Kelis - Milkshake (ElectroMody Remix) Przed premierowa wersja.
-
October Manov
Re: Kelis - Milkshake (ElectroMody Remix) Przed premierowa wersja.
dla mnie też jest rażąco głośno bass i wogóle chaorycznie troche, a jaki to jest wogóle gatunek? electro house to w żadnym wypadku nie przypomina he
-
Moudy
'Funk – jest stylem muzycznym, powstałym w Ameryce w drugiej połowie lat sześćdziesiątych, kiedy to muzycy pochodzenia afrykańskiego połączyli muzykę soul, soul jazz, rhythm and blues, tworząc nowy, rytmiczny i energetyczny styl muzyczny wzbogacony o psychodeliczne brzmienie. W muzyce funk mniejszy nacisk kładzie się na melodię i harmonię, za to podkreśla się sekcję rytmiczną. W odróżnieniu od utworów soulowych i R'n'B, w których wystę
uje wiele akordów, w piosenkach funkowych zwykle odgrywa się jeden akord."
Electro-Funk - to taka mutacja zapoczątkowany na zachodzie.. W polsce mało kto tak robi, tylko siebie znam, czyli masz racje że, to nie electro-house ;P
A mój styl to właśnie Electro-Funk + nowoczesne chiptune
Może wydawać się wam śmieszne ale z tego wziąłem inspiracje na swoje nuty
Electro-Funk - to taka mutacja zapoczątkowany na zachodzie.. W polsce mało kto tak robi, tylko siebie znam, czyli masz racje że, to nie electro-house ;P
A mój styl to właśnie Electro-Funk + nowoczesne chiptune
Może wydawać się wam śmieszne ale z tego wziąłem inspiracje na swoje nuty
Kod: Zaznacz cały
http://www.youtube.com/watch?v=SAnFLgThTgo&feature=relatedRe: Kelis - Milkshake (ElectroMody Remix) Przed premierowa wersja.
Moim zdaniem dobrze ze ktos probuje czegos nowego nie popadajac w ciagle monotonnie

pzdr
pzdr
-
October Manov
dokładnie, tylko żeby potem nie wyszło jakieś klaasowate i darelowe badziewie, którym to się teraz jarają enerdźy heh, w sumie ich styl idzie w tym samym kierunku co kiedyś przysłowiowe "manieczki" czyli za być może pół roku przez liderów sceny klubowej okrzyknięte zostanie jako wixa i komercja, w sumie to już na eventach typu sunrise,enHouse itp electro house wyginęło.
Ale wracając do tematu to na czym się wzorowałes przypomina tą nute Hiroki Esashika - Kazane (Original Mix) hehe w sumie żadko spotykany styl w Polsce ma jakąś szanse na przebicie, może byłbyś prekursorem w kraju
Ale wracając do tematu to na czym się wzorowałes przypomina tą nute Hiroki Esashika - Kazane (Original Mix) hehe w sumie żadko spotykany styl w Polsce ma jakąś szanse na przebicie, może byłbyś prekursorem w kraju
-
DjFnd
To że są to Twoje wariacje to najlepsze w tym co robisz!!! O to właśnie chodzi, to chwalę to lubię i to doceniam :P Jeśli chodzi o bicik no to takie moje zdanie może nieco jak dla mniemało wyrazista linia bitowa, często staram się wytrząsnąć z niego jakąś konkretną karuzelę, to tylko moje odczucie bo zwyczajnie coś takiego lubię ^D^ Przeciętni słuchacze czasem nie widzą niektórych rzeczy, i po to jest to forum a zwłaszcza ten dział aby wypowiedzieli się ludzie, którzy podzielają taką samą pasję lub po prostu mają wrażliwsze usiska :D Cieszę się że nie idziesz na łatwiznę bo tego nie można ci zarzucić, odchodząc od schematu stajesz ponad to, nie powiesz mi że moje produkcje są schematyczne, a skoro nie są no to nie mogę się o to czepiać kogoś kto robi coś takiego jak ty.(zapraszam naElectroMoudy pisze:Hmm ludzie, nie wiem co macie do tego bassu, że was tak gryzie no ale troszkę go zmodyfikujefnd ale mi sie bit malo skomplikowany nie wydaje
Już ten mix i tak robie od nowa hmm.. pomysle nad tym breakbeatem. Bo moze byc ciekawiej, zobaczymy czy sie wkomponuje. Fnd - moze i to sa wariacje, ale to moje wariacje bo ludzią się to podoba, takie dostałem komentarze na radiu party, od przeciętnych słuchaczy ..
"Timao -ojjjjjjj
ale jazda
pozytywnie
tylko nie kiedy jak by sie kupy nie trzymalo
nad przejsciami troche posiedz
tak do
sieeeeeeeka
bomba
Matt farel;
Nie no kossaaa
Bardzo fajnie Ci to " wyszło " tylko tak jak reszta mówi, ryje banie jak nic icon_razz.gif
Fajne przeskoki wokalu, tylko te przejścia, niektóre są do bani Musisz jeszcze troche popracować, ale to będzie hit 2009
basemaster;
oo kosa dobra icon_biggrin.gif Jakbyś to dobrze wykończył to naprawde utworek ma szanse stać sie hitem'
Zwykłym ludzią się podoba, dlatego robie te wariacje, choć nie wszystkim..
dzieki za komentarze ;)
pzdr
Kod: Zaznacz cały
http://www.efendee.prv.pl-
DJ Krzyk
Wiesz, może zwykłym słuchaczom się podoba, bo taki przeciętnym słuchaczom wiele rzeczy może przypaść do gustu
Lepiej zrobić nutkę, która przyciągnie uwagę również Producentów Muzycznych, bo Oni lepiej się znają od takich przeciętniaków
Ocenka: Ogólnie ocenię pokrótce: Wokal suchy i za cichy, przydałby się na Niego Reeverb/Delay. Bassik nie ma wyrazistego BassLine'u, bardziej skrzypi niż brzmi, potem dopiero czasem coś tam słychać z jego barwy. Nie brzmi to za ciekawie Moim zdaniem, miejscami jakieś ucięcia, motyw tak się przerywa na kilka chwil - takie "coś" Mi się nie podoba. Wiadomo, to już taki Twój styl, ale Mi ten styl kompletnie nie przypasował :p Ze strony technicznej, to Mix faktycznie do poprawki, tak to na ogół mogę nawet powiedzieć, że nie jest tragicznie. Popracuj nad Bassem.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
- SleepyHead
- Weteran
kiepsciutko kolego
te efekty sie juz pomalu u ciebie przejadaja a i nie sa wcale atrakcyjnie..........
a nawiasem mowiac sprobuj zrobic cos swojego od podstaw bo Ty to chyba tylko rmx-y wrzucasz
jesli sie myle to przepraszam
te efekty sie juz pomalu u ciebie przejadaja a i nie sa wcale atrakcyjnie..........
a nawiasem mowiac sprobuj zrobic cos swojego od podstaw bo Ty to chyba tylko rmx-y wrzucasz
jesli sie myle to przepraszam
No tu musze stanac w obronie electromoudy'ego ....
wrzucal duzo swoich kawalkow co prawda dem...,ale swoich wiec jak nie wiesz to nie pisz pzdr
wrzucal duzo swoich kawalkow co prawda dem...,ale swoich wiec jak nie wiesz to nie pisz pzdr
a mi sie tam podoba ciekaie to brzmi