Legalizacja ? Co wy na to ? + Filmik - Mary Jane vs. Alko

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

Re: Legalizacja ? Co wy na to ? + Filmik - Mary Jane vs. Alko

Post autor: Taube »

3ar7ol pisze:takie zjawy to ewidentnie kwestia palaczy-amatorów , ludzie majacy zjawy po kilku latach od pierwszego palenia cos maja nie tak, takze nie polecam takim osoba palenia ;]

podsumowywujac. wole palic niz pic. i to tylko moje zdanie ! nie bede sie klucil, kazdy ma swoj wybor :)

dziekuje :D
widze ze mylisz fakty bo takie zajawy to kwestia organizmu wyobrazni czlowieka i sily towaru ... tyle niby jarasz i o tym nie wiesz ... heh i zajawki zdarzaja sie nieraz tez nawet starych buhaczom

podsumowujac ja wole chlac niz jarac :)
Awatar użytkownika
3ar7ol
Klubowicz

Post autor: 3ar7ol »

paliłem juz takie tematy ze widzialem przez sciany, lecz jakis dziwnych negatywnych shiz nigdy nie mialem. nie wiem . nie robmy offtpou.
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

3ar7ol pisze:paliłem juz takie tematy ze widzialem przez sciany, lecz jakis dziwnych negatywnych shiz nigdy nie mialem. nie wiem . nie robmy offtpou.
nieraz zajawa to to samo co shiza bo chodzi o odejscie od rzeczywstosci ... koniec tematu :)
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

Nie wiem co paliliście i jak,ale widzenie przez ściany i oderwanie od rzeczywistości to nie specyfika thc.Można jarać i funkcjonować normalnie.
Awatar użytkownika
Funky Zeus
Specjalista

Post autor: Funky Zeus »

Ja myśle że jesli alkohol jest powszechny wszedzioe dlaczego Mary nie może byc zalegalizowana. Kto chce to i tak pali tylko że podczas chycniecia przez policje są większe problemy a tak mniej spraw o narkotyki więcej pieniędzy dla państwa (może akcyza będzie xD ). Wszyscy szczęśliwi :)
Awatar użytkownika
Sianek
Specjalista

Post autor: Sianek »

Włąśnie legalizując to państwo będzie miało więcej pięniedzy z podatku i zaoszczędzenia przeciwko prewencji antynarkotykowej ;p
Miękkie narkotyki jak najbardziej bo jak ktoś a palić to i tak zapali
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

Outsider pisze:Nie wiem co paliliście i jak,ale widzenie przez ściany i oderwanie od rzeczywistości to nie specyfika thc.Można jarać i funkcjonować normalnie.
ziomek mozna normalnie funkcjonowac przy zieleni ale to zadkosc ... i to nic nowego ze po zielsku ma sie rozne zjawy shizy odjebki od normy niestety bo baka to nie tylko stereotypowa zwal lub dolek
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

Funky Zeus pisze:Ja myśle że jesli alkohol jest powszechny wszedzioe dlaczego Mary nie może byc zalegalizowana. Kto chce to i tak pali tylko że podczas chycniecia przez policje są większe problemy a tak mniej spraw o narkotyki więcej pieniędzy dla państwa (może akcyza będzie xD ). Wszyscy szczęśliwi :)
nie jest zalegalizowana bo trawsko to nie alko ... i tyle
Awatar użytkownika
Outsider
Weteran

Post autor: Outsider »

everlast215 pisze:ziomek mozna normalnie funkcjonowac przy zieleni ale to zadkosc ... i to nic nowego ze po zielsku ma sie rozne zjawy shizy odjebki od normy niestety bo baka to nie tylko stereotypowa zwal lub dolek

Ok,porozkminiajmy w takim razie funkcjonowanie po alko,bo jeśli o to chodzi to chyba o wiele bardziej efektywny w skutkach jest rozjazd po chlaniu,na co też moge być dowodem.Nie widziałem zataczających sie,obszczanych,ożyganych,śpiących na ławce,chodniku,przystanku,brudnych,zakrwawionych albo wnoszonych do ambulansu palaczy trawki,za to amatorów alko owszem.Alkocholizm to plaga i nawet pandemia grypy przy tym to pikuś.Alkoholicy niszczą życie swoje i rodzin mimo to są zapewne jednym z głównych zasilaczy skarbu państwa.Jaranie nawet w połowie nie jest tak bogate w skutki uboczne jak wszechobecny alkohol,co nie znaczy,że tylko brać i jarać.Dla mnie "baka" to zabawa na krótką mete,kto ma łeb i lubi to pali,a te upalone masy które miałem okazje w życiu poznać nigdy nie przejawiały jakichś tendencji do odjebek czy jakiś schiz,co po najwyżej jakieś zawieszki i bekwoe rozmowy typu "w krzywym zwierciadle".
Awatar użytkownika
3ar7ol
Klubowicz

Post autor: 3ar7ol »

Outsider pisze:Nie wiem co paliliście i jak,ale widzenie przez ściany i oderwanie od rzeczywistości to nie specyfika thc.Można jarać i funkcjonować normalnie.
też tak właśnie jest i bedzie :D
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

Outsider pisze:Ok,porozkminiajmy w takim razie funkcjonowanie po alko,bo jeśli o to chodzi to chyba o wiele bardziej efektywny w skutkach jest rozjazd po chlaniu,na co też moge być dowodem.Nie widziałem zataczających sie,obszczanych,ożyganych,śpiących na ławce,chodniku,przystanku,brudnych,zakrwawionych albo wnoszonych do ambulansu palaczy trawki,za to amatorów alko owszem.Alkocholizm to plaga i nawet pandemia grypy przy tym to pikuś.Alkoholicy niszczą życie swoje i rodzin mimo to są zapewne jednym z głównych zasilaczy skarbu państwa.Jaranie nawet w połowie nie jest tak bogate w skutki uboczne jak wszechobecny alkohol,co nie znaczy,że tylko brać i jarać.Dla mnie "baka" to zabawa na krótką mete,kto ma łeb i lubi to pali,a te upalone masy które miałem okazje w życiu poznać nigdy nie przejawiały jakichś tendencji do odjebek czy jakiś schiz,co po najwyżej jakieś zawieszki i bekwoe rozmowy typu "w krzywym zwierciadle".
widocznie nie poznales fachoffcow od baki ... bo moze nie bedzie obesrany czy orzygany ale za to na jezdni rozyebany i czytajacy biblie na glos ... rozne sa przypadki i tyle ale kazdy niech jepie w banie i gardlo na co ma ochote
Awatar użytkownika
Taube
Weteran

robert005 pisze:No i Ch*j że po paleniu masz zamułe i robi ci dziury na głowie(Ktoś zapomniał co alkohol robi z człowiekiem? I jakie choroby przynosi?). Ale nikt nie powinien mi zabraniać tego robić i basta. Co to za państwo że 14 latkowie idą za grama siedzieć i dostają plakietkę ćpuna już na całe życie. To ma ku*wa pomóc? Rocznie państwo wydaje ok 75 milionów na walkę z takimi "przestępcami". Czemu ty człowieczku masz prawo na*ebać się i nic Ci nie zrobią a ja nie mogę sobie w domowym zaciszu zapalić nie szkodząc przy tym nikomu oprócz siebie. Najwięcej krzyczą ci którzy nigdy nawet tego na oczy nie widzieli. My i Ukraina mamy najbardziej rygorystyczne prawo pod względem karania za MJ. Czechy zalegalizowało Trawkę i inne środki i wyjdą finansowo tylko na lepsze. My(państwo i politycy) od kilkunastu lat jak zbliżają się wybory coś tam mruczymy pod nosem o ustawie legalizacyjnej i nic poza tym :(
do mnie z ta wiadomoscia jedziesz ??! jesli tak to ja mam to w chooyu co kto robi ale pewnych rzeczy nie pochwale i tyle w temacie ! a kazdy niech sobie jepie co chce a Ty lebku nie masz prawa sie zjarac bo nie ma legalizacji ( to proste ) ale mozesz sie zbuchac lamiac prawo i wszycho i kazdy happy
Moudy

Post autor: Moudy »

Ja paliłem rok i ograniczyłem bardzo. Ale luki w pamięci są i częste rozkojarzenie czy zamuł.
Mój kolega to w ogóle głubi wątek w rozmowie... ale on codziennie jara.
A co lepsze nie trzeba dyskutowac sam musisz wybrać albo popsujesz sobie mózg i płuca albo wątrobe i trzustke. Jednak w rozsądnych ilościach oby dwa są dobre... jednak alkohol pity z umiarem, na pewno dobrze wpływa na organizm, a nastepnego dnia pójdzie w kibel razem moczem i klocem. A kanabinoidy kumulują się w naszej głowie i zostają na długi czas, a także piepsza się płuca i nie można mówić że ziele przynajmniej te polskie jest zdrowe na płuca... Rozumiem czysty towar.. Ale w polsce mamy zazwyczaj holenderki z tablicą menedelejeva ;)
Ale nie ma sensu spekulować co jest zdrowsze ćpun wiadomo jak skończy zaczyna sie od zielska dosyc często przez fete a kończy na pixach. A alkoholik tak czy siak w końcu zachleje wątrobe ;)
więc używki tylko dla rozsądnych

Co do skarbu państwa wiadomo na wyrobach tytoniowych bije sie grube miliony, jak i na alko.. na zielsku też by można było zbić, plusy to dodatkowe miejsca pracy na plantacjach, zbierany z tego podatek... no i za sam towar były by duże zyski podatkowe do skarbu państwa. A przede wszystkim zadowolona młodzież i mniej pijacych wandalniczych akcji. Ale Kaczyński nie wiem nawet czy Marihuana jest z konopii, więc za szybko tego nie zlegalizują

A osoby który palą i widza przez ściane nie palą marihuany tylko mieszanke chemiczną i inne ścierwo, niektórzy dilerzy byleby podnieść mase towaru używaja strychniy która powoduje niezłe jazdy w głowy, ale stosowana jest też jako trutka na szczury ;)
Jakby ktoś palił czystą rośline naturalną to by musiał spalić gieta na raz żeby cokolwiek poczuć. A zazwyczaj po polskim towarze po buchu dwach można odlecieć.
szczególnie jak sie z wiadra pali.
A syfy typu dopalacze to tak naprawde narkotyki ktore mozna wrzucić do jednego wora z heroiną..
ppice diamond, skunk oraz inne substancje zawierające BZP pochodną piperazyny, której działanie jest bardzo podobne do działania amfetaminy czy heroiny
ale jest to legalne bo te substancje nie zostały pominięty w liście narkotyków i substacji psychotropowych.
ODPOWIEDZ