[01.02.11]Zdunek - Nienawiść (ft.Wieczór) [HH]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
Zdunekk
Użytkownik

[01.02.11]Zdunek - Nienawiść (ft.Wieczór) [HH]

Post autor: Zdunekk »

Kolejny utworek :) Prosimy o ocenkę :) Pozdrawiam Piona! ^^

Zdunek - Nienawiść (ft.Wieczór)

Kod: Zaznacz cały

http://www22.zippyshare.com/v/64245789/file.html
Kaamilloss
Nowicjusz

Re: [01.02.11]Zdunek - Nienawiść (ft.Wieczór) [HH]

Post autor: Kaamilloss »

spox xD
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Post autor: Cj Ex3 »

Refren powinien być żywiej zaśpiewany, przy refku mam wrażenie takiego przymusowego gadania. Spróbujcie zrobić taki udawany krzyk, lub zaśpiewajcie to bardziej ambitnie i pododawajcie jakieś ooochy aaaachy w tle :) I te cytaty, np. "myślisz sobie" i słowa w pierwszej osobie. Te właśnie mogłyby być niżej spitchowane dosadniej sugerując jakiś inny głos :D

http://muzikum.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DhyEr1oZovUE%23t%3D4m4s
(4 minuta, powinno się ustawić automatycznie)

Tutaj może gość nie cytuje, ale później podwyższa barwę swego głosu i u was można by to zrobić tyle żeby ją zniżyć. W FLu jednym pokrętłem :D

Co do samego tekstu, nawet dobry, w podkładzie przyczepię się do stringsów, mają za mało wysokich częstotliwości. Pianinko natomiast za głośno.

Pozdro ;)
Awatar użytkownika
Zdunekk
Użytkownik

Do bitu się nie czepiajcie bo to z neta ;)

Wiesz ja własnie chciałem to wykonać tak jak jest. Nie w moim stylu drzeć się do majka. Popatrz na Eldo,Kajmana,Borixona ;) Nie trzeba się drzeć,żeby dobrze brzmiało. A co do tego dodawania głosów w tle. Kawałek nie ma zrobionych podbić i dlatego nic tam nie ma. Jest surowy. I chyba te podbitki zrobię,bo dzięki nim lepiej brzmi...
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Post autor: Cj Ex3 »

Nie chodzi mi o darcie się jak na poniższym gifie:

Raczej jak Serij w końcówce piosenki Chop Suey SOADu:

http://muzikum.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3DCSvFpBOe8eY%23t%3D2m32
(Również link z ustawionym czasem startu)

A co do
Popatrz na Eldo,Kajmana,Borixona ;)
to nawet ich nie znam xD
Awatar użytkownika
DjOhma
Ekspert

Post autor: DjOhma »

jest dobrze ;) mi tam się nawet podoba ;) oby tak dalej ;d
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

Post autor: Tebes »

starego fenomena tym pianinkiem przypominacie troche momentami... bicik spoko, mimo że pałera brak w nim... liryki nie oceniam ale generalnienie jest zle ;)
Awatar użytkownika
Zdunekk
Użytkownik

Cj Ex Skoro mówisz,że nie znasz Eldo,Borixona i Kajmana to moze lepiej się nie wypowiadaj w tej dziedzinie :) powiedź jeszcze,że nie znasz PiH albo Peji hehe
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

zabraklo ci jeszcze tedego, bosskiego romana jotpe jotpe,jakiegos wwo i innego gowna ktorego pełno wszedzie w roznych odtworczych kombinacjach. Im ten nasz polski legalny hh nowszy tym bardziej do doopy... hehe wiec sie nie dziw ze chlop ich nie zna, za wiele nie traci:d a Tobie doradzę żeby się w underground zagłębić a nie szukac wzorcow w tv :D
Awatar użytkownika
Zdunekk
Użytkownik

Twierdzisz,że WWO to gówno? Osobiście Tedego,Firmy i tego boskiego romana nie słucham koleżko. Dla mnie wzorcami są ludzie,którzy nie lecą sobie w chuja... Pezet,Małolat,PiH,Chada,Małpa,Jagła,Przypał,Bezimienni,Pyskaty,Klepson,HIFI Banda i wiele wiele innych,którzy robią to dobrze. W podziemiu też siedzi wielu świetnych raperów wiem coś o tym bo ogarniam ten temat (Jagła,Przypał,Klepson,Małpa)
Więc Twój post uważam delikatnie mówiąc za śmieszny Tebes...

Ps. Owszem traci bo teraz PiH,Małpa,Jagła,Chada itp wydają nowe świetne albumy...
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

jednak "hiphopowcy" na wszystkich forach są mało ogarnięci i zawsze tylko ksywami rzucają :D ja tu bez agresji mówię ze wg mnie hh w polsce to powoli baaardzo niekreatywny i nieodkrywczy przezytek a ty zlego slowa nie dasz powiedziec i ch*j wie jakiego znawce z siebie robisz niepotrzebnie zupelnie, sory ale wlasnie postawa wszystkich was-"znawcow od hiphopu" jak to ja nazywam - odrzuca i powoduje odruchy wymiotne :D
przeciez nawet gdyby np. Gural <sam lubie jego starsze plyty, zeby nie bylo ze cos tam> zarapował teraz piosenkę z "Pszczółki Mai", wszyscy byscie mieli na to faze, bo to Gural. Sila marki wyrobionej w przeszlosci... dlatego daj se przepowiedzec ze mozna miec odmienne zdanie :) taaa, a wwo to kupa. ale chociaz nie ukrywaja ze teraz pieniadz w cenie ;p
edit: "znawcom od hiphopu" to jednak powinni zakladac osobne podfora albo karac banem za filozofowanie. na ch*j ta spina to nie wiem :D
Awatar użytkownika
Zdunekk
Użytkownik

Ależ ja się kolego nie spinam :) A to co Ty własnie powiedziałeś,że jak by Gural zarapował sobie pszczółke maję to nikt by na to nie poleciał i nikt by tego nie rapował za nim. :)
Ja znam podziemie i wiem,że jest tam wielu znakomitych raperów. Nie jeden przebija stylem i flow ludzi z pierwszej ligi tylko chłopaki nie mają się jak wybić.Brak wunduszy na wydanie płyty legalnej. Ludzie z pierwszej ligi nie odpisują nieznajomym raperom,nawet sie nimi nie interesują,a powodem jest to,że po co mają sobie robić konkurencje i po co zawracać cztery litery jakimiś "żółtodziobami" znam kilku którzy na szczycie by się utrzymywali przez długi czas. Obczajcie na przykład Jagłę. Jego styl,jego flow.Dla mnie mógł by nawijać z najlepszymi. Rap ma jednoczyć a nie dzielić. Ale niestety tak nie do końca jest i po części przyznam Ci rację Tebes.
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

chyba każdy gatunek poza tym true hardcore( znaczy tym nie-mainstream'owym) jest baaardzo podzielony-jedni lubią drugich a trzecich nie lubią i sratatata jakies doklejanie ideologii, a akurat w moim odbiorze przoduje w tych 'ideologiach' niestety hh. Mowie niestety bo sie na nim wychowalem sam, ale juz sluchac nie moge. Jesli wracam już to only do klasyków :)
no. tyle na temat, przepraszam admin/moder za moja gadatliwosc i offtop, możecie pousuwać moje posty nie na temat albo przeniesc do stosowniejszego dzialu :D
a Ty Zdunek widze tez(i dobrze) oldskulowe myślenie masz, bo KIEDYŚ hh miał łączyć, dziś spłycając: ma przynosić zyski... przynajmniej tym najbardziej znanym :D
ODPOWIEDZ