[16.11.10] Jason Creator - What the Fuck (Benassi Style) [Trance]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
MARCO VAN HAYDEN
Specjalista

Re: [16.11.10] Jason Creator - What the Fuck (Benassi Style) [Trance]

Post autor: MARCO VAN HAYDEN »

Dla mnie sie podoba ale za bardzo benassiego mi to przypomina pomysl nie jest zly kazdy ma prawo robic jak chce i co chce no i krytyka rowniez jest potrzebna a co poprawic to nie mam pojecia aha przeczytalem te wszystkie posty no i powiem tak jezeli artysta robi kawalek i mu sie nie spodoba to nigdy nie ujrzy swiatla jego kawalek bo najpierw tworcy musi sie spodobac a potem opinia publiki tak to idzie a wiadome kazdy ma inny gust znam goscia ktory robi hardtechno i schranz ja tego gatunku nie czaje a wydal juz dwie plytki i ma fanow tysiace
glimer

Post autor: glimer »

He! Całkowicie się zgadzam się z carramba6 . Jak dla mnie to też ciekawa bardzo ciekawa propozycja są gusta i guściki :) jednemu Mietek Fog drugiemu folklor innemu zaś Trance lub coś w tym stylu nie wiem czy pan szanowny Moudy zdaje sobie sprawe że Trance jak i każda muza podlega postępowi,transformacji,modyfikacji,(ewoluuje) a nawet i jakiejś tam deformacji (w dobrym słowa tego znaczeniu) niemożna stale być konserwatystą i patrzeć tylko pod swoim kontem rozumowania danego gatunku to wszystko jest ulotne z biegiem czasu.I tu cytat "Muzyka jest matematyką tajemną, której elementy sięgają nieskończoności.Więc raczej byłbym ostrożny mówiąc bez właśnie pokory "Wg mnie schańbiłeś trance.. tym stylem czy też- Jestes egoista i samolubem" bez obrazy prosze Moundy :) Myśle że założyciel tej strony raczej inaczej widział funkcjonowanie forum Cała sprawa wyglądała by raczej wygodniej ,przyjemniej gdybyśmy pomagali wspierali dodawali animuszu czy też bodzca do dalszego egzystowania CZYŻ NIE? a nie zmywanie głów..czy obrażania się wzajemnie w każdym bądz razie.. POzdrawiam wszystkich i szacun GLIMER
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

No, w pewnym sensie masz rację, ale słowo krytyki (a co za tym idzie - kłótnie :D ) zawsze musi być, nie?
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

Post autor: dycha »

Takie sobie. Technicznie kawałek sklecony nawet ok. Chociaż więcej jakichś crash i fx by się przydalo. Filtry na bassie nie potrzebne. Motyw był dobry pare lat temu ;) Teraz już nie bardzo. Posiedź nad mixem . Jak dobrze mix ogarniesz to już połowa sukcesu. Bo za master to się jeszcze nie bierz. Za master to nawet doświadczeni się nie biorą.

Pozdr.
Moudy

Post autor: Moudy »

Wiesz co Glimer, mam wrażenie, że ty to nowe konto Necrida (bo masz 1 post tutaj), albo jego kolega.. :P
ale mniejsza o to nie obchodzi mnie to..
w tym stylu nie wiem czy pan szanowny Moudy zdaje sobie sprawe że Trance jak i każda muza podlega postępowi,transformacji,modyfikacji,(ewoluuje) a nawet i jakiejś tam deformacji
Nie "jakiejś" tylko "jakiejchś"
Ewolucji to teraz podlega komercja na jeszcze większą komercje.
Trance nie jest muzyką konsewatywną.. zmienia się co rok, ale zostaje przy schematach melodycznych, akordach takich jak prawie na początku jej powstania..
Pokaż mi przykład kto inny robi z trancu house ala bennasi? no prosze?
Niech to wrzuci na forum trancowoców to na miejscu go zbanują.
Ewolucja w gatunku to jest przede wszystkim swój styl... a nie robienie ze śmietany masła. Istnieją tzw prawa muzyczne, jest muzyka poważna i mniej poważna i istnieje muzyka alternatywna czyli m.in (mieszane gatunki) .. Ale jak mieszać takie coś z takim czymś to wychodzi zacofanie moim zdaniem i właśnie tutaj nie widze rozwoju..
Bo bennasi swoim stylem debiutował w 2005/2007 roku.. najwyżej.
Powiedz mi gdzie tutaj widzisz rozwój bo ja tylko widze zacofanie i kpine.
Niedługo powstanie Trance zmieszany z disco polo też powiesz, że to jest zajebiste?
Jeszcze jakby to było w jego stylu, to może bym nic niegatywnego nie napisał, ale wzięte od bennasiego to co ja mam o tym sądzić?...
Myśle że założyciel tej strony raczej inaczej widział funkcjonowanie forum Cała sprawa wyglądała by raczej wygodniej ,przyjemniej gdybyśmy pomagali wspierali dodawali animuszu czy też bodzca do dalszego egzystowania CZYŻ NIE? a nie
Nie wiem czy wiesz, ale założyciel forum akurat ma głęboko w dupie co tutaj się dzieje.
Jak ja mam wspierać kogoś to sam napisał tekst o treści "ważne że mi się podoba"?
Jak nie interesuje go opinia innych to po co tutaj dodaje nutki - wytłumacz mi..?
Jak mu się podoba to niech słucha sobie tego do bólu(dlatego nazwałem go egoistą muzycznym), ale jak się rzuca od razu jak ktoś go skrytyuje to już jest nie hallo.

Po prostu nie lubie jak ktoś się donsa gdy go inny słuchacz/producent krytyuje.. Tym bardziej osoba która ma pare postów, 1 wrzucony track i nie skomentował żadnych utworów innych producentów..

Ludzie do ludzi nabierają tu respekt z czasem ..
Pzdr
Awatar użytkownika
Sianek
Specjalista

Post autor: Sianek »

Skoro masz wszystkich w dupie to po co wystawiłeś ten kawałek?

Ja wiem po prostu oczekiwałeś wychwalania i wielbienia Twojej osoby , nic więcej :D

Mi się podoba i powinieneś być konsekwentny i powiedzieć : nie interesuje mnie Twoja opinia :)

Ważne że Ci się podoba i ważne żebyś miał z tego przyjemność - to co napisałeś to prawda xD

enjoy life - jeśli tak to brawo i gratulacje :)
Awatar użytkownika
Polar
Ekspert

Post autor: Polar »

Zgadzam się w 100% z wypowiedzią Moudiego.
necrid
Nowicjusz

Post autor: necrid »

Moudy pisze:Wiesz co Glimer, mam wrażenie, że ty to nowe konto Necrida (bo masz 1 post tutaj), albo jego kolega.. :P
nie jest to moje multi konto - to 1, a 2 - znam zasady netyki.

po za tym, nie napisal bym ze mam gdzies jego komentarz i krytyke gdyby nie atakowal mnie, sam powiedzial, ze "chańbię Trance", jeśli taki MĄDRY JEST, niech okresli, jaki jest gatunek mojego kawałka. Rzecz jasna nie oczekiwałem tutaj ataków i pojazdów na moją osobę, lecz wyrozumiałości od osób które są bardziej wtajemniczone.

A kolega Moudy widzę, że jest jasnowidzem, że wie jakimi prawami posługuje się muzyka.
A więc jakimi prawami rządzi się muzyka? Jestem ciekaw.

Pozdr.
Awatar użytkownika
DJTeQuila Inc
Weteran

Post autor: DJTeQuila Inc »

Co nie którzy to mają ładnie nawalone w głowach jak sama nazwa działu mówi Produkcje Amatorskie wiec Amatorzy tu dają to co sami cos zrobili i trzeba byc wyrozumiałym a nie od razu pisac ze cos jest do dupy i zly i sie mądrować,tutaj powinno byc jak ktos zauważył słusznie tak ze jeden drugiemu powinien pomagać i tłumaczyć co jest nie tak i co jest zle ale widze ze niektórzy Nowych traktują od razu z góry i zamiast pomóc to tylko czekają by do kopać i zgnoić pokazać ze jest do dupy i sie na niczym nie zna wiec Necrid olej komentarze co nie których bo oni tak mają by dowalić tylko no i z moudym nie dyskutuj on ma swój świat :lol: i nic dobrego ci nie napisze choc to norma u niego taki typ i juz :D
A co do twojej nuty to ja lubie właśnie jak ktos zaczyna kombinować z gatunkami i jestem jak najbardziej za łączeniem no fakt nie zawsze to wyjdzie tak jak powinno ale kombinuj dalej bo ta nutka moze nie jest najlepsza ale fajna i wrzucaj tu swoje wypociny posłucham i sie wypowiem lub pomogę Pozdrawiam
Moudy

DJTeQuila Inc pisze:no i z moudym nie dyskutuj on ma swój świat :lol: i nic dobrego ci nie napisze choc to norma u niego taki typ i
Lepiej mieć swój świat, niż babrać się w twoim i innych ;)
Napisałem łącznie więcej w tym dziale przez te wszystkie lata niż Ty w ogóle na tym forum.

W ogóle napisałeś tu w kontekście do mnie, bo kiedyś skrytykowałem twojego seta.. to zacząłeś płaczem na PW wylatywać pamietam dokoladnie co napisałeś
"Jak Ci się nie podoba to nie komentuj" - a co zabronisz mi?
Widze ze dalej trzymasz sie tego trybu, podobnie jak Necrid nie znosicie krytyki, ale różnica jest taka że Necrid ma troche pokory i to przyjął gładko, a Ty zero ;)
Ktoś z was pisał PW do kogoś kto go skrytykował w poście? - pewnie nie, takie rzeczy to tylko zdesperowany DJTeQuila Inc ;)

Jak na 35 latka to jesteś całkiem infaltymny.

No i co z tego, że nazwa działu produkcje amatorskie? Jak tu się znajdzie nie jeden profesjonalista a w dziale Electro-House nie jeden amator... Zresztą termin amator to temat na dłuższą rozkmine. Czy on prosił o radę? Wrzuca to oceniam ja nie widze w jego pierwszym poście czegoś takieg...
"Moglibyście mi skomentować nutke, jestem amatorem czy mógłby ktoś powiedzieć co poprawić?" - Jakby takie coś było to inaczej bym się do tego ukierunkował.
A jak ktoś tylko wrzuca i czeka na laury to inna sprawa.
Ja dobre podejście mam do ludzi którzy się nie unoszą zbytnio ze swoimi opiniami o swojej muzyce.
Zresztą szkoda słów ;)
i nic dobrego ci nie napisze choc to norma u niego taki typ i juz
Może Ty napisz coś dobrego ;) bo z tego twojego bełkota autor tematu nie dowiedział się co ma poprawić ani żadnej oceny technicznej nie było no mistrzu pokaż, że potrafisz ;)
A Poza tym jesteś takim ignorantem, że nie zauważyłeś że 90% moich komentarzy tutaj w tym dziale jest pozytywnych, tyle o gimbusach ;)
Widocznie lubisz przylizać dupe każdemu MP pokolej by potem ładnie komentowali twoje seciki - przecież musi być satysfekszyn no nie? ;)
A ja komentuje tak jak uważam a czy to bedzie negatyw czy pozytyw to moja osobista sprawa i gów** Cię to powinno obchodzić ;)
Nie oceniaj mnie i nie docinaj, bo te twoje teksciki są żałosne a zrodziły się z antypatii i kompleksu twojego ;) Ja nie cytuje twoich komentarzy w postach i nie krytyuje Cie za twoją opinie, zreszta tak rzadko to robisz ze nic o Tobie nie moge powiedziec w tej kwestii wiec tego nie robie jak Ty.
Niektóre moje komcie były szczegółowe i na pół strony, twojego żadnego takiego nie wyłapałem jedynie takie 2 zdaniowe, a miłe słówka to możesz mówić do dziewczyny a nie do producenta/muzyka. Krytyka najlepszy motywator bo potem ktoś sobie pomyśli że na prawde dobrze mu coś wychodzi. Jak jak będziesz sypał każdemu to swoje "coś dobrego" to ktoś może wpaść w samozachwyt.
glimer

Hmm Moudy nie spinaj się tak bo to nie na miejscu ani nie profesjonalne,widze że wychodzi powoli na moje to ty raczej nie znosisz krytyki rzucasz podejrzenia że necrid ma dwa konta czy coś w tym stylu zapewniam cie że pisze tu za siebie i nadal sądze że nie masz racji a po ostatniej wypowiedzi to przyznam trochę się zdumiałem że można mieć aż taki tupet! siedzę w branży dobre ponad 20 lat ale tak pewnego a zarazem raczej narcystycznego podejścia to ja długo nie widziałem za kogo ty się uważasz?za producenta/muzyka? a jakie ty powedz masz kwalifikacje, zaplecze jakie sukcesy?a może jakiś studio?lub też skończyłeś szkołe inżyniera dzwięku? że dyktujesz wszem i wobec swoje zdanie jak co ma wyglądac czy też co ma być zmienne w muzyce a co nie I że ktoś coś hańbi no stary wybacz jedziesz po każdym kto ci na drodze stanie. Producent /muzyk to tylko ranga jaką nadał ci administrator który jak powiadasz ma to w dupie co się tu pisze a skoro jesteś aż tak dobry to pokorą to ty tu powineneś górowac i świecić przykładem starać się byc ostrożnym w tym co się mówi bo najczęściej bywa tak że z brzydkiego kaczątka rosnie piękne ptaszysko :) ) Benassi też jakoś zaczynał i zapewniam cię że na amatorskich jego kawałkach bardzo wczesnych też rewelki nie było a nawet wręcz przeciwnie miałem okazje dawno temu w Berline posłuchac pare jego pierwszych setów.Mówisz krytyka... jak najbardziej tak! gdyż to właśnie ona rodzi pokore ale SORRY nie w takim wykonaniu. Tak na marginesie widocznie jest coś w necrida nucie skoro budzi tu takie zainteresowanie :) kończąc z całym szacunkiem nie chciałbym ażebyś pomyslał że chciałem cie w jakikolwiek sposób obrazic tą wypowiedzią to taka moja wolna dygresja i myślę ba! mam nadzieje że nie będę się musiał wypowiadać więcej na ten temat, nie chce uchodzić za kogos kto musi mieć ostatnie zdanie Pozdrawiam i z szacuneczkiem GLIMER
PS: Lepiej mieć swój świat,niż babrać się w twoim i innych..... czyż to nie czysty cynizm ?
Moudy

glimer pisze: PS: Lepiej mieć swój świat,niż babrać się w twoim i innych..... czyż to nie czysty cynizm ?
cynizm? to chyba indywiduum nie cynizm - coś pojęcia mylisz, albo używasz nadinterpretacji ;) .
dyktujesz wszem i wobec swoje zdanie jak co ma wyglądac czy też co ma być zmienne w muzyce a co nie I że ktoś coś hańbi no stary
Nic nie dyktuje nie napisałem "masz zrobić to tak"
Teraz niech wrzuci swój kawałek na forum trancu i zobaczymy co inni powiedzą.
Pewnie nawet to, że to trance nie jest. :)
Dlatego napisałem, że Hańbi trance podpisując to jaki trance
tu pisze a skoro jesteś aż tak dobry to pokorą to ty tu powineneś górowac i świecić przykładem starać się byc ostrożnym w tym co się mówi
Dobry to ja jestem w spaniu, nie oceniam sam siebie, Ty również nie oceniaj mnie nie siedząc tutaj dłuższego czasu.. ;)
Świecić przykładem to ja moge dla swoich dzieci ;)
Tak na marginesie widocznie jest coś w necrida nucie skoro budzi tu takie zainteresowanie
Tak to jest jak się zaczyna offtopować swój temat ;) Gdyby nie podbijał tematu to prawie nikt by tu nie wszedł. A że teraz są 24 posty to czysta ludzka ciekawość "co to za kosa że tyle postów :o" a jak się kliknie to wychodzi szydło z wora że off top ;) który tak na prawde autor zaczał ja rozwinąłem ty skonczyles ;)
widze że wychodzi powoli na moje to ty raczej nie znosisz krytyki rzucasz podejrzenia że necrid
Wracając do Cyznizmu to ten twój wątek właśnie nim jest a nie mój poprzedni "widze ze wychodzi powoli na moje" - To jest właśnie cynizm. No ja nie twierdze akurat że wychodzi na twoje jak i nie twierdze, że wychodzi na moje - więcej bezstronności kolego. Ja krytyke znosze lajtowo ale muzyczną, a nie w stosunku do mojej osoby czy przypisywanie mi cech osobowości których nie mam przez osobe która mnie nie zna.
Jeszcze nigdy się nie żaliłem w 10 postach czy nawet w jednym, że ktoś źle skomentował mi nutke.

Ps: Chyba nie wiesz co to jest spina, skoro uważasz że ja się spianm.

Pzdr bez złych wibracji ;)
glimer

No tak ;) hmmm ok niech ci będzie pozostawiam komęty dla innych męczy mnie to uporczywe stanowisko ale... powiem może tak słuchałem twoich kawałków w tym poście nie będe tu oceniał akurat ciebie ale powiem tylko że gdyby twoje wypowiedzi były takie jak niektóre twoje kawałki to nie było by tu takiej głupiej dyskusji bulwersuje mnie i zawsze będzie gnojenie początkującego w tak przygniatający sposób mówiąc że coś hańbi ja nigdy nie użył bym takiego argumętu na słabszego to tak jak skopać leżącego tylko oto mi tu chodzi mogłeś wyrazić się inaczej mam tylko nadzieje że stać cie na przyznanie się do błędu!...... zresztą zrobisz i tak jak uważasz---- za mocno stary za mocno Pozd.
Zablokowany