Patrick .P. - Weekend

Zbiór utworów które kiedyś były na forum, tu trafiają wszystkie piosenki w których wygasły linki.
pery935
Nowicjusz

Patrick .P. - Weekend

Post autor: pery935 »

Nazwa utworu : Patrick .P. - Weekend
Czas : 4:28
Rozmiar : 8,17 Mb
Gatunek : Hands Up

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.supershare.pl%2F%3Fd%3D061825762

Witam, przedstawiam wam moją pierwszą "produkcję" w FL'u. :p
Liczę na komentarze i uwagi. ;)

Proszę kogoś kto się na prawdę na tym zna, żeby mi powiedział co jest dobrze (jeśli coś jest) a co źle.
radush
Klubowicz

Re: Patrick .P. - Weekend

Post autor: radush »

Wow niezle, od razu filtry, przejscia i nawet vokal, ciekawy aranz, tylko falsze w melo, bassline slychac :) Ja to swoja pierwsza produkcje wciaz trzymam na plytce i czasem strasze nia i przeganiam niektorych gosci :)
Awatar użytkownika
radekdudek11
Specjalista

Post autor: radekdudek11 »

z sampli VEC cioles wszystko sie nachodzi na siebie tak bez sensu , to przez bass chyba ,za niska oktawa
Awatar użytkownika
deepyo
Klubowicz

Post autor: deepyo »

pierwsza na FLu ale pewnie wcześniej kilka softów zaliczyłeś co? ;) basik rzeczywiście fałszuje a najbardziej na początku loopa.. życzę owocnej pracy
Awatar użytkownika
Jinpachi Futushimo
Weteran

Post autor: Jinpachi Futushimo »

Rzeczywiście,bass jest za nisko...daj go oktawe wyżej,już będzie lepiej ;) i tam melo tez fałszuje jesli mi się dobrze wydaje :) ale jak na pierwszy utworek w FL'u to nieźle,całkiem nieźle... ;) oby tak dalej :) pozdrawiam ;)
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

Proszę kogoś kto się na prawdę na tym zna, żeby mi powiedział co jest dobrze (jeśli coś jest) a co źle.
Spoooooko. Już się robi.

Bas na początku jest dobry, ale mocno fałszuje. Może nawet przydałoby się go wzmocnić. Synth też fałszuje, ale nie jest źle. Filtr jest całkiem niezły. Brzmienie basu z drugiej minuty trzeba zmienić - najlepiej na piłę, kwadrat tu nie pasuje.

Na poszczególne elementy perkusji przydałoby się trochę korekcji, bo brzmienia masz całkiem dobre (chociaż zalatuje zestawami Vengeance - ale swego czasu też z nich korzystałem :p). O co mi dokładnie chodzi - LP na kicka, koło 500 Hz (albo i mniej), podbicie wysokich tonów na hatach. Tyle jeśli chodzi o korekcję perkusji.

Ogólnie to nie mój styl, dziwna muzyka. Ale jak na drugi utwór z FL'a - JEST DOBRZE.
ODPOWIEDZ