Najlepszy system Operacyjny

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.

Czy ten kawałek to drum, dub czy coś innego

Drum!
1
14%
Dub!
6
86%
Inne coś! :D
0
Brak głosów

Liczba głosów: 7

Ślepy

Re: Najlepszy system Operacyjny

Post autor: Ślepy »

Heh tutaj żeś akurat palnął totalną bzdurke kolego...Są systemy operacyjne 1000 razy lepsze od Windowsa XP. My mówimy tutaj o popularnych i masowych systemach, jednak pojęcie system operacyjny obejmuje setki OS które są rewelecyjne. To że ich cena to kilka set tyś. dolarów, czy pracują na maszynach za miliony dolców to inna sprawa. jednak to systemu operacyjne przeznaczone także na komputery PC. Jeśli chodzi o te popularne, to dobrymi systemami są Unixy, ich bezpłatne dzieci czyli Linuxy wszelkiej maści...(w dużym stopniu bezpieczniejsze), System mac OS na którym aktualnie pracuje jest bardzo dobry. Jedynie co ludzi odstrasza to może nieco inny interfejs użytkownika w stosunku do popularnych i masowo skomercjalizowanych windowsow. Wszelkiej maści Windowsy są po prostu tak popularne i tak zrobione sterylnie, że użytkownik który ma stycznośc z produktem Microsoftu po prostu się przyzwyczaja i nie potrafi od razu intuicyjnie pracować na Unixach, czy Linuxach. Jednak gdyby amatorowi komputera od razu z początku dano te systemy do nauki zamiast Windowsa opanował by je równie szybko jak produkty M.

Windowsy są dziurawe, wiecznie niedoskonałe, świadczy o tym cała masa poprawek które wychodzą już w kilka dni po ukazaniu się komercyjnych wersji... także nie ma się czym podniecać...ja używam XP, ale tylko dla tego, że jest mi wygodniej... co miesięczny format jest jednak nieodłącznym elementem użytkownika Windowsa. Był jeszcze taki jak W. 2000 Server bodajze i tego polecić mogę. buzka
Awatar użytkownika
Krzychu
Ekspert

Post autor: Krzychu »

Ja używam winde XP no i nie narzekam, ale jeśli chodzi o polecenie systemu to polecam Linux'a o wiele stabilniejszy jest od produktów Microsoft...
dj.wini

Post autor: dj.wini »

No ja oczywiście XP :) Miałem viste ale wywaliłem :D
dj_lusi

Post autor: dj_lusi »

WINDOWS MILENIUM GÓRĄ. ALE OBECNIE MAM XP :)
Awatar użytkownika
Ghost
Ekspert

Post autor: Ghost »

powiem tak z moich doświadczeń to najlepszy jest 98(99 a był taki :P ??) stabilny bez zawieszeń itp. lecz można powiedzieć został sponiewierany przez xp ;/ większość sprzętu już go nie obsługuje. wszystkie nowe typu karty dźwiękowe, graficzne i wiele innych. pozdrawiam.
dj.wini

Post autor: dj.wini »

No akurat to była prawda. 98 lepszy był od xp. No ja też kiedyś przy mocnym sprzęcie wolałem 98 od xp. Ale xp jest lepszy bo nowszy i nowe różnego typu urządzenia chodza na nim bez problemów :)
Awatar użytkownika
zero
Weteran

Post autor: zero »

Mam XP i to mi wystarcza.
Marvin-Mode

Post autor: Marvin-Mode »

Miałem OS i uważam że to badziew, gdyż mało jest na nie programów.
Nie którzy mówią że na nie wirusy nie wchodzą, kłamstwo, raz mi tak kompa
zasyfiły że nie chciał mi się uruchomić.
Obecnie mam WINDOWS XP i robię mu formata co 2-3 lata,
jest stabilny i nigdy nie miałem problemów ze sterownikami.
Widziałem też VISTĘ (miałem jej wersję testową), jest to dużo ulepszony XP z funkcją Aqua, która daje fajne efekty wizualne, lecz żeby ona działała płynnie to trzeba mieć lepszy sprzęt...
The Prophet

Post autor: The Prophet »

Windows XP jest najlepszy. Na 95 i 98 już nie wychodzą
programy, a ten drugi długo królował na mojej maszynie. Vista jest
wielką lipą. System monitoruje usera, więc piractwo nie wchodzi w gre.
Poza tym duże wymagania.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
diegoT
Specjalista

Post autor: diegoT »

Posiadam Windows XP, ale najmilej wspominam prace z wersja 98.
djaffect

Post autor: djaffect »

XP dopuki nie wymyślą jakiejśc dobrej alternatywy
admirer1
Nowicjusz

Post autor: admirer1 »

Obecnie używam XP i jestem z niego zadowolony. Widziałem i testowałem Windows Vista Basic i jakoś nie przypadł mi do gustu. Kto przyzwyczaił się do XP-ka to na Viście początkowo będzie się denerwował aż się przyzwyczai. Kiedyś używałem Millenium ale tylko dlatego że był dobry do gier bo wszystkie na nim chodziły.
SunEks
Użytkownik

Post autor: SunEks »

Linux Xtreme 2007 PL / Ubuntu 7.10 ...Dwa najlepsze systemy...Chociażby dlatego że niemusisz się martwić o ataki z sieci, a jak wspomniał kolega wcześniej - jest stabilniejszy.Czasem pobawię się Windows MX v6 ale to sporadycznie :)
Zablokowany