slychac moze byc wpasowany dobrze i zapowiada sie niezle,wpada w ucho no i autorka z wokalem to cos nowego tutaj za co plus.Ten bass to nie maly piardzik,to rozwolnienie przez duze R,nie idzie wychwycic barwy,pominmy.Ogolem wrzuc moudy w koncu cos konkretnego,ze tak powiem,tu preview,tam 4ry demka,jedno demo ocenilem pozytywnie spodziewalem sie fula,a tu zalales znowu demka.Wszystko fajnie spoko,tylko troche politycznie:obiecanki cacanki,he,wez sie za konkrety,pozdro
okej już nie wrzucam dem :P bo mnie zjesz.
Przecież ja kończe wszystkie dema... tylko nie zrobie tego w jeden dzień no nie?
i ocene tych dem i previewkow jest dla mnie ważna bo wiem co zmienić i czy nie zacząć od nowa czegoś
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

Moudy pisze:okej już nie wrzucam dem :P bo mnie zjesz.
Przecież ja kończe wszystkie dema... tylko nie zrobie tego w jeden dzień no nie?
i ocene tych dem i previewkow jest dla mnie ważna bo wiem co zmienić i czy nie zacząć od nowa czegoś
spoko spoko wrzucaj luzik,nie gryze,he,po prostu mialo cie to napedzic,starcisz na wiarygodnosci jak zalejesz nas wszystkich demami,ja juz np.zaczynam cie z nimi kojarzyc odruchowo.pozdro
Awatar użytkownika
DJ Freshwinter
Użytkownik

Post autor: DJ Freshwinter »

No wokal nie jest jakości studiowej.. :D Dziewczyna fałszuje (tylko troszke) Proponuje w tej sytuacji użyć wtyczki Antares Auto-Tune (Na youtube znajdziesz jakie opcje ustawić). No i troche lepszy mastering żeby przejżyście było słychać słowa...

Nie chwal się za szybko. Posiedź tydzien, zrób dobry bit a potem ocenimy wokalistke. :D
Nie chciałem nikogo tutaj uraźić!
Awatar użytkownika
de-sonic
Specjalista

Post autor: de-sonic »

Ładnie, ładnie :) Miała być ocenka wokalu to jest takie 7/10 :)

A brakuje jednak w kawałku takiego typowego bass'u. Bo to nie buja tak i nie porywa ;) Może znowu coś tam na EQ po kombinuj :)

Pozdrawiam :)
Moudy

dzięki Freshwinter za wtyke - na pewno oblukam. Próbowałem na wiele sposobów poprawiać jakość no i się udawało, ale za to zostawały zbereźne szumy, które w warunkach FL-owskich ni-chu*a nie udalo się ogarnąć, nawet korzystając z poradnika nic ciekawego nie wychodziła - ale jakoś to się stłumi i coś się poradzi.

De-Sonic - coś się na to poradzi :] Już mamy nowe nagranie, ale dopne to porządnie a nie będę dodawał dem

Pleban - Chyba masz racje że, kojarzysz mnie odruchowo.. Bo ja mam głupi odruchowy nawyk dodawania czegoś.. nie wiem skąd to się bierze ale to ogranicze.
ODPOWIEDZ