Podwójny Side Chine

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
pery935
Nowicjusz

Podwójny Side Chine

Post autor: pery935 »

Mam pytanie.

Jak zrobić efekt side chine pod kilka dźwięków/instrumentów w FL Studio??
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

Re: Podwójny Side Chine

Post autor: dycha »

Witam. Tak samo jak pod jeden, z tym że peak controller wrzucasz na inny kanał, na taki który jest nie używany przez peak controller . Później w link to controller szukasz tego kanału w tej rozwijanej liscie, powinno być to nazwane tak jak kanał na który wrzuciłeś peak controllera, np: Vec3 Clubby Kick 125 (Peak + LFO). Pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

O ile mi wiadomo to sie ten bajer nazywa SideChain?? czy sie myle??
Odpowiedz JW.Chociaz jest jeszcze pare rozwiazan ale nie chce mi sie rozpisywac. :]
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

W dziale tutoriali napisałem arta na dokładnie ten temat:

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/tutoriale-f55/podpinanie-sciezki-do-dwoch-sidechaineow-w-trybie-peak-t58846.html
pery935
Nowicjusz

Post autor: pery935 »

Dzięki za wszystkie odpowiedzi

darXide : W Twoim tutorialu opisałeś jak zrobić aby np. bass reagował na dwa sygnały.Mi chodziło bardziej o to jak np pod jeden kick dać 2 dźwięki przykładowo z sytrusa i trzech oscylatorów. bo gdy próbuję robić normalnie to pompuje tylko 1 z dźwięków :[
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Podczas zatwierdzania sekcji LFO masz na gorze taki kwaredacik z jakims niby pytaniem"remove conflitcts). Musisz go chyba odchaczyc bo to on jest od tego zeby jedno z dwoch urzadzen wykluczylo przy sidechainie
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

Zjarany byłem nie do końca zrozumiałem :P Więc w tym przypadku po prostu wszystkie pokrętła, które chcesz podpiąc pod jednen sidechain klikasz ppm i wybierasz link to controller i z listy controllerów wybierasz dla wszystkich ten sam sidechain. Zaznaczasz zawsze remove conflicts jak Base M zauważył, ale ta funkcja różnie mi działa, trzeba sprawdzić potem czy wszystkie pokrętła reagują.
ODPOWIEDZ