Jak się zabrać za remixowanie ?!?

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Mutombo

Re: Jak się zabrać za remixowanie ?!?

Post autor: Mutombo »

A moglby mi ktos pomoc znalesc ta sile neta :wink: ( wiadomo o co biega ) :wink: ...Plizzka...Dzięki
Glodzio

Post autor: Glodzio »

poszukaj na jakimś P2P....
Mutombo

Post autor: Mutombo »

Zeby bylo latwiej...jak ten plik sie nazywa... to jest crak ??(chyba raczej napewno krak) i jak to zrobic?najpierw ma sharewarowke sciągnąc?Z gory dzieks
:D :D :D :D :D
nasiek

Post autor: nasiek »

Dobry zbior stronek z samplami, bez ktorych praktycznie nie da sie obejsc. Napewno sie przydadza do stworzenia jakiejs muzy 8)
Yacek

Post autor: Yacek »

Czy chcecie mi przez te posty powiedziec ze nie zrobie nic dobrego na moim Virtual DJ? :(
Radzu

Post autor: Radzu »

Hehe VirtualDJ to dobry program jeśli grasz na imprezie z kompa, lub nagrywasz seta, ale jeśli chcesz wziąść się za tworzenie muzy to raczej z tym programem dużo nie zdziałasz.
MR Mathew

Post autor: MR Mathew »

A ja mam inny problem! gdy robie jakas fajna melodie iinne podklady to zaczyna mi w glosnikach trzeszczec ;/ i czasami melodia sie przycina ;/ przypuszczam ze to przez proca ;/ a wy jakie macie proce ? i jaki powinienem sobie kupic zeby wszystko gralo ok ??
Overbizz

Post autor: Overbizz »

Jezeli chcesz zrobic dobry RMX to najlepszy jest takie sposob ze piszesz do tworcy orginalnej piosenki. Ja np. napisalem do DJ Bazz'a zeby mi przeslal materialy na rmx, i mi przeslal. A jezeli dana piosenka jest tworcy zza granicy to sprobuj do niego napisac po Angliesku (lub w jakim on tam umie itd. w zaleznosci od tworcy) albo poszukac w internecie czy niema gdzies "rmx packa" na dany utwor.

Pozdrawiam.
RaceK

Post autor: RaceK »

Ehhh... całe google przeszukałem, a tutaj tacy życzliwi ludzie :wink:

Mój problem jest taki, że jak pakuję całą piosenkę to nie mogę z nią wiele zrobić bo jest ona ścieżką i jak robię melodie pod to to jakbym sie nie starał to nie pasuje :D

A materiały... Ehh... Nie chce, żeby przez mój remix czyjś utwór stracił popularność :D Może napiszcie zbiorowo tutorial jakiś... PLZ!

ANYWAY

BassHunter! Jeśli mnie słyszysz to wypuść wersję "Vi Sitter I Ventrilo Och Spelar DotA" bez początkowej rozmowy... PLIIIIZ!

Ten motyw zaczynający się od -6:10 jest wymiatający :D
DJ FIGA

Post autor: DJ FIGA »

No nieźle sample sie przydadzą, ale nie zauważyliście że koleś 5 razy !!! Powtórzył wszystkie stronki ??!! (za dużo razy skopiował)
Pozdro :mrgreen:
Dziam

Post autor: Dziam »

POTRZEBUJE POMOCY. MAM FL STUDIO5 I BAWIE SIE NIM JUZ PARE DNI ALE NIEWIEM BARDZO JAK SIE NIM OBSLUGIWAC. MA KTOS MOZE JAKIS TUTORIAL ZEBY ZROBIC CHOC JAKIKOLWIEK PROSTY UTWOR???
MacRep
Nowicjusz

Post autor: MacRep »

Tu na pewno znajdziesz odpowiedź:

Kod: Zaznacz cały

http://www.vsti.pl/
przejrzyj tą stronkę, znajdziesz cos dla siebie :) Ps: polecam zacząć od wersji 5 lub 7 programu :-) mam nadzieję, że trochę pomogłem :P
ODPOWIEDZ