Pozdro
DJ Arqie - Disco (Dream Lover Remix Demo)
Re: DJ Arqie - Disco (Dream Lover Remix Demo)
No kawalek sie calkiem ciekawie zapowiada melodia bardzo fajna spodobala mi sie bass,leady tez niezle kick dobrze bije dobre demko czekam na fulla 
Pozdro
Pozdro
-
Moudy
Słabe wejście właściwie to go nie ma 
Bass - standard fee.. zrób w końcu swój:p
Leadzik ładny i melo też. Arpik ładne i to bardzo, ogólnie motyw wkręca.
Możesz to skończyć będzie nieźle tylko wymień ten bass..
Bass - standard fee.. zrób w końcu swój:p
Leadzik ładny i melo też. Arpik ładne i to bardzo, ogólnie motyw wkręca.
Możesz to skończyć będzie nieźle tylko wymień ten bass..
-
DJ Krzyk
Moudy pisze:Sł] Kompletnie nie rozumiem, nie ma wejścia?Moudy pisze:Bass - standard fee.. zró] Bass zmieniony ogólnie, tylko dziwnym trafem tego się nie słyszy.. Bo podłożony jest drugi z 3xOsc dwuoktawowy :p
Mimo wszystko ogólnie dziękuję za dalsze komentarze
Wejście super
Takie przyjemne i szybkie 
Kick ładnie kopie... perka na ogół ładna i składna
Jedyna rzecz, która mi nie pasuje to ten bass... taki jakiś dziwny... szura tylko a nie dodaje takiego powera niestety :( Może w dalszych produkcjach pobawić się innym bassem?
Ogólnie to jest bardzo dobrze... biorąc pod uwagę twoją przerwę
Skończ ten kawałek i bierz się za nastę ;p ny bo jesteś bardzo dobrym producentem i nie można koło talentu przejść obok :)
pozdrawiam :)
Kick ładnie kopie... perka na ogół ładna i składna
Jedyna rzecz, która mi nie pasuje to ten bass... taki jakiś dziwny... szura tylko a nie dodaje takiego powera niestety :( Może w dalszych produkcjach pobawić się innym bassem?
Ogólnie to jest bardzo dobrze... biorąc pod uwagę twoją przerwę
Skończ ten kawałek i bierz się za nastę ;p ny bo jesteś bardzo dobrym producentem i nie można koło talentu przejść obok :)
pozdrawiam :)
Z racji tego, że pomagasz początkującym więc i ja wyrażę swą opinie
Na początku dałbym Crasha bo wejście samym kickiem mi nie odpowiada, ale za to sam kick dobrze nagłośniony (membrany w głośnikach szaleją
) Hihaty i ogólnie cała perka jest jak najbardziej ok. Wokal ok, pasuje do tego stylu ( 0:50 fajny zjazd
) bass w starym dobrym stylu, melo również git i ta barwa leada wg mnie pasuje do kawałka i robi z niego przyjemny utworek
jedyny mały minus to chyba to, że za bardzo nie zmieniłeś melo tylko pojechałeś z oryginału chyba, ze to moje wrażenie.
Ogólnie zachęcam do skończenia kawałka bo jest co kończyc
Pozdrawiam
Na początku dałbym Crasha bo wejście samym kickiem mi nie odpowiada, ale za to sam kick dobrze nagłośniony (membrany w głośnikach szaleją
Ogólnie zachęcam do skończenia kawałka bo jest co kończyc
-
Moudy
Chodzi oto że, wejście powinno mieć swoje Boom konkretne, a tu go nie ma.DJ Krzyk pisze:Kompletnie nie rozumiem, nie ma wejścia?
Bass zmieniony ogólnie, tylko dziwnym trafem tego się nie słyszy.. Bo podłożony jest drugi z 3xOsc dwuoktawowy :p
Mimo wszystko ogólnie dziękuję za dalsze komentarze![]()
A mi się już przejadł ten bass i wyglądał mi na taki którego używałeś wcześniej.
- Mark Loudie
- Klubowicz
fajny kawałek fajny lead przyjemny i wesoły taki :] wokalik spoooko kick ładnie kopie :] zachecam do skonczenia kawałka
pozdrawiam 
A więc.. Ten motyw z leadem bardzo przyjemny, dobrze zmixowany, Fajna barwa i fajnie kontrastuje z resztą 
Wejście takie... jakby to można powiedzieć - oklepane
Bass... jego barwa już na serio się przejadła... Tym bardziej ułożenie tego bassu, 4 na takt
Powiem Ci krzyku że powinieneś pokombinować z ułożeniem 3 na takt, a drugi bassline to coś w stylu klassa ale niekoniesznie, w stylu Davida Van D bądz Moudego
= to jest teraz modne i najlepiej się podoba
Bądź możesz spróbować coś z electro bassem, lub gitarkowych... Bo jak już powiedziałem... gdy słyszę taki bass to mi się to od razu kojarzy z old schoolowymi kawałkami.... a tak nie powinno być.. prawda ? :) nutka ma po 30 sec zachęcać do przesłuchania jej jeszcze raz ! :) Dlatego pokombinuj, żeby to bardziej nowocześniej brzmiało :) i uwierz mi że będzie to lepiej odbierane... xD
I NIE DZIWIE się że chciałeś zakończyć produkcje... bo po prostu znudziło Ci się już to.. podstawianie melodi pod ten sam bass.. :) Jeśli zaczniesz kombinować to tym bardziej Cię to zacznie wkręcać :)
A ogólnie rzecz biorąc to nutka spox, czekam oczywiście na fulla :) - postaraj się :)
Aha... i powracając do sprawy mixu... Od jakiegoś czasu tak bliżej słuchając niektóre Twoje utwory.... powiem Ci że brakuje w nich przestrzeni, wszystko gra tak jakby monotonistycznie :) A to rozmieszczenie w panoramie daje dodatkowego kopa :)
Pomyśl Krzyku nad tym :) i nie gadaj że kończysz z produkcją..... :) !!
<< 7/10>>
Pozdrawiam :)
Wejście takie... jakby to można powiedzieć - oklepane
Bass... jego barwa już na serio się przejadła... Tym bardziej ułożenie tego bassu, 4 na takt
Bądź możesz spróbować coś z electro bassem, lub gitarkowych... Bo jak już powiedziałem... gdy słyszę taki bass to mi się to od razu kojarzy z old schoolowymi kawałkami.... a tak nie powinno być.. prawda ? :) nutka ma po 30 sec zachęcać do przesłuchania jej jeszcze raz ! :) Dlatego pokombinuj, żeby to bardziej nowocześniej brzmiało :) i uwierz mi że będzie to lepiej odbierane... xD
I NIE DZIWIE się że chciałeś zakończyć produkcje... bo po prostu znudziło Ci się już to.. podstawianie melodi pod ten sam bass.. :) Jeśli zaczniesz kombinować to tym bardziej Cię to zacznie wkręcać :)
A ogólnie rzecz biorąc to nutka spox, czekam oczywiście na fulla :) - postaraj się :)
Aha... i powracając do sprawy mixu... Od jakiegoś czasu tak bliżej słuchając niektóre Twoje utwory.... powiem Ci że brakuje w nich przestrzeni, wszystko gra tak jakby monotonistycznie :) A to rozmieszczenie w panoramie daje dodatkowego kopa :)
Pomyśl Krzyku nad tym :) i nie gadaj że kończysz z produkcją..... :) !!
<< 7/10>>
Pozdrawiam :)
-
DJ Krzyk
Bass to ogólnie Moja największa bolączka i szkoda, że ten, który jeszcze z pół roku temu, kiedy używałem Go w kawałkach, był wychwalany pod niebiosa, teraz według wszystkich jest przejedzony :p No ale faktycznie tak jest.. Z ułożeniem Bassa nie będę kombinował, bo wiadomo że to standard HU
Wszyscy tak robią, no ale zobaczymy, pomyślę nad jakąś zmianą, tylko na razie nie wiem za bardzo co z tego będzie :p
Adammo pisze:I NIE DZIWIE się] Hmm tu akurat chodziło o problemy rodzinne, oraz o braku komputera przez kilku miesięcy, jeśli mam już to ujawniaćWróciłem po prostu świeżo do produkcji, bo, że tak powiem, nie mogłem zawieść niektórych osób
A więc w miarę możliwości postaram się dostosować do Waszych rad.. Dzięki (Mark i Adammo) za kolejne miłe komentarze.
Pozdrawiam.
właśnie... jeśli sam uważasz że jest przejedzony... tzn że trzeba to mienić 
A jeśli chodzi o linie bassową.... to akurat tu się mylisz.. bo w HU są różne (czyt.ciekawsze) linie bassowe
A jeśli chodzi o linie bassową.... to akurat tu się mylisz.. bo w HU są różne (czyt.ciekawsze) linie bassowe
- SleepyHead
- Weteran
eee totalnie nie moje klimaty 
wixa wixa a feee
D
dzwieki sie ladnie zgrywaja, nie slysze jakichs tam powaznych bledow, dla mnie jest jedynie za twardo, milo ze znalazles czas na dlubniecie co nie co
wixa wixa a feee
dzwieki sie ladnie zgrywaja, nie slysze jakichs tam powaznych bledow, dla mnie jest jedynie za twardo, milo ze znalazles czas na dlubniecie co nie co