[08.04.11] Zdunek - Nigdy więcej [HH]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
Zdunekk
Użytkownik

Re: [08.04.11] Zdunek - Nigdy więcej [HH]

Post autor: Zdunekk »

Wiesz przydają się rady i krytyka ale czasami na prawdę to denerwuje bo ludzie wypisują kompletne bzdury :) tak jak w Twoim przypadku ;)
Ja codziennie mam kontakt z raperami którzy królują w podziemiu i cóż oni rapują wiedza co i jak i raczej to im będę wierzył i rady brał ich do serca niż mówienie o kreatywności. Pih nie jest Bogiem? Tu Ci przyznam racje bo Pih to Pih a Bóg to Bóg.A na bicie jest przekozak,jego teksty to miazga tak samo jak Skóry czy Jagły. Nie będę wspominał o Ry23 czy Shelerinim albo Słoniu bo znów spotkam się z idiotycznymi opiniami ;) . Co do tak zwanych "Kseroboy", powiem Ci tak... Ludzie często zaczynając na kim sie wzorują tylko przez poczatek swojej twórczości po czasie tworzą to co leży im na sercu i na przykład ja chuja kłade jak ktoś mi mówi coś o tekscie jeżeli się nie podoba to zamiast pisać wykład napisz coś sam,nagraj i pokaż jaki jesteś kozak na bicie :) połowa ludzi w polsce coś by tam skrobneła byle jakiego. 95% z nich nie potrafiła by wejść w bit nie mówię już o rapowaniu...

A co do EP będzie jak tylko studio będzie gotowe po remoncie. Aktualnie wystarczy już tylko podłączyć sprzęt lecz chłopaki czekają na kable. pozdro i 5
Awatar użytkownika
cwaniak
Ekspert

Post autor: cwaniak »

Mi jak najbardziej podeszło i Zdunekk trzymam kciuki ze wyrośniesz na bardzo dobrego Rapera i usłyszę ci w radiu lub TV :D Łapa ziomuś i oby tak dalej
Awatar użytkownika
de-sonic
Specjalista

Post autor: de-sonic »

Zdunekk ogar...

Krytykę przyjmuje się z godnością... Większości z nas nie ruszysz tekstami "Ja codziennie mam kontakt z raperami którzy królują w podziemiu i cóż oni rapują wiedza co i jak i raczej to im będę wierzył i rady brał ich do serca niż mówienie o kreatywności."

To chwytaj ich za kieszeń i chodź z nimi do warzywniaka jak tak ich cenisz.

Teksty ewidentnie nie posiadają żadnego cennego przekazu jaki powinien płynąć HH... To jest takie 'blokowe' klepanie na bicie, co jest dość popularne w średnich aglomeracjach.

Więc głowa w dół i więcej pokory ;)

A teraz wykpię troszkę Twoje rozumowanie...

Przytoczę Twój cytat...

[

To tak... nie podoba mi się gra reprezentacji polski... Nie mogę jej krytykować, bo w niej nie gram?

W mojej niedużej mieścinie jest kilku chłopaków z podziemia, którzy swoim przekazem zarazili by od pierwszego przesłuchania :) Mają tak treściwe teksty, że takiego podziemia chce się słuchać... a nie w kółko "Nie zrobię, tego, tego, i tego też nie".

Więcej elokwencji!
Awatar użytkownika
Zdunekk
Użytkownik

Sonic ja przyjmuję krytykę i potem poprawiam to co ktoś krytykował tylko czasami ludzie napierdzielają całkowicie bez sensu i to jest troszkę denerwujące :) Może troche złych słów użyłem pisząc tamtą wypowiedź i odebrałeś to jak i inni pewnie za to że ja strzelam bulwersa ;P Krytyka jest jak najbardziej potrzebna komuś kto tworzy ze zrozumiałych powodów.
Widzisz w Polskim HH już jest taka era ze o czym byś nie nawinął to i tak ktoś przed Tobą się znajdzie kto już o tym nawijał. A jeżeli kogoś nie ma kto o czymś jeszcze nie nawinął to uwierz mi wymyśleć coś czego ktoś nigdy a raczej o czym nikt nigdy nie nawinął łatwo nie jest ;) Szczególnie dla osób które zaczynają dopiero a ja dodam że nagrywam i pisze od Grudnia br.
Awatar użytkownika
de-sonic
Specjalista

Post autor: de-sonic »

Najważniejsze, że jest zapał do pracy i chęci ;) Pracuj, pracuj, pracuj i to się opłaci :)

Następny kawałek nawiń o czymś wyjątkowym ;)
Awatar użytkownika
Zdunekk
Użytkownik

Jeżeli coś mi wpadnie do głowy na prawdę ciekawego to masz to jak w banku że to zrobię ;)
A na razie ten kawałek możecie i ja traktuje go jak czysty trening ;)
Prawdziwa nawijka zacznie się pod koniec tygodnia prawdopodobnie bo studio już będzie gotowe do użytku więc tam już trzeba będzie nawijać i pisać po konkrecie teksty ;]

piona!
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

Post autor: Tebes »

heh no luzak, moim zdaniem to jednak nie miejsce a stan swiadomosci determinuje poziom tego co tworzę. Ale moze hiphopowcy podchodza inaczej do sprawy :D

w każdym razie postępów. Winduj lewel!
;p
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

Nie będę tu się podłączał do dyskusji ale dam Ci dobrą radę (z doświadczenia):

"Za każdym razem, gdy ktoś Ci wytyka błędy, za każdym razem gdy widzisz, że ktoś coś robi lepiej od Ciebie - Zaciśnij zęby, przyjmij krytykę i trenuj, gryź ziemię, zarywaj noce, szkołe i inne rzeczy bo jeżeli to dla Ciebie ważne to nie przejmuj się nikim a walcz dopóki nie będziesz najlepszy".

Często coś w ten deseń sobie myślę gdy prezentuję swoje kawałki tu na forum.
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Post autor: Brizzer »

Robisz postepy ale refren? Gdzie tu jest sens :P
Bicik cukierkowy.. nie lubie takich..

Pozwole sie wtracic do zamknietej dyskusji.

Odnosze wrazenie jakbys Zdunekk wszedl w swiat HH dopiero teraz...
Jezeli tworza metafory to maja jakis sens nawiazujac do pierworodnego tekstu..
Dobry rap z przekazem zgadzam sie.. ale jak ktos bedzie nawijal cos co jest oczywiste to mnie to nie rusza..

[ Najlepsze zdanie w calym temacie
Pamietasz Paktofonike? I moge tu wymieniac procz pfk. Dlaczego ich wymieniam? Oni nie szukali przekazu oni dawali serce w track.. Porownaj sobie Peje kiedys a teraz. Kiedys bylo "wkladam serce kocham to" a teraz "musze zeby nie zapomnieli o mnie"
Nie wymieniaj mi Słonia bo on tworzy odrebna grupe.. Psycho rap to lekki odlam ;)
On ma specyfike ktora nie widzialem u zadnego polskiego rapera. Nie mowie o undergroundzie tylko bardziej komercyjnych.. Bo underground traktuje jako "jeszcze mi sie nie udalo wyjsc na wieksza skale" Teraz malo jest tych co wloza serce w track.

Niewiem czemu gdy slucham starego hip hopu moge sie lepiej wczuc .. Teraz wszystko takie sztywne.. a sluchajac old to jakbym byl z nimi przy tym.
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

@Brizzer (sorry nie chce mi się wycinać fragmentu cytatu)

Wiesz dlaczego dawny HH był taki klimatyczny i prawdziwy? Bo nie było wannaberów. Nie było ludzi, którzy wzorowali się na kimś. Obecnie mało jest wykonawców, którzy robią coś swojego i robią to z sercem. Każdy kogoś naśladuje. Gdyby tak ludzie odkrywali nowe style, próbowali czegoś innego i swoje przemyślenia nie opierali na schematach (TO NIE JEST WYRAŻENIE WŁASNYCH UCZUĆ!) to byłoby inaczej.

Ówczesni raperzy jak i producenci byli prekursorami i zarazem byli najbardziej kreatywni. Wyznaczyli trendy, a obecni zamiast ich szanować i się inspirować, kopiują czyjś styl.

To jest w pewnym sensie problem każdego producenta: Słucham wykonawcy X to mam ochotę tworzyć taką muzykę jak on.

(Podam przykład, sorry że własny ale to tak na łopatologię: )

Sam wiem, że np. spieprzyłem ostatni album bo zacząłem słuchać wykonawców tworzących podobne utwory. Gdy robiłem pierwszy (i jak się okazało najlepszy) kawałek z tego albumu to nie słyszałem jeszcze żadnego ambientowca/psybientowca. Ot, cała filozofia.
Awatar użytkownika
Tebes
Specjalista

Post autor: Tebes »

heh Brizzer, tu masz rację- ja też właśnie odnoszę takie wrażenie jakby Zdunko od niedawna w ogóle zagłębiał się w gatunek, sory-może i jest inaczej, realnie nie zweryfikuję- ale jakby zaczął tego słuchać dopiero świeżo jakiś czas temu... nie wiem skad ta mysl,ale im wiecej tracków pokazuje na forum, tym sie bardziej w tym pogladzie utwierdzam...
Sory, Zdunek ze trzecioosobowo mowie o tobie- ale nie obrabiam ci dupy, nie krytykuje, wyrazam jedynie nadal opinię swoją bo taka moja rola tutaj. W każdym razie- mysle jak realista: tupakiem nie bedziesz, gatunku nie zrewolucjonizujesz. Miescisz sie w bit, to spoko, to ci pomoze... Kwestia teraz tylko taka: dobierać se z gustem bitmejkerów, wybierać podkłady o podobej konwencji i duuuuużo siedzieć nad liryką. Swoją. Może niekoniecznie najzajebistszą na forum czy gdzieś dalej, ale twoją. Nie kserowaną z wyjechanymi już przez wyjadaczy patentami, ale płynącą od ciebie samego w akceptowalnej dla krytyki formie :)
p.s. kuwa lubie takie dyskusje :D

skoro krytykę osób których nie cenisz, ciężko jest znieść, to rób hiphop bez tekstu - nikt się do twojej liryki nie przyczepi :D
a na poważnie- znajdź forum dla ludzi o hiphopowym stanie świadomości, jeśli uwagi nas, niehiphopowych użytkowników cie nie przekonuja. koniec kazania, amen. ;p
Awatar użytkownika
Zdunekk
Użytkownik

Twierdzisz że tupakiem nie będę a ja Ci odpowiem że nie mam zamiaru kogoś naśladować ;) Chce tworzyć to bo lubie mam zajawke i będę to robił po swojemu ;) Wszystko przyjdzie z czasem i z treningiem ;) Mój znajomy nawija już 8 lat wiadomo teraz ma kozak nutki ale kiedyś wcale lepszy ode mnie nie był jak zaczynał. Więc cóż każdy musi przez to przejść bez wyjątku ;) Dzięki za takie zainteresowanie ;)
Awatar użytkownika
Ahremov
Użytkownik

Post autor: Ahremov »

Naprawde fajnie.Masz chyba talent.Siedzisz w bicie choc deko dykcji brakuje.Podkladzik tez niczego sobie.Tekst jeszcze moglby byc lepszy z pewnoscia ale jak na Twoj wiek i tak jest w pasiu.Polski GangstaRap ;)
Szczecin tez nie spi i powoli wychodzi z podziemia

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=q0vzHtgkjlY&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Hr_H9U2kFAA

http://www.youtube.com/watch?v=YgkDW7Q8bKs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=YgkDW7Q8bKs&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=21dgpgQ8v8g&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=fVOuIIqA1u4&feature=relmfu

http://www.youtube.com/watch?v=P2BGOtcod3U&feature=related
Pozder
Moja rada - obserwuj i pisz.Najlepiej duzo ;)
No i sluchaj muzy.Rowniez niemalo

Aha.Z tym Tupakiem to przesada jakas.Skad np.Shakur wiedzial ze bedzie takim znakomitym artysta z megaprzeslaniem?Ano nie wiedzial,tylko ciezko na to pracowal dazac do celu.Samozaparcie i wiara w siebie mu to daly.Oczywiscie inteligencja,trzezwe spojrzenie na problemy rasowe w swoim kraju.Wreszcie odwaga by o tym opowiedziec publicznie.Poruszal wiele kwestii niewygodnych.Nie dziwota ze tlumy go uwielbialy.Wbrew pozorom byl to(a moze jest)bardzo madry czlowiek.Dolozyc do tego genialne jak dla mnie bity westcoast...Porownywanie kogokolwiek do ziomka pokroju Makavelliego?Sory men,wedlug mnie to nawet "fifty"przy nim wysiada.
ODPOWIEDZ