Przenoszenie nut.

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
de-sonic
Specjalista

Re: Przenoszenie nut.

Post autor: de-sonic »

Dokładnie... jeżeli chcemy dogonić konkurencje to musimy mieć jakiś porządek z nutami ;)

No bo wybaczcie, ale jakbym teraz wrzucił do EH kawałek z przed kilku miesięcy... np. Sexy Bitch, to według waszego rozumowania nic się nie stanie? tak?

Powinniśmy wrzucać świeże kawałki, żeby ludzie tu chcieli zaglądać i ściągać nową muzę... a nie nutki, które latają po necie od ponad miesiąca.

Takie jest moje zdanie...

Pozdro ;)
Awatar użytkownika
Captiva
Specjalista

Post autor: Captiva »

mogłobybyć tak że temat automatycznie po 2 miechach od założenia ląduje w OLD i po problemie:p
python89

Post autor: python89 »

Moim zadaniem nutki powinny być przenoszone do działu starsze po miesiącu lub dwóch. W działach z muzyką jest straszny bałagan. Szczególnie EH. Ktoś wygrzebuje jakiś staroć i podbija go na początek działu a nowe nuty przechodzą niezauważone i ciężko je znalesc w tym bałaganie. W końcu po coś te działy "Starsze" są. Co do wrzucania paromiesięcznych (albo i starszych) kawałków do działów 'pojedyncze utwory' to nie ogarniam tych ludzi, którzy to praktykują. Nie wiem czy oni nie rozumieją prostego podziału na nuty starsze i nowsze czy mają jakieś problemy ze sobą, bo nie chce mi się wierzyć w ich muzyczną niewiedzę. Wiadomo, że nie można znać wszystkich kawałków jakie wychodzą ale to co się tu dzieje to przesada.
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Captiva (djmasterr) pisze:mogłobybyć tak że temat automatycznie po 2 miechach od założenia ląduje w OLD i po problemie:p
Nie tylko tu jest pies pogrzebany. Chodzilo mi w temacie rowniez o to ze ludzie upaja "starsze" nuty. Nie tylko wygrzebuja...
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bazyl
Specjalista

Post autor: Bazyl »

a ja myślę że niektórzy na siłę chcą dostać rangę moda poprzez "znanie się" w określonym gatunku i że niby wiedzą kiedy każda nuta wychodzi ;)
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Mylisz sie chociaz przydaloby sie co niektorym...
Skoro rangi innym nie potrzebne sa to dla mnie spoko
Niech aktualni modzi zrobia brudna robote. W koncu od tego sa :]
Awatar użytkownika
darXide
Specjalista

Post autor: darXide »

Problem rozwiązałaby znajomość dokładnej daty releasu i ustalenie stałej granicy dla "starej" nuty. Ale to by zmuszało uploaderów do ściągania z porządniejszych źródeł, które do rilisów dają dokładne info, które zazwyczaj są zawarte w plikach .nfo tuż obok okładki i pliku .m3u z listą nutek z tej epki czy longplaya czy czegoś tam jeszcze.

Jak dla mnie to gra nie warta świeczki, mjusik to mjuzik, dobry wał broni się sam, data jest niepotrzebna, nie potrafię sensownie zaargumentować działań maniaków świeżości, którzy szukają na siłe hitu i chcą go wrzucić oby jak najszybciej. Pęd za świeżyzną zabija artyzm naszej kochanej profesji, która domaga się więcej i więcej.

Mam takie pobożne życzenie, ale to jest nihuhu niemożliwe, nie tutaj, to nie jest serwis tego typu i taki układ byłby raczej tutaj bez sensu, a może to i nawet dobrze, ale jest burza muzgów to można sobie pomarzyć :P Otóż ładnie by to wyglądało, gdyby były wrzucane całe releasy, epki z kilkoma kawałkami, wydawane single, czy longplaye z kilkunastoma kawałkami. Do tego okładka na środek, szczegółowe dane nt. labela, numer katalogowy :P Coś jak mają na electropeople.org :P A jak pięknie się prezentują na półeczce podrukowane przeze mnie okładki, płytki w audio nagrane z tym konkretnym wydawnictwem, wszystko posegregowane labelami, miód :P Muszę jeszcze tylko dorwać jakiegoś znajomego stolarza, żeby mi zrobił regał obrotowy, jaki można spotkać w niejednym sklepie muzycznym :P
Awatar użytkownika
dziodek
Ekspert

Post autor: dziodek »

Bazyl pisze:no właśnie dla jednych nuta pół roku to nowa dla innych miech to staroć ale ten podział jest dobry i nie kozaczcie panowie

zgadzam się ...

ODPOWIEDZ