jak dla mnie bomba Adrian jak zwykle na poziomie
Bueno Clinic - Sex Appeal (Max Farenthide Remix)
Re: Bueno Clinic - Sex Appeal (Max Farenthide Remix)
a ja mysle ze nie umiecie docenic tego ze polacy robia tak muzyke. sami krytykujecie a tak naprawde duzo dla niej nie robicie docencie to ze ktos robi cos i parkiet przy tym ostro jedzie to jest chyba najwazniejsze publicznosc.
Chyba PPBandit17 pisze:A temu o co biega?? :p
Mi to nawet buja choć mogłoby być lepiej, bo i tak polscy producenci tworzą taki sam styl czyli jednemu wypali 20 robi to samo "ehh Polska"
nuta na 7/10
-
szczepan555
- Nowicjusz
jak dla mnie 8/10, w tej chwili liczy się kasa, więc każdy będzie tworzył muzę na jaką w obecnej chwili jest zapotrzebowanie.
CIekawe przy czym byście sie bujali na dyskach gdyby nie taka 'komercyjna muza'
o i to są święte słowakryla pisze:CIekawe przy czym byście sie bujali na dyskach gdyby nie taka 'komercyjna muza'
a wy idziecie na impreze dla muzy ot takie podstawowe pytanie? To odpowiedzcie sobie szczerze -.-
PEACE muzyka łączy ludzi, nie dzieli
PEACE muzyka łączy ludzi, nie dzieli
-
Moudy
Lol...
Przy czym bysmy sie bawili? - przy niekomercyjnej albo przy vixie nawet.
Ja już wole słuchać disco polo lepiej się przy tym bawie niz przy komercyjnym EH jeszcze tak prostej i słabo wkręcającej jak ten utwór.
Chodzi o to ze muzyka komercyjna to muzyka prosta, którą wg mnie można słuchać w trasie. Komercha osobiscie mojego ciała nie wprawia w ruch a proste i żałosne wykonanie utworu sprawia ze nawet nie wpada mi w ucho wiec do słuchania tez dla mnie odpada, czyli ani do tańca ani do różańca tyle na ten temat.
Ogólnie jako producent wymagam więcej od muzyki, nie jestem zwykłym wyjadaczem chleba którego zadowoli chleb ze smalcem.
Przecież ten remix Maxa to nawet melodii (teoretycznie) nie ma. Pewnie nasz forumowy DJ Ohma/Bunhead który ma podobny styl zrobiłby to 10 razy lepiej - więc nie wiem czym się tu jarać - tandeta.
A tak w ogóle to zawsze liczyła się kasa a nie tylko w tej chwili, dlatego muzyka idzie na drugi plan a na pierwszym $
Ale coś Ci powiem ..
Skillerx czy Gartner jakoś nie robią komercji, a Farenthide może pomażyć sobie o takich pieniądzach jakie oni mają ze sprzedaży albumów.
Ja już wole słuchać disco polo lepiej się przy tym bawie niz przy komercyjnym EH jeszcze tak prostej i słabo wkręcającej jak ten utwór.
Chodzi o to ze muzyka komercyjna to muzyka prosta, którą wg mnie można słuchać w trasie. Komercha osobiscie mojego ciała nie wprawia w ruch a proste i żałosne wykonanie utworu sprawia ze nawet nie wpada mi w ucho wiec do słuchania tez dla mnie odpada, czyli ani do tańca ani do różańca tyle na ten temat.
Ogólnie jako producent wymagam więcej od muzyki, nie jestem zwykłym wyjadaczem chleba którego zadowoli chleb ze smalcem.
Przecież ten remix Maxa to nawet melodii (teoretycznie) nie ma. Pewnie nasz forumowy DJ Ohma/Bunhead który ma podobny styl zrobiłby to 10 razy lepiej - więc nie wiem czym się tu jarać - tandeta.
No fakt jak już znudzi się producentowi odsłuchwanie samego siebie, to zaczyna tworzć muzyke dla ludzi - komerche dla takich bez gustu wszystko co im Eska wpompuje w banie, a wszystko inne co jest naprawde dobre i warte uwagi tworzy sie dla tych ludzi z gustem. Kontruktywna krytka jest? - jest, ale szanuje zdanie innych.o i to są święte słowa jakieś głupie gadanie .."bo komercja.." i co z tego muzyke się tworzy dla ludzi a nie dla siebie samego nutka świetna posiadam już ale THX daję
Z punktu widzenia ekonomicznego masz racje, ale z punktu widzenia artystycznego to nie." pisze: jak dla mnie 8/10, w tej chwili liczy się kasa, więc każdy będzie tworzył muzę na jaką w obecnej chwili jest zapotrzebowanie.
A tak w ogóle to zawsze liczyła się kasa a nie tylko w tej chwili, dlatego muzyka idzie na drugi plan a na pierwszym $
Ale coś Ci powiem ..
Skillerx czy Gartner jakoś nie robią komercji, a Farenthide może pomażyć sobie o takich pieniądzach jakie oni mają ze sprzedaży albumów.
a i bana tu się nie dostanie pisałem do moda kiedyś to mi napisał że jak ktoś wrzuca utwór to tak jakby był jego autorem .. jakoś tak to brzmiało wiec napewno nikt bana nie dostanie za wrzucanie pp. Sam kilka wrzuciłem ale nieświadomie więc czy tu będa pp czy nie zależy tylko od nas. Ciekawe dlaczego na 4cl jest inaczej może mi ktoś powiedzieć?? Tam jak jest jakaś pp to odrazu temat leci do kosza może mają inny regulamin nie mam pojęciaBandit17 pisze:A temu o co biega?? :p
To może zacznij tworzyć disco polo jak się tak dobrze przy tym bawisz..
Pewnie nasz forumowy DJ Ohma/Bunhead który ma podobny styl zrobiłby to 10 razy lepiej - więc nie wiem czym się tu jarać - tandeta.
To jestem ciekawy dlaczego to nie nasz forumowy DJ nie ma takiego uznania jak
Max... i tyle ludzi poza forum walczy o jego nutki jak jest pp..
No fakt jak już znudzi się producentowi odsłuchwanie samego siebie, to zaczyna tworzć muzyke dla ludzi - komerche dla takich bez gustu wszystko co im Eska wpompuje w banie, a wszystko inne co jest naprawde dobre i warte uwagi tworzy sie dla tych ludzi z gustem.
Czyli wychodzi z tego co mówisz że ludzie słuchający komercji nie mają gustu tylko to co jest inne i dobre jest super bo takie zdanie jest producenta..
Ja szanuję to co robisz bo ja raczej nigdy nie zrobię sam jakieś nutki ale już udowodniłeś że komercji nie lubisz ale dalej swoje krytykujesz mówisz że ludzie słuchający komercji nie mają gustu.. Weź sobie przejrzyj forum i zobacz ile ludzi komentuje komercję a ile klubową sieczkę .... pozdrawiam
To może zacznij tworzyć disco polo jak się tak dobrze przy tym bawisz..
Pewnie nasz forumowy DJ Ohma/Bunhead który ma podobny styl zrobiłby to 10 razy lepiej - więc nie wiem czym się tu jarać - tandeta.
To jestem ciekawy dlaczego to nie nasz forumowy DJ nie ma takiego uznania jak
Max... i tyle ludzi poza forum walczy o jego nutki jak jest pp..
No fakt jak już znudzi się producentowi odsłuchwanie samego siebie, to zaczyna tworzć muzyke dla ludzi - komerche dla takich bez gustu wszystko co im Eska wpompuje w banie, a wszystko inne co jest naprawde dobre i warte uwagi tworzy sie dla tych ludzi z gustem.
Czyli wychodzi z tego co mówisz że ludzie słuchający komercji nie mają gustu tylko to co jest inne i dobre jest super bo takie zdanie jest producenta..
Ja szanuję to co robisz bo ja raczej nigdy nie zrobię sam jakieś nutki ale już udowodniłeś że komercji nie lubisz ale dalej swoje krytykujesz mówisz że ludzie słuchający komercji nie mają gustu.. Weź sobie przejrzyj forum i zobacz ile ludzi komentuje komercję a ile klubową sieczkę .... pozdrawiam
-
Moudy
Słucham muzyki a nie gatunkówdams89 pisze: To może zacznij tworzyć disco polo jak się tak dobrze przy tym bawisz..
a po drugi babrałem się już w wielu gatunkach od wszystkich odmian house, po jazz, hh, rnb, dub step etc
A disco polo na after party na początek może dobrze rozkręcić
Ponieważ zaczął pare lat później od Maxa? Po drugie nie gra w energy 2000 żeby mieć promo? Po trzecie nie ma kasy na promocje? A Max swojego czasu wpompował w siebie duże pieniadze? Bo Ohma nie miał teledysku na Vivie? - no i jak ma mieć szerokie uznanie jak trudno mu dotrzeć do odbiorcy? Bo ciężko jest się wypromować nawet jak się jest b. dobrymTo jestem ciekawy dlaczego to nie nasz forumowy DJ nie ma takiego uznania jak
Nie uważam, że Ohma jest jakimś fenomenalnym producentem, ale na dzień dzisiejszy porównując (aktualną) muzyke Maxa i Ohmy to Ohma wygrywa reprezentujac podobny styl.
Powiem krótko producent komercyjny często będzie popularniejszy, ale zawsze będzie słabszym producentem.
Tak nie mają niezależnie czy Ci się to podoba czy nie.Czyli wychodzi z tego co mówisz że ludzie słuchający komercji nie mają gustu tylko to co jest inne i dobre jest super bo takie zdanie jest producenta..
Każdy słucha czego chce i spoko ma do tego prawo.
Ale jeśli ktoś ma do dyspozycji mase muzyki w którą włożono ogromny wkład pracy nad jej stworzeniem a wybiera muzyke która powstała w godzinę i niczym się nie wyróżnia jest tak banalna jak budowa cepa - To nie ma gustu bo nie potrafi odróżinć dobrego od tandety i to się nazywa bezguście i nie ja to wymyśliłem. Ale każdy ma swoje uszy.
Nie krytykuje nie obrażam nikogo, określenie bezguścia nie jest krytyką, a stwierdzeniem.Ja szanuję to co robisz bo ja raczej nigdy nie zrobię sam jakieś nutki ale już udowodniłeś że komercji nie lubisz ale dalej swoje krytykujesz mówisz że ludzie słuchający komercji nie mają gustu.. Weź sobie przejrzyj forum i zobacz ile ludzi komentuje komercję a ile klubową sieczkę .... pozdrawiam
A i nie napisałem, że nienawidze komercji bo czasem można posłuchać ale nie to słabej którą robi Max.
Jest masa innych ludzi które potrafią zrobić dobre komercyjne wałki
a mnie to wszystko nie przekonuje co mówisz..
Ty masz swoje zdanie ja swoje i nigdy nie dojdziemy do porozumienia
-
Moudy