Ekhm... Nie udzielam się już na tym forum, ale ktoś poprosił mnie o komentarz do tego kawałka.
Zacznę może od części lirycznej. W kawałku mówisz, że dajesz dobry rap? Napisz mi, w którym momencie ten "rap" jest dobry? Spieprzyłeś totalnie ten kawałek. Tekst to już w ogóle porażka. Jeden z moich przedmówców dobrze napisał - jeżeli czegoś nie potrafię, to nie biorę się za to.

Jeżeli nadal masz zamiar nagrywać, to czeka Cię duuuuuuuużo pracy. Szczególnie nad flow... No i nad tekstami. "Chciałbyś być czarny tak jak ja" - wtf? Co to ma w ogóle być?? Jeżeli masz zamiar tak rapować, to zajmij się lepiej rzemiosłem ludowym. I nie hejtuję tu wcale, tylko wyrażam swoją opinię tak jak inni, a Ty powinieneś nauczyć się przyjmować krytykę z pokorą, a nie wyzywać tych, którym to coś nie podoba się.

Co do bitu, to przyznam, że technicznie jest dobrze zrobiony, ale melo kuca strasznie. Ty chciałeś zrobić podkład dla rapera czy dla Las Ketchup? Na Twoim MySpace widziałem, że tworzysz muzykę Trance / Techno / Club i tu mam dla Ciebie małą radę - zostań przy tych gatunkach, bo rap chyba nie jest Twoją mocną stroną.

Nie to, że się chwalę, ale tutaj możesz sobie posłuchać bitów, a nie podkładów dla Rysia Rynkowskiego.
Kod: Zaznacz cały
http://ngoht.wrzuta.pl/audio/2Hy9lzXGU9Y/wilku_3osemki_-_only
No... ale w każdym bądź razie życzę powodzenia. :]