[26.03.11]Rob van Key - Another dimension [Trance]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
Rob van Key
Użytkownik

[26.03.11]Rob van Key - Another dimension [Trance]

Post autor: Rob van Key »

Na forum jestem od tygodnia, więc postanowiłem wrzucić utworek który niedawno skończyłem. Mam nadzieję że się wam spodoba

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fw85.wrzuta.pl%2Faudio%2F1ygk66gZD6S%2Frob_van_key_-_another_dimension

miłego odsłuchu
Awatar użytkownika
dj_aryan
Użytkownik

Re: [26.03.11]Rob van Key - Another dimension [Trance]

Post autor: dj_aryan »

Technicznie utworek jest dobrze wykonany, do tego nie mam zarzutów :) jednak melodia nie jest za ciekawa, moim zdaniem kawałek trochę za długo się rozkręca.

Jak dla mnie 7/10 ;)
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

Kolejny wykonawca "X van Y"...

Stopa dziwna, zbyt mocno tłucze jak dla mnie. Talerze wydają się nienaturalne, pewnie to Vengeance czy jakieś inne gówno... Klap do zmiany. 1:03 - fajne przejście. Bas niezły, ale proponowałbym obcięcie filtrem LP. Nie wiem, czy długi czas rozkręcania się jest celowy, ale już przed drugą minutą robi się nudno... Te wszystkie dźwięki brzmią niby fajnie, atmosferycznie, ale jakoś tam czegoś brakuje, jakiejś płynności... W 2:34 mógłby już wejść główny motyw. Podoba mi się delay jaki nałożyłeś na te dzwonki, brzmi całkiem fajnie.

Jak dla mnie za długie i nudne na siedem i pół minuty, ale w zasadzie nie ma się do czego przyczepić oprócz kiepskiej stopy i słabym miksie na początku utworu. O oryginalności już nie będę wspominał, bo już wiele razy to mówiłem. Jest dobrze. I tak trzymaj.
Awatar użytkownika
tylerg
Nowicjusz

Post autor: tylerg »

więc tak szału nie ma, są lekkie nie dopracowania np.: fx ten sam, co trochę wkurza, za często występuje, jeśli chodzi o technikę to dobrze. trudno jest mi cię ocenić ponieważ nie wiem od jak dawna robisz muzykę. sam robię w trance'ie od nie dawna i wiem na co może być źle ;)
Awatar użytkownika
89ninja89
Użytkownik

Post autor: 89ninja89 »

Jak na tak dlugi wstep nie rozkreciles sie za bardzo. Ubogo w dzwieki i motywy ktore we wstepie mogly by sie pojawic i zapowiedziec Twoj watek glowny. Mogles bardziej sie postarac i dac jakis ciekawszy wstep. Technicznie nie mam zadnych zastrzerzen. Jesli chodzi o melodie to nie porywa. Wiecej nic nie powiem, bo nie potrafie. Produkcja owszem na poziomie ale brakuje mi tutaj pomyslu, jakiejs ciekawej inspiracji.. Za technike masz u mnie 10/10 za melo i pomysl 7/10.

Pozdrawiam i zycze dalszych sukcesow
Paul Soubas
Nowicjusz

Post autor: Paul Soubas »

No fakt mogłeś zapowiedziec lepiej wątek ale ogólnie jest naprawde dobra nutka jak na amatora :)
Awatar użytkownika
Rob van Key
Użytkownik

Post autor: Rob van Key »

dzięki za wasze opinie na temat tego kawałka, ostatnio mam problem z ułożeniem dobrej melodii ( może rzeczywiście brak weny twórczej ), postaram się aby moja następna produkcja była bogatsza w dźwięki.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Polar
Ekspert

Post autor: Polar »

wrzucaj na zippyshare, jakość odsłuchu nienajlepsza wprawdzie ale przynajmniej playerek jest, jestem bardzo leniwy i nie chce mi się na wrzutę wchodzić i czekać aż się załaduje, a neta za szybkiego to ja nie mam.

jak dla mnie to stopa jest okej, fakt za długo się rozkręca, jak to w transie breakdown tralalala... a u ciebie... też fajnie wyszedł, ładny pad tylko te fxy=shit; melo takie jakieś podobne do disco polo; hmm po breakdownie troszkę nudno, bo to jakby to samo co w breakdownie tylko że z bitem i basem, ten pad w tle też kicha, kick i clap to jakiś taki podobny jak u dave 202 - pictures in my mind, fajnie się zapowiadało ale po breakdownie zacząłem się nudzić, za długi początek (hmm, chyba już pisałem o tym), tak tak... początek za długi a zakończenie (qutro) troszkę za krótkie w porównaniu do początku. nie jestem znawcą transu, bo jak kocham tę muzykę za te breakdowny i śliczne melodje, ale jeżeli chodzi o produkcje to odpadam. mi się jak już pisałem twoja wizja spodobała więc dam ci 7/10

rozpisałem się i pewnie nawaliłem głupot, ale to w końcu tylko moja opinia (mam do niej pełne prawo).

pozdrowionka!!!

PS. na wrzucie też ci komenta napisałem tylko że krótszego i bardziej... sensownego???
ODPOWIEDZ