Chciałem zaprezentować wam dawkę dobrej muzyczki z gatunku Gothic Metal. Mowa tu o kapeli pod nazwą Theatre Of Tragedy i ich album pod tytułem Aegis. Według mnie najlepsza płytka tego zespołu. Aegis to trzecia płyta norweskiego zespołu Theatre Of Tragedy, nagrana oczywiście z niezwykle charyzmatyczną wokalistką Liv Kristine którą bardzo mniamniuśnie uwielbiam słuchać nie tylko w tej kapeli, ale też w innych zespołach. Bardzo polecam ten krążek. UtworkiCassandra, Venus są extra nutkami, oć pozostałe utworki też spoczko fajne
Szkoda, że to ostatnia dobra płyta TOT. Uwielbiałem ich. Jeszcze Musique jakoś przęłknąłem, ale jak odeszła Liv to dalej było tylko gorzej. Leaves Eyes, nawet oglądane na żywo w Bolkowie mnie nie porwało.
Z ciekawostek polecam posłuchać uważnie tekstów. Związek głównego kompozytora i wokalisty z Liv Kristine (wokalistką) właśnie się wtedy rozpadał i Liv była kilkakrotnie wyrzucana podczas nagrywania z zespołu. stad teksty o złych kobietach i zawoalowane aluzje jak "live pristine" w jednej z piosenek (nieprzypadkiem fonetycznie zbliżone do Liv).
Tak ta plyta jest rewelacyjna, Jak i wokalLiv Kristine.WLeaves Eyesparę nutek ma fajnych np For Amelie czy Into Your Light. Tak samo podoba mi sie jak zaśpiewała zCharlotte Wessels z zespołu Delainw utworze See Me In Shadow po prostu rewelacyjnie.
Pozdrawiam
I tym razem się nie zawiodłam , bardzo dobra i konkretna wrzutka .
Vocal jest prześwietny , muzyka również , co tu dużo mówić .
Jak zawsze Arek zapodasz ciekawą propozycje do posłuchania i zrelaksowania się przy świetnej muzie
Dziękuję za wrzutkę ... Polecam