Mam pytanie.
Jak zrobić efekt side chine pod kilka dźwięków/instrumentów w FL Studio??
Podwójny Side Chine
Re: Podwójny Side Chine
Witam. Tak samo jak pod jeden, z tym że peak controller wrzucasz na inny kanał, na taki który jest nie używany przez peak controller . Później w link to controller szukasz tego kanału w tej rozwijanej liscie, powinno być to nazwane tak jak kanał na który wrzuciłeś peak controllera, np: Vec3 Clubby Kick 125 (Peak + LFO). Pozdrawiam 
O ile mi wiadomo to sie ten bajer nazywa SideChain?? czy sie myle??
Odpowiedz JW.Chociaz jest jeszcze pare rozwiazan ale nie chce mi sie rozpisywac. :]
Odpowiedz JW.Chociaz jest jeszcze pare rozwiazan ale nie chce mi sie rozpisywac. :]
W dziale tutoriali napisałem arta na dokładnie ten temat:
Kod: Zaznacz cały
http://muzikum.pl/tutoriale-f55/podpinanie-sciezki-do-dwoch-sidechaineow-w-trybie-peak-t58846.htmlRe: Podwójny Side Chine
Dzięki za wszystkie odpowiedzi
darXide : W Twoim tutorialu opisałeś jak zrobić aby np. bass reagował na dwa sygnały.Mi chodziło bardziej o to jak np pod jeden kick dać 2 dźwięki przykładowo z sytrusa i trzech oscylatorów. bo gdy próbuję robić normalnie to pompuje tylko 1 z dźwięków :[
darXide : W Twoim tutorialu opisałeś jak zrobić aby np. bass reagował na dwa sygnały.Mi chodziło bardziej o to jak np pod jeden kick dać 2 dźwięki przykładowo z sytrusa i trzech oscylatorów. bo gdy próbuję robić normalnie to pompuje tylko 1 z dźwięków :[
Podczas zatwierdzania sekcji LFO masz na gorze taki kwaredacik z jakims niby pytaniem"remove conflitcts). Musisz go chyba odchaczyc bo to on jest od tego zeby jedno z dwoch urzadzen wykluczylo przy sidechainie
Zjarany byłem nie do końca zrozumiałem
Więc w tym przypadku po prostu wszystkie pokrętła, które chcesz podpiąc pod jednen sidechain klikasz ppm i wybierasz link to controller i z listy controllerów wybierasz dla wszystkich ten sam sidechain. Zaznaczasz zawsze remove conflicts jak Base M zauważył, ale ta funkcja różnie mi działa, trzeba sprawdzić potem czy wszystkie pokrętła reagują.