no utworek bardzo fajny szczególnie od 2-iej minuty to juz kosi
moja ocenka 9/10
oby tak dalej
pozdrawiam
DJ Massive & The Rebel - High Volume (Bootyshine Club Mix) Full :)
-
DJ Krzyk
Re: DJ Massive & The Rebel - High Volume (Bootyshine Club Mix) Full :)
Widzę, że zmieniłeś Loopa na początek, to już nie ten The Real Booty Babes, no i dobrze
Nareszcie jakaś innowacja
Sam Loop jest całkiem dobry, podoba Mi się jego ułożenie. Ciekawy Crash został tam użyty. Kick dosyć przeryty już, dosyć często używany, powtarzam to często - przejadł Mi się, ale to już kwestia gustu. Pianinko całkiem przyzwoite, przejścia mogłyby być ciut lepsze. Podoba Mi się ułożenie BassLine'u. Sam Bass trochę niemrawy, podrasowałbym Go na EQ, bo trochę wtapia się w tło, o barwie nie będę już nic mówił - również strasznie znana
Ciekawe Upliftery i Downliftery, w przejściach jednak robi się lekko chaotycznie czasem. Poprawiłbym lekko Mix. Melodycznie nie jest źle, ciekawie ułożona Linia Melodyczna chociażby na Pianinku. Pad Moim zdaniem może być, tylko trochę za długo w taktach gra, opóźniając się. Całkiem ciekawy Breakbeacik, główny Lead też jest przyjemny, chociaż podrasowałbym Go trochę. Mogłeś potem zmienić tego Bassa (w głównym motywie z Leadem), na jakiegoś Hands-Upowego "umcyk umcyk"
W każdym razie pokombinowałbym z Bassem, żeby ten Benek za dużo się nie powtarzał
Ale to również kwestia gustu. Potem powtórka tego wszystkiego co było wcześniej praktycznie, z malutkim zmianami. Zrobiłbym coś, żeby dalszą część lekko urozmaicić, żeby za wiele się nie powtarzało, bo utworek wtedy staje się dosyć monotonny. Ogólnie całkiem ciekawa nutka, użytych tu zostało dużo (dobrych) brzmień - zarówno Leadowych i Perkusyjnych (Loopik bardzo Mi się podoba), przejścia, jak mówiłem, mogły być lepsze, Mix i Master lekko do poprawki, Melodycznie całkiem ciekawie ;)
Pozdrawiam :)
Pozdrawiam :)
-
Bootyshine
- Użytkownik
Re: DJ Massive & The Rebel - High Volume (Bootyshine Club Mix) Full :)
Widze ze mam na co odpisywac
To fajno
No wiec...
silin, dzieki ze zajebys** ocenke
A co do proja zorbie co w mej mocy 
swi.stak, to juz sam nie wiem czy zmieniac czy nie
Ale jego zmiana to bardziej brzmienie, wiesz zawsze mozna lepsze wykrecic 
bil maks, troszke moze monotonny gdyz chcialem by wszystko plynnie wchodzilo, kazda sekwencja ;) Kick'a znowurz nie moglem tak wybic przed nutke bo dziwnie to by brzmialo ;/ Kick tylko lupie, a reszte ledwo slychac ;) A tak to na swoim sprzecie dasz wiekszy bass level i bedzie Ci kopac, i wszystko ladnie powinno grac xD :)
djatom, milo mi czytac takie komenty :) Dzieki za docenienie mojej pracy ;)
DJ Krzyk, jak zawsze najdluzszy koment xD :) No zmienilem loopa, tak jak mi kazales :D Przy loopie pozwodzilem jeszcze i zmienilem tam ulozenie paru dziekow xD No jezeli w nutce ma byc pompka to najlepszym kick'iem jest wlasnie ten, ze tak powiem on sam w sobie jzu ma pompke :p Chcialem w drugim ref zmienic basseline'a ale z tym pierwszym brzmialo to lepiej jak dla mnie i zostawilem xD
Bardzo dziekuje Panowie za komenty! :) Widze, ze mozna na Was liczycz, pozdrawiam! ;)
silin, dzieki ze zajebys** ocenke
swi.stak, to juz sam nie wiem czy zmieniac czy nie
bil maks, troszke moze monotonny gdyz chcialem by wszystko plynnie wchodzilo, kazda sekwencja ;) Kick'a znowurz nie moglem tak wybic przed nutke bo dziwnie to by brzmialo ;/ Kick tylko lupie, a reszte ledwo slychac ;) A tak to na swoim sprzecie dasz wiekszy bass level i bedzie Ci kopac, i wszystko ladnie powinno grac xD :)
djatom, milo mi czytac takie komenty :) Dzieki za docenienie mojej pracy ;)
DJ Krzyk, jak zawsze najdluzszy koment xD :) No zmienilem loopa, tak jak mi kazales :D Przy loopie pozwodzilem jeszcze i zmienilem tam ulozenie paru dziekow xD No jezeli w nutce ma byc pompka to najlepszym kick'iem jest wlasnie ten, ze tak powiem on sam w sobie jzu ma pompke :p Chcialem w drugim ref zmienic basseline'a ale z tym pierwszym brzmialo to lepiej jak dla mnie i zostawilem xD
Bardzo dziekuje Panowie za komenty! :) Widze, ze mozna na Was liczycz, pozdrawiam! ;)