[16.11.10] Jason Creator - What the Fuck (Benassi Style) [Trance]
-
Pandoleum
Re: [16.11.10] Jason Creator - What the Fuck (Benassi Style) [Trance]
Przeczytałem wszystkie komentarze, przyznam że zajeły mi trochę czasu.
Ale jednogłośnie nie popieram robienia takiej muzyki tak jak Moundy napisał jest to oszpecenie dobrej muzyki. Trancu słucham bardzo dużo ale słucham też muzyki niekonwencjonalnej i nigdy nie spotkałem się z taką mieszanką i uważam, że gdyby pokazać to światu to produkcja by dostała mocno po uszach ponieważ omija trance szerokim łukiem. Nie tworze muzyki dlatego nie wypowiem się o szczegółach technicznych. Jednak do gustu mi nie przypadła. Rapu nie słucham ale odróżinam rap od hip hopu kutlury i wiem, że to bardzo złożony gatunek i sama kultura i że trzeba mieć sporą wiedzę by się o niej i jej przełomach wypowiadać , bo mój znajomy wywodzi się z tego typu subkultury. Więc to co napisał glimer to bzdury od rzeczy. Produkcja moim zdaniem jest słaba dlatego że jako słuchacz słyszałem dużo lepsze pamiętam utwór Satisfaction z 2003 roku on jak na tamte lata był dużo lepszy niż ta produkcja. Coś przycina i mam wrażenie jak by to było robione z pociętych kawałków dźwięków i zapętlone.
Jako miłośnik uplifting trance nie widzi mi się taka eksperymentalna przyszłość trance.
Bo trance to muzyka z tradycjami i dlatego również nie jestem miłośnikiem jej mieszania.
Pozdrawiam serdecznie.
Ale jednogłośnie nie popieram robienia takiej muzyki tak jak Moundy napisał jest to oszpecenie dobrej muzyki. Trancu słucham bardzo dużo ale słucham też muzyki niekonwencjonalnej i nigdy nie spotkałem się z taką mieszanką i uważam, że gdyby pokazać to światu to produkcja by dostała mocno po uszach ponieważ omija trance szerokim łukiem. Nie tworze muzyki dlatego nie wypowiem się o szczegółach technicznych. Jednak do gustu mi nie przypadła. Rapu nie słucham ale odróżinam rap od hip hopu kutlury i wiem, że to bardzo złożony gatunek i sama kultura i że trzeba mieć sporą wiedzę by się o niej i jej przełomach wypowiadać , bo mój znajomy wywodzi się z tego typu subkultury. Więc to co napisał glimer to bzdury od rzeczy. Produkcja moim zdaniem jest słaba dlatego że jako słuchacz słyszałem dużo lepsze pamiętam utwór Satisfaction z 2003 roku on jak na tamte lata był dużo lepszy niż ta produkcja. Coś przycina i mam wrażenie jak by to było robione z pociętych kawałków dźwięków i zapętlone.
Jako miłośnik uplifting trance nie widzi mi się taka eksperymentalna przyszłość trance.
Bo trance to muzyka z tradycjami i dlatego również nie jestem miłośnikiem jej mieszania.
Pozdrawiam serdecznie.
Ja pier****... Zaczeło się od jednej głupiej wypowiedzi założyciela tematu o tym, że nie ma zamiaru przyjmować do siebie krytyki, a wy odbiegacie od tematu na kilometry zwiedzając po kolei każdą poboczną drogę...
Eksperymentacja pomiędzy gatunkami nie jest niczym złym... Kto wam kur** broni kombinować? Jak chce to niech kombinuje. Może akurat coś mu wyjdzie.
Produkcja jak produkcja. Gotowy preset, ułożony ładnie, fajnie, słiit tylko szkoda, że to prawie niczym się od benassiego nie różni(Nie poruszam strony technicznej, po prostu odsłuch kawałka bassu
)
Basta!
Eksperymentacja pomiędzy gatunkami nie jest niczym złym... Kto wam kur** broni kombinować? Jak chce to niech kombinuje. Może akurat coś mu wyjdzie.
A może tak właśnie było? xd Tego naprawdę nie wiemy :pciekawe co mówisz twoim zdaniem każdy gatunek wzioł się z niczego bez żadnych wzorców po prostu facet siadł za parapet drugi złapał mikrof. i już stało się oto mamy hip -hop śmieszny jesteś
Produkcja jak produkcja. Gotowy preset, ułożony ładnie, fajnie, słiit tylko szkoda, że to prawie niczym się od benassiego nie różni(Nie poruszam strony technicznej, po prostu odsłuch kawałka bassu
Basta!
buahahahahahaa poczytałem dziś te komentarze i można z tego niezły kabaret zrobić 
ja kawałka wolę nie oceniać bo nie chce mi się kłócić z nikim.. atmosfera widzę, że po ch**u
ja kawałka wolę nie oceniać bo nie chce mi się kłócić z nikim.. atmosfera widzę, że po ch**u
po pierwsze koles - sam zrobilem barwe i dzwiek w FL Studio w 3xOsc.Moudy pisze:necrid nie zrobił nic nowego wziął preset bennasiego ułożył jakiś tam bass line puscil arpa w tło..
Po drugie - jak widac nie masz zupełnego pojęcia o produkcji i remake'ach muzyki.
Tyle ci powiem. A ty zasad nie stawiasz. Muzyka to nie płatne coś - kazdy ma do dyspozycji co chce tworzyc i z czego.
- Violet Rocket
- Specjalista
Co do tego siadania za parapetem:
Tak wlasnie powstal Benny'ego bass. Alle jest muzykiem Jazzowym i grał na saksofonie przy oknie, w połączeniu z hałasem z ulicy otrzymał dźwięk, który później stworzyl w "Satisfaction". Ale to historia dosc znana i ma juz prawie 10 lat wiec po co wyciagac trupy z szafy
Tak wlasnie powstal Benny'ego bass. Alle jest muzykiem Jazzowym i grał na saksofonie przy oknie, w połączeniu z hałasem z ulicy otrzymał dźwięk, który później stworzyl w "Satisfaction". Ale to historia dosc znana i ma juz prawie 10 lat wiec po co wyciagac trupy z szafy
-
Moudy
Nie wiem czy Ci naubliżać czy co - bo czasem tylko to pozsotaje, nie mam do tej twojej prymitywnej gadki nerwów..necrid pisze:po pierwsze koles - sam zrobilem barwe i dzwiek w FL Studio w 3xOsc.
Po drugie - jak widac nie masz zupełnego pojęcia o produkcji i remake'ach muzyki.
Tyle ci powiem. A ty zasad nie stawiasz. Muzyka to nie płatne coś - kazdy ma do dyspozycji co chce tworzyc i z czego.
Jaki kuva re-make? re-make to zrobienie z oryginalnej produkcji nowej wersji (ale tej samej produkcji) a Ty zrobiłeś produkcje autorska! niby swoją a kopie patentów (czyt. dźwięków).. to nie jest re-make. Jakbys zrobil melodie satisfaction to byłby remix bo on nie ma praw autorskich do utworu. A re-make może zrobić tylko oryginalny wykonawa autor utworu.. Benny Bennasi moze zrobic re-make swojej produkcji jedynie.. chyba, że sprzeda komuś licencje na nią to inna osoba też może. Tak samo jest z filmami .. Ktoś może zrobić nową lepszą wersje filmu tylko za zgodą, bądz po kupieniu licencji od autora filmu.
Przyklad filmu Harry Potter
Troszke odbiegne z tematu bo nie wiem dokładnie co miałeś na myśli pisząc "muzyka nie jest płatna", ale ten temat i tak już idzie na straty więc no problema.Muzyka to nie płatne coś - kazdy ma do dyspozycji co chce tworzyc i z czego.
Wiesz co Ci powiem.. tylko frajerzy nie kupują od czasu do czasu oryginalnego singla swojego ulubionego wykonawcy.. Nie chce nikogo obrazić bo czasem można po prostu nie mieć kasy..
Ale taki cep jak Ty nie zdaje sobie sprawy z tego, że muzyk to też zawód i niektórzy producenci żyją tylko z tego i muszą wykarmić za muzyke rodzine - znam takie przypadku..
Ostry powiedział "jak nie kupusz mojej płyte i sciągniesz z neta to chociaż oddaj na dom dziecka"
Szanujący się słuchacz i fan kupuje płyte, więc pojęcie muzyka płatna jest racjonalna.
Nie kupując płyta o ile chce producent wydawać za pieniadze, okradasz producenta to tak jakby ktoś Ci zabrał z pensi i powiedział "sorry potrzebne mi było na buty".. - zwykła kradzież.
Wiesz ile ja dostaje za pobrany kawałek?
Jednego dolara a mój wydawca 9 dolarów.. widzisz w tym fer?
Więc nie pierdo***
Tak samo czuje się każdy okradany muzyk i tak samo czuję się muzyk któremu takie osoby jak Ty zabierają pomysły i patenty.
- Thomaz Rockerz
- Specjalista
A ja proponuje skonczyc ten temat, bo takie dalsze wyklocanie sie (juz teraz o wszystko co przyniesie slina) jest bezsensu
Temat zamykam
Milego dnia 
-
Moudy
Przecież Ty moda nie maszThomaz Rockerz pisze:A ja proponuje skonczyc ten temat, bo takie dalsze wyklocanie sie (juz teraz o wszystko co przyniesie slina) jest bezsensuTemat zamykam
Milego dnia
![]()
Fakt temat powinni zamknąć, niepotrzebnie wymieniam zdania z ludzmi którzy nie wiedzą co piszą
Dokładnie, zamknijcie już ten temat.
-
ChriZ
za duży offtop się zrobił. zamykam.