[16.11.10] Jason Creator - What the Fuck (Benassi Style) [Trance]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
necrid
Nowicjusz

[16.11.10] Jason Creator - What the Fuck (Benassi Style) [Trance]

Post autor: necrid »

A oto kawałek od mojej skromnej osoby :)
Zapraszam do słuchania i komentowania ;)

Jason Creator - What the Fuck (Benassi Style)
4Shared:

Kod: Zaznacz cały

http://www.4shared.com/audio/D8zhDylb/Jason_Creator_-_What_the_fuck_.html

Kod: Zaznacz cały

http://www10.zippyshare.com/v/24087759/file.html
PROSZE POBIERAC, PONIEWAZ NA PLAYERZE JEST MEGA GORSZA JAKOSC :mad:
Awatar użytkownika
Polar
Ekspert

Re: [16.11.10] Jason Creator - What the Fuck (Benassi Style) [Trance]

Post autor: Polar »

Perka bardzo słabo wyszła, (chyba wycinałeś te beaty z produkcji Bennego)
Według mnie jakoś to się kupy nie trzyba, lead taki transowy bardziej a beaty i bass podchodzi pod muzykę house'ową. Nie brzmi to odpowiednio, a poza tym monotonnia.
necrid
Nowicjusz

piotrmau5 pisze:(chyba wycinałeś te beaty z produkcji Bennego)
oj sie tu bardzo mylisz, takie cos mozna samemu ulozyc, po za tym tworze jak mi sie podoba, perka nie musi sie tobie podobac, wazne ze mi sie podoba

twa krytyka jest mi zbedna
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

wazne ze mi sie podoba.
Świetne podejście.

Co do nuty - sądząc po tytule tematu, chciałem napisać już, że nuda, schemat i mimry z mamrami... i się nie myliłem. Perkusja okropna, ten clap z 2:20 to po prostu jakieś nieporozumienie. Bas zbyt wysoki, brzmi słabo, a ta zabawa z filtrem tylko rozprasza i denerwuje słuchacza. Break jest całkiem niezły, ale reszta aranżu leży i kwiczy. Pod koniec bas jest świetny, nagle użyłeś jakiegoś excitera?

Ogółem rzecz biorąc: nudy, schemat, nieciekawe brzmienia, oklepany motyw, brak oryginalności, aczkolwiek break jest dobry.

EDIT: Użyłeś gotowca z Sytrusa :D
necrid
Nowicjusz

lsudny pisze:Użyłeś gotowca z Sytrusa :D
jakiego gotowca?? jedyne z sytrusa to: preset Action z kategorii Arp ;)
Moudy

Post autor: Moudy »

Wg mnie schańbiłeś trance.. tym stylem lub/i nazywając to trance - Co to w ogóle za interpretacja muzyki?
Fakt, bass brzmi bardzo podobnie do oryginalu, ale w sumie nie trudno bennasiego wykręcić.
Ten filter troszke denerwuje. Standardowy Clap-snare od niego strasznie przejedzone i zmarszczony w ogóle do trancu nie pasuje. Arp przeciętna barwa.
No nutka mnie nie zachwyca. Słaby mastering nutka nie ma wyrazistości.
Bardziej mi to przypomina prekursacje House niż Trance, ale okej.
Necrid pisze:wazne ze mi sie podoba
A jak mi się podoba moja dziewczyna, to oznacza, że Tobie też się spodoba i połowie ludzkośc?i - może Ci nie spasować to, że nie ma piersi rozmiaru "C"..
Co za egoizm muzyczny, wstyd..
n/c.
Necrid pisze: jakiego gotowca?? jedyne z sytrusa to: preset Action z kategorii Arp
NO fakt brzmi podobnie, nic ciekawego ten preset.

Nutka technicznie może być, ale bez rewelki monotonia, oklepane schematy, słaby master, miks mógłby być lepszy.
necrid
Nowicjusz

Moudy pisze:Wg mnie schańbiłeś trance..
Co za egoizm muzyczny, wstyd..
Co ja stworzylem to juz moja sprawa. Nie jestem egoista muzycznym, mialem na mysli ze nie bede brac pod uwage czyjas krytyke. Myslalem ze w komentarzach, w ktorych bedzie pomoc, do ktorej sie moge zastosowac. Wstyd to krasc. Ja nie mam sie czego wstydzic, bo ja nie kradne.
Moudy

Post autor: Moudy »

necrid pisze:Co ja stworzylem to juz moja sprawa. Nie jestem egoista muzycznym, mialem na mysli ze nie bede brac pod uwage czyjas krytyke. Myslalem ze w komentarzach, w ktorych bedzie pomoc, do ktorej sie moge zastosowac. Wstyd to krasc. Ja nie mam sie czego wstydzic, bo ja nie kradne.
Jestes egoista i samolubem do tego, nie tylko krasc to wstyd, bo krasc można z mniej brudnym sumieniem na chleb, albo jak roobin hood zabierać bogatym(czyt polityką) a dawać biednym ;) .
Ale robić z tak powaznej muzyki jaka jest trance takie cos to nie najlepiej sie integruje, tyle ode mnie.
To tak jakbys mial z utworów np W&W zrobić remix Electro... bez sensu oszpecenie.

Ja też lubie mieszać gatunki ale trzymam pewien fason jakbym miał Trance łączyć z czymś to byłby to albo ambient albo chillout lub coś tego pokroju.
Fakt bedziesz robił co będziesz chciał, ale czy to będzie dobre? - zasantów się sam..
I nie offtopuj swojego tematu. Każdy Ci powie co usłyszy i nie musisz się tłumaczyć pod każdym postem zachowaj dystans do słuchacza nie wszystkim wszystko musi odpowiadać - każdy ma swoje zdanie .
Pzdr bez złej wibracji.
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

Moudy - on nie ma żadnego dystansu do ludzi. Ale sama rozmowa na gg z tym gościem była naprawdę ciekawa, przyznam :D

Właściwie to nie wiem po co on w ogóle wbił na to forum, skoro opinie innych ma głęboko gdzieś, a tylko się wymądrza i jest egoistą... co już nadmieniono. A, no i twierdzi, że mało umiem, nie słuchając moich utworów. No ciekawe, rodzaj telepatii, czy co? Sądzi że w 2 lata niewiele się nauczę - a co powiesz o sobie, jak nawet nie masz odwagi pokazać swoich "wypocin"? Co nam po takim pseudo-psycho-gówno-trensie?
Awatar użytkownika
SleepyHead
Weteran

Post autor: SleepyHead »

grunt to dobra atmosfera :D
necrid
Nowicjusz

lsudny pisze:Moudy - on nie ma żadnego dystansu do ludzi. Ale sama rozmowa na gg z tym gościem była naprawdę ciekawa, przyznam :D

Właściwie to nie wiem po co on w ogóle wbił na to forum, skoro opinie innych ma głęboko gdzieś, a tylko się wymądrza i jest egoistą... co już nadmieniono. A, no i twierdzi, że mało umiem, nie słuchając moich utworów. No ciekawe, rodzaj telepatii, czy co? Sądzi że w 2 lata niewiele się nauczę - a co powiesz o sobie, jak nawet nie masz odwagi pokazać swoich "wypocin"? Co nam po takim pseudo-psycho-gówno-trensie?
wiesz co? wali mnie to co o mnie myslisz! a co pokazalem to pokazalem - w tym temacie jest moj kawalek.

PS. co do rozmowy na gg - z toba tez ciekawie sie rozmawia, gadasz tak jakbys byl PRO, dalem ci przyklad, a ty sie przy zwyklej rozmowie denerwujesz, robisz z byle czego ogromne gowno. Zamykam ten temat, i prosze ciebie - nie wkurzaj mnie.
Awatar użytkownika
89ninja89
Użytkownik

Post autor: 89ninja89 »

Troche pokory "NECRID" by sie przydalo. Powiem jedno, slucham bardzo duzo Trance, bardzo - bardzo i sadze tak jak moi poprzednicy ze to co stworzyles nie ma nic wspolnego z Trance. Nie bede atakowal bo nie oto chodzi.

Co do nuty - powinienes jeszcze pocwiczyc, uzyc jakiegos wlasnego pomyslu a nie obrazac sie na kolegow z forum, za slowa krytyki ktore kazdemu tutaj sa potrzebne bo nikt sposrod nas nie jest tutaj profesjonalista. Skoro robisz to wszystko dla siebie i nie potrzebne Ci opinie innych bo Tobie sie to podoba to po co wogole dajesz tu walek? Zagladam, bo chce Cie ocenic a widze ze Ty za oceny innych robisz przepychanke.

Wiecej pokory i zycze powodzenia w dalszych produkcjach. Mam nadzieje, ze rozwiniesz to co stworzyles o 100% wlasna inwencją i pokazesz a udowodnisz w ten sposob, ze jednak nie tylko duzo mowisz ale i cos wlasnego stworzyc potrafisz.

Pozdrawiam
necrid
Nowicjusz

89ninja89 pisze:Troche pokory "NECRID" by sie przydalo. Powiem jedno, slucham bardzo duzo Trance, bardzo - bardzo i sadze tak jak moi poprzednicy ze to co stworzyles nie ma nic wspolnego z Trance. Nie bede atakowal bo nie oto chodzi.

Co do nuty - powinienes jeszcze pocwiczyc, uzyc jakiegos wlasnego pomyslu a nie obrazac sie na kolegow z forum, za slowa krytyki ktore kazdemu tutaj sa potrzebne bo nikt sposrod nas nie jest tutaj profesjonalista. Skoro robisz to wszystko dla siebie i nie potrzebne Ci opinie innych bo Tobie sie to podoba to po co wogole dajesz tu walek? Zagladam, bo chce Cie ocenic a widze ze Ty za oceny innych robisz przepychanke.

Wiecej pokory i zycze powodzenia w dalszych produkcjach. Mam nadzieje, ze rozwiniesz to co stworzyles o 100% wlasna inwencją i pokazesz a udowodnisz w ten sposob, ze jednak nie tylko duzo mowisz ale i cos wlasnego stworzyc potrafisz.

Pozdrawiam
nie rozumiesz, myslalem ze ktos mi pomoze, oczekiwalem pomocy a nie krytyki ze strony innych, nie jestem zly. Moze troszke za mocno zaszalalem. Ale ogolem nie mam nic przeciwko - nikomu nie bronie.
Zablokowany