Sasori wyzywa do pojedynku
Re: Sasori wyzywa do pojedynku
Gdybym chcial sie poddać to bym napisał na forum !! Walcz !! Niech wygra lepszy !
Dzisiaj przeczytałem tu ze sie poddaje wiec musialem sie wziać do roboty... Tak wiec wrzucam paczke a w niej:
Manian - Hold Me Tonight (Mr Crazy remix)
tempo : 144,2 BPM
czas : 3 min 54 sec
waga : 4,48 MB
Manian - Hold Me Tonight (Heertuzo remix)
tempo : 144,6 BPM
czas : 4 min 7 sec
waga : 5,67 MB
Zapraszam do głosowania i komentowania !
Manian - Hold Me Tonight (Mr Crazy remix)
tempo : 144,2 BPM
czas : 3 min 54 sec
waga : 4,48 MB
Manian - Hold Me Tonight (Heertuzo remix)
tempo : 144,6 BPM
czas : 4 min 7 sec
waga : 5,67 MB
Zapraszam do głosowania i komentowania !
Kod: Zaznacz cały
http://www.sendspace.com/file/1kha1r-
DJ Krzyk
Manian - Hold Me Tonight (Mr. Crazy Remix)
No więc tak: Wejście Crashem jest, to się liczy.. Kick jest nawet nawet, Bass Mi się nawet podoba.. Hi-Haciki za cicho jak dla Mnie.. Ten wokal tak trochę dziwnie pocięty - przydałoby się na Niego troszkę Reverbu.. Potem długo idzie ten sam motyw z pociętym wokalem.. Potem tak znienacka zaskoczyłeś Mnie głównym Melo.. No Lead, nawet może być, Bassik też, choć w refrenie jest nieco przymulony.. Melo z Mida, wiem, bo sam musiałem ułożyć ze słuchu koledze.. Bass nawet pasuje do Leadu, nie gryzie się z nim.. Clap nawet dobry, przejść nie ma.. Powinieneś jakieś przejścia zrobić
No i potem praktycznie nie Mam co komentować, bo idzie już to samo, te same Loopy, Linie Melodyczne..
Na +:
Dźwięki:
- Główny Lead jest nawet Ok
- Bassy też są dobre.. Tylko ten drugi trochę przymulony lekko jest..
- Kick może być..
- Clap też jest dobry..
Ogólnie:
- Crash na wejściu jest..
- Fajnie brzmi ten Lead z Bassem.. Nie gryzie się..
- Nie zauważyłem błędów technicznych, wszystko w miarę pasuje..
- Na plus idzie Pocięty, nieoryginalny wokal.. Czyli pomysł..
Na -:
Dźwięki:
- Ten Crash.. Sucho brzmi, Delay by się na niego przydał..
- Ten Bassik w refrenie zbyt przymulony jest..
- Na tego pociętego wokala trochę Reverbu by się przydało..
Ogólnie:
- Brak dobrych przejść.. Od razu wchodzą inne motywy..
- Hi-Haty są za cicho..
- Ogólnie potem robi się to nudne, bo zapętliłeś to samo, co jest na początku (2 motywy, 2 razy)..
Manian - Hold Me Tonight (Heertuzo Remix)
Tu słyszę fajny Boom i Upfilter na początku = dobre wejście.. Za to plus.. Słyszę, że utworek jest szybszy.. Kick troszkę za cicho jak dla Mnie, Hi-Haty poprawne, Bassik średni - może być, ale jakiś ekstrawagancki też nie jest.. Wokale nawet poprawnie ułożone... Ten Lead w początkowym motywie też jest coś cicho.. Potem ten główny Lead też niezbyt Mnie zachwyca.. Bassik tam trochę pierdzi.. Melo także z Midka.. Potem fajnie wchodzi wokal, i ten Bassik zmienia ułożenie, robi się jakby szybciej
Ogólnie zmieniłeś ten oryginał troszeczkę, kombinowałeś, zmienia się dużo w tej piosence i za to należą Ci się brawa.. Potem tak dziwnie się zacina ten wokal, w tym głównym melo, i znów wchodzi ten Bass.. Razem z tym zaciętym wokalem.. Brakuje Mi jakiegoś dobrego motywu z Melo, Leadem i Kickiem.. Ten motyw (bez Kicka) leci tylko krótko, przez dwa razy.. A potem wszystko się kończy..
Na +:
Dźwięki:
- Dobry Boom i Upfilter na początku..
- Hi-Haty są niezłe..
- Ten Bassik jest nawet dobry, choć pierdzi trochę
- Wokale Mi się podobają.. Choć są oczywiście oryginalne..
Ogólnie:
- Dobre pomysły.. Ten motyw z Bassikiem (tym co gra zmienioną Linię Bassową
jest niezły.
- Tu również jest wejście..
- Wokale pasują..
- Sporo się dzieje w utworku.. To właśnie przez zmienianie Linii Bassowych itp..
Na -:
Dźwięki:
- Ten Bassik pierdzi w głównym motywie z Melo..
- Leady średnio Mi się podobają..
- Kick (i w ogóle niektóre dźwięki) są za cicho..
Ogólnie:
- Głośność dźwięków.. Inne dźwięki za cicho, drugie za głośno..
- Denerwuje Mnie na początku potraktowanie tego Hi-Hata Filterem :)
- Brakuje Mi takiego Głównego Motywu z Leadem, mocnym Bassem i Kickiem..
I tu się kończy moja ocenka. Jeszcze krótkie zsumowanie plusów i minusów:
Sasori: 8 + - 6 - = 2 Punkty
Heertuzo: 8 + - 6 - = 2 Punkty
Czyli możecie mówić, że specjalni Sobie zsumowałem punkty, specjalnie pominąłem plusy i minusy, żeby był remis, ale wierzcie Mi, panowie, że tak nie było :) Poważnie, zresztą to jak dla Mnie dobra ocena. Oba utworki prezentują podobny, dość wysoki poziom, nie brakuje wad, ale też zalet trochę jest :)
U Mnie: Sasori - Heertuzo 1:1
Pozdrawiam ;) Ja również czekam na dalsze głosy :)
No więc tak: Wejście Crashem jest, to się liczy.. Kick jest nawet nawet, Bass Mi się nawet podoba.. Hi-Haciki za cicho jak dla Mnie.. Ten wokal tak trochę dziwnie pocięty - przydałoby się na Niego troszkę Reverbu.. Potem długo idzie ten sam motyw z pociętym wokalem.. Potem tak znienacka zaskoczyłeś Mnie głównym Melo.. No Lead, nawet może być, Bassik też, choć w refrenie jest nieco przymulony.. Melo z Mida, wiem, bo sam musiałem ułożyć ze słuchu koledze.. Bass nawet pasuje do Leadu, nie gryzie się z nim.. Clap nawet dobry, przejść nie ma.. Powinieneś jakieś przejścia zrobić
Na +:
Dźwięki:
- Główny Lead jest nawet Ok
- Bassy też są dobre.. Tylko ten drugi trochę przymulony lekko jest..
- Kick może być..
- Clap też jest dobry..
Ogólnie:
- Crash na wejściu jest..
- Fajnie brzmi ten Lead z Bassem.. Nie gryzie się..
- Nie zauważyłem błędów technicznych, wszystko w miarę pasuje..
- Na plus idzie Pocięty, nieoryginalny wokal.. Czyli pomysł..
Na -:
Dźwięki:
- Ten Crash.. Sucho brzmi, Delay by się na niego przydał..
- Ten Bassik w refrenie zbyt przymulony jest..
- Na tego pociętego wokala trochę Reverbu by się przydało..
Ogólnie:
- Brak dobrych przejść.. Od razu wchodzą inne motywy..
- Hi-Haty są za cicho..
- Ogólnie potem robi się to nudne, bo zapętliłeś to samo, co jest na początku (2 motywy, 2 razy)..
Manian - Hold Me Tonight (Heertuzo Remix)
Tu słyszę fajny Boom i Upfilter na początku = dobre wejście.. Za to plus.. Słyszę, że utworek jest szybszy.. Kick troszkę za cicho jak dla Mnie, Hi-Haty poprawne, Bassik średni - może być, ale jakiś ekstrawagancki też nie jest.. Wokale nawet poprawnie ułożone... Ten Lead w początkowym motywie też jest coś cicho.. Potem ten główny Lead też niezbyt Mnie zachwyca.. Bassik tam trochę pierdzi.. Melo także z Midka.. Potem fajnie wchodzi wokal, i ten Bassik zmienia ułożenie, robi się jakby szybciej
Na +:
Dźwięki:
- Dobry Boom i Upfilter na początku..
- Hi-Haty są niezłe..
- Ten Bassik jest nawet dobry, choć pierdzi trochę
- Wokale Mi się podobają.. Choć są oczywiście oryginalne..
Ogólnie:
- Dobre pomysły.. Ten motyw z Bassikiem (tym co gra zmienioną Linię Bassową
- Tu również jest wejście..
- Wokale pasują..
- Sporo się dzieje w utworku.. To właśnie przez zmienianie Linii Bassowych itp..
Na -:
Dźwięki:
- Ten Bassik pierdzi w głównym motywie z Melo..
- Leady średnio Mi się podobają..
- Kick (i w ogóle niektóre dźwięki) są za cicho..
Ogólnie:
- Głośność dźwięków.. Inne dźwięki za cicho, drugie za głośno..
- Denerwuje Mnie na początku potraktowanie tego Hi-Hata Filterem :)
- Brakuje Mi takiego Głównego Motywu z Leadem, mocnym Bassem i Kickiem..
I tu się kończy moja ocenka. Jeszcze krótkie zsumowanie plusów i minusów:
Sasori: 8 + - 6 - = 2 Punkty
Heertuzo: 8 + - 6 - = 2 Punkty
Czyli możecie mówić, że specjalni Sobie zsumowałem punkty, specjalnie pominąłem plusy i minusy, żeby był remis, ale wierzcie Mi, panowie, że tak nie było :) Poważnie, zresztą to jak dla Mnie dobra ocena. Oba utworki prezentują podobny, dość wysoki poziom, nie brakuje wad, ale też zalet trochę jest :)
U Mnie: Sasori - Heertuzo 1:1
Pozdrawiam ;) Ja również czekam na dalsze głosy :)
Nie da sie thanka dac a szkoda... Dzięki za ocene i komentarze =] Byłem przygotowany na taką ocene bo zauważyłem wczesniej ze zawsze dajesz remis
pozdro
-
Buzztick
Sasori: Ten Bass na początku tak charczy... źle się tego słucha... i ten bit taki troszke mało oryginalny... później cały czas ten wokal leci mogło by się coś dziać a nie tylko crasha... np jakiś upfilter tej melodi co później wchodzi.. mało to dynamiczne i nie ma powera ale to kwiestia czasu i nauka nauka... ![CwaniaQ ;]](./images/smilies/cwaniak.gif)
Hertuzoo: Lepsze wejścię... i coś się dziaja a nie tylko sam bit później pocichu to melo sobie tam zaczyna grać... słychać jakieś fxy... tylko wciąż brak tej harmoni w utworach wszystko brzmi jakby było robione bez żadnych efektów tak sztucznie...
Hmm nie wiem kogo wybrać ale chyba bardziej przypadł mi do gustu remix Hertuzoo... choć twój Sasori też nie jest zły.. ale jak mówiłem troche takie nudny
Hertuzoo: Lepsze wejścię... i coś się dziaja a nie tylko sam bit później pocichu to melo sobie tam zaczyna grać... słychać jakieś fxy... tylko wciąż brak tej harmoni w utworach wszystko brzmi jakby było robione bez żadnych efektów tak sztucznie...
Hmm nie wiem kogo wybrać ale chyba bardziej przypadł mi do gustu remix Hertuzoo... choć twój Sasori też nie jest zły.. ale jak mówiłem troche takie nudny
Dzięki Buzztick ! Podsumowując narazie komentarze... obydwa badziewia =] Czekam na dalsze głosy i komentarze
PS: Mam nadzieje ze będzie więcej głosów i komentarzy
PS: Mam nadzieje ze będzie więcej głosów i komentarzy
Sasori vs Heertuzo
Manian - Hold Me Tonight
Sasori - 2
Heertuzo - 3
Wygrał Heertuzo
Wpis do ksiegi zwycięzców
Gratuluje i pozdrawiam
Manian - Hold Me Tonight
Sasori - 2