Thomas Van Rose vs. Paul Slience

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
gumiss

Re: Thomas Van Rose vs. Paul Slience

Post autor: gumiss »

Basse się postarał i naprawdę udał mu się ten set, lecz bardziej klimatowo wpadł mi w ucho set Thomas`a, ma ten niesamowity klimat, który mnie wciągnął. Głos na Thomas`a
Paul Silence

Post autor: Paul Silence »

POWTÓRKA Z ROZRYWKI !

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hmmm...Widzę że walka się robi coraz to ciekawsza ... Tylko zauważcie ze jest to pojedynek setów nie wypowiedz na temat danego klimatu Trance Czy House! , czyli w tym temacie liczy się opinia i głos na dany seta , a nie który klimat bardziej lubicie! ... no i takie sprostowanie Komentując sety Trzeba Brać Pod Uwagę Wszystkie szczegóły zawarte w secie!! Tzw. Pierwsze Co
-Technika Mixowania i Mix Muzyczny
-Dobór Muzyki
-Dobra Jakość seta
-Głośność Gain
i wiele innych

Tak więc Te głosy które poleciały dla Ciebie Thomas dla mnie ich nie ma Nie ze względu ze jestem wścibski czy cuś ... Po prostu jak od pojedynku śmierdzi na kilometr profesjonalizmem to niech tak pozostanie a nie dziecinne komentarze ... Jeśli komentujecie to komentujcie z Sensem i Konkretnie Bierzcie Pod Uwage to Ci Jest Wyżej Wymienione
Pozdrawiam Paul

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tom Corman

Post autor: Tom Corman »

proszę o edycje wszystkich głosów i szczegółowy opis dlaczego głosujecie na daną osobę
Paul Silence

POPIERAM SŁOWA THOMASA !
Powyżej macie wzór jak udzielić Komentarzy dla danej osoby !
Czy to takie trudne ? niee ;)
Awatar użytkownika
Zegar
Ekspert

Post autor: Zegar »

Mi bardziej Sie podoba Thomasa Produkcja :d I elegacka końcówka jest :D
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Hmm.. Ja Thomasa już słuchałem i przytoczę plusy i minusy które wcześniej zapisałem tutaj:

Thomas Van Rose:

Na +:

- Ciekawie dobrane utworki
- Nie ma właściwie błędów w przejściach
- Dobra jakość utworków
- Za bardzo nie lubię Trance'u, ale te kawałki akurat Mi się spodobały

Na -:

- Właściwie chyba nic.. Co Mi się miało nie spodobać.. Fajne utworki, brak błędów w przejściach.. Wszystko jest ok

Paul Silence:

Twojego secika jeszcze nie oceniałem... No i muszę powiedzieć, że fajny jest... Latino-House.. Fajnie to wyszło.. Ciekawie dobrane utworki.. Słyszę nawet Erica Prydze'a - Call On Me :) Ten secik również mi się spodobał.. Plusów i minusów nie będę już przytaczał - byłyby takie same jak u Tomasa Van Rose'a... Tak więc głosuję na Was obu panowie.. Oba seciki są utrzymane w swoich klimatach, i podobają Mi się.. Tak więc u Mnie:

Thomas Van Rose - Paul Silence 1:1

Pozdrawiam :)
Paul Silence

Paul Silence In ONE Trance Live Set

Witam ponownie

Thomas Van Rose
aka
Dj V-Rose
vs.
Paul Slience
aka
Dj`C-Basse

W związku iż większość słuchaczy Preferuje Trance z Tego co Zauważyłem Specjalnie Nagrałem Seta w Klimatach Trance By Walka Pomiędzy Paul Silence a Thomas'em Van Rose'm Była wyrównana :)

Tak Więc Kochani Walka Set Trance Vs. Set Trance

Walkę na sety czas zacząć!!

Thomas Van Rose

Presents

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/redirector.php?url=http%3A%2F%2Fmp3.wp.pl%2Fi%2Fsciagnij%3Fid%3D229264

Paul Silence

Presents

Kod: Zaznacz cały

http://www2.zippyshare.com/v/89083372/file.html
-------------------------------------

Trance

Vs.
Trance

Mój Set został nagrany z myślą o złagodzeniu i łatwiejszemu wybraniu zwycięscy. Gdyż Trance vs. House Jest Ciężkim wyborem gdyż jest to zupełnie odmienna epoka muzyczna.Tak Więc ułatwiam wam Sprawę i podjęcie decyzji co do Zwycięscy.

Ps.
Proszę o wyrozumiałość Jest to mój pierwszy set Trance :) Tak więc Proszę o łagodniejsze podejście do Mojego seta :)

[RIGHT]Pozdrawiam Paul Silence[/RIGHT]
Tom Corman

ehh... zamieść tą bitwe w innym temacie, tutaj walczymy trance vs house
Dj QJ@V

Post autor: Dj QJ@V »

Przecież set Thomas Van Rose to set polegający na robieniu przejść crosfaderem ...<lol2> Tam w ogóle nie ma zgrania beatu... zal.pl... Jak taki set w ogóle może być pozytywnie oceniany :/ co prawda większość ludzi ocenia to który rodzaj muzyki lubi ale mniejsza... Do Thomas Van Rose! Ty jeszcze jesteś dzieckiem które nie wie co to jest dobre zgranie beatu czy tez wchodzenie w kolejny utworek frazami... To są właśnie podstawy dj'ki... Bez tego żaden szanujący się klub Cię nie przyjmie (chyba, ze remiza albo świetlica kościelna xD ) Przesłuchaj sobie sety dj'i z Sunrise czy tez Sensation... i TRENUJ bo to podstawa... Pozdro

P.S. Thomas Van Rose jak możesz to napisz jak robisz przejścia i na czym...
ehh... zamieść tą bitwe w innym temacie, tutaj walczymy trance vs house
Czyli jednak ludzie maja tu porównywać gatunek muzyki ?? -.^
Tom Corman

ehh... nie chodzi o sam sposób techniczny (przejścia są dobre i nie kłóć się ze mną, każdy ci to powie) lecz chodzi o klimat, dobór utworów, żeby set wciągnął słuchacza, większość osób słuchających setów gwiżdże na przejścia itp, chodzi o klimat jaki tworzą dane utwory razem z sobą, a nie by napajać się poziomem technicznym

edit:
nie walczymy na gatunki tylko napisałem tak, bo pierwsza walka jest house vs trance, a druga trance vs trance więc żeby było wiadomo o co chodzi to tak napisałem
Dj QJ@V

Klimat i dobór muzyki jest również ważny ale czym nie jest przejście w którym co frazę coś odchodzi i dochodzi ;] Po co dj'e starają się robić czyste przejścia?? Po to aby muzyka była całością... Co do Ciebie i twojego seta... Masz mocną samo ocenę skoro mówisz:
(przejścia są dobre i nie kłóć się ze mną, każdy ci to powie)
W secie nie słyszałem dobrze wykonanego przejścia pod względem odpowiedniego ustawienia gain oraz dobrze ustawionego eq... Powiedz czy nie robiłeś tych przejść crossfaderem? (Jeżeli wiesz co to jest. Wielu pseudo dj'i nie wie co to crossfader :D ) Jeżeli odpowiesz na to pytanie temat dla mnie zostanie zamknięty :) Pozdrawiam
Tom Corman

tak przejścia są robione crossfaderem i regulacją bpm(zmianą prędkości), aby bity nachodziły się na siebie i nie było tak zwanych "jadą konie po betonie" czyli nierównego dopasowania bassline do siebie, jak byś zauważył utwory mają różnicę 2-4 bpm i podczas przejścia zeruje tą różnicę tak że ciężko jest to dosłyszeć lecz można (gdy wchodzi (od 17 minuty) apologize i się kończy przejście i wchodzi Crash w utworze można to dosłyszeć że utwór zmienia bpm z 136 na 132, lecz wątpię czy to dosłyszysz, znajdź to i mi napisz gdzie to jest )
Dj QJ@V

Myślisz, że po co ja piszę o tym że muza nie w jednym tempie i przejścia są żałosne... Zostaw ten cross i bierz się za Line Fadery bo tak grać się nie nauczysz:/ Jak dla mnie C-Basse wygrał tą bitwę bo nie udaje dj'a grającego na crossie :P Zmykam na dwutygodniowy urlop :P Wyniki zobaczę więc za jakiś czas :)
Zablokowany