Karta dziękowa - zamiennik...

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Derek Key

Karta dziękowa - zamiennik...

Post autor: Derek Key »

Witam serdecznie

Mam do was takie małe pytanko. Obecnie zastanawiam się na kupnem (a raczej wymianą) karty dzwiękowej. Z racji iż mój notebook miał mały wypadek musiałem sobie kupić nowy. I fakt faktem po około 2-3 tygodniach wróciłęm do komponowania i okazało się ze kupiłęm paścia bez portu FireWire (całkiem sobie o tym zapomniałem). Obecnie posiadam karte Digidesign Mbox 2 Pro HD i ona jest na FireWire. Wieć moje pytanie brzmi następująco. Czy ktoś miał do czynienia z Digidesign Mbox 2 (nie PRO HD pod USB) a jak nie to czy ktoś zna jakiś dobry odpowiednik bądź zamiennik? Z tego co wyczytałem na forach to Digidesign Mbox 2 jest o wiele gorsza pod względem technicznym od wersji PRO HD więc nie wiem czy pakować w nią kase czy poszukać czegoś innego. Moje poprzednie doświadczenia z kartami są różne. Zaczynałem od E-Mu przez Creativa, Lexicon'a, Line 6 i skończyłem (z bardzo dobrym zdaniem i opiniami) na Digidesign. Tak wiec prosze o pomoc

Pozdrawiam
Derek Key

Re: Karta dziękowa - zamiennik...

Post autor: Derek Key »

Widze, że na tym forum nik chyba nie ma pojęcia o czym mówie... Pewnie za wysoka półka dla was... OLEWKA
slawekwisiu
Nowicjusz

Post autor: slawekwisiu »

Ja się na tym nie znam ale czy nie można by zastosować przejściówki z FireWire na USB?
Awatar użytkownika
Zalef aka Staffu
Ekspert

Post autor: Zalef aka Staffu »

Kod: Zaznacz cały

http://allegro.pl/item1178934746_usb_zestaw_adapter_przejsciowki_firewire_usb.html
Jak to ci nie odpowiada poszukaj czegos innego
Awatar użytkownika
jedi_1922
Nowicjusz

Post autor: jedi_1922 »

Albo coś takiego

Kod: Zaznacz cały

http://allegro.pl/karta-pcmcia-2xfirewire-jak-nowa-i1229395742.html
:)
Awatar użytkownika
psysutra
Klubowicz

Post autor: psysutra »

Popieram. Zainwestuj w kartę PCMCIA/ExpressCard ze złączami firewire, szkoda się pozbywać dobrego sprzętu :)

Tylko pamiętaj jedną rzecz- interfejs AUDIO FW (a raczej jego producent) może nie współpracować z niektórymi kontrolerami FW.

A tego gościa co proponował przejściówkę USB-FW... Niech go Bozia ma w opiece.
ODPOWIEDZ