Jak zwiększyć szybkość neta ??
-
robert005
Re: Jak zwiększyć szybkość neta ??
No nie wiem może pominąłeś ostatni akapit tego poradnika
U niektórych działa a u innych nie. Masz oryginalną wersję windowsa ? jak u ciebie z aktualizacjami, pobierasz je czy nie ?
Oryginalny windows ma kumpel z Vectra 512 ktora wczesniej przedstawilem, ja niestety nie posiadam (mam nadzieje ze mnie nie zlokalizuja za tego posta
) ale aktualizuje go co jakis czas.
-
robert005
No to powiem ci co wiem
Nie potrafię ci pomóc, ja sobie to wyłączyłem ale też różnicy nie widzę. Te 20% właśnie między innymi na aktualizacje idzie. Tylko na piratach powinien wyciągać te procenty bo my raczej z łatek nie korzystamy 
-
tomekfura
Nie da się zwiększyć szybkości neta, bez zwiększenia jego prędkości u providera i tyle.
Te brednie które mają na celu "zwiększenie szybkości" działają (albo i nie działają
na prostej zasadzie, otóż powodują że np obrazki ściągane w przypadku oglądania stron są ładowane w gorszej jakości, na słabych łączach można zauważyć pewną różnicę, ale na 512 kbit/s i więcej różnica jest raczej nieodczuwalna.
Te brednie które mają na celu "zwiększenie szybkości" działają (albo i nie działają
bez kitu jezeli masz mozliwosc to zmien dostawce...na 256 to lipa biegac...ja mam 10 MB i jest si jak dla mnie...
-
OlekSłowik
Kazdy komputer ma domyslne bokowanie szybkosci internetu by uniknąc wirusow błedów w aplikacjach itd wystarczy to odblokowac ale sie narazasz na mase wirusow irt
- DeeJay Yang
- Specjalista
@Robert, z tych 20% korzysta teoretycznie tylko update, ewentualnie jakiś spyware od microsoftu
ustawianie i babranie się w tym jest bezużyteczne. Chcesz szybszy net? Zmień providera.
Ewentualnie postaw adminowi flaszke, jeśli masz osiedlówkę.
@Olek, dobre grzyby też dają halucynacje
Gdyby się dało software'owo zwiększyć przepustowość łącza, wierzcie mi, że pół świata miałoby 100mbit za darmo. Wbijcie sobie w te puste łby, że prędkości nie ustala wasz komputer, tylko komputer, który stoi w budynku tpsa, chello, ups, czy innego dawcy łącza.
Owszem programy takie jak opisał MandR istnieją i działają, ale nie zwiększają możliwego transferu, tylko sprawiają, że odpowiedź z jakiegoś tam serwera otrzymasz 10ms szybciej, gra nie warta świeczki i zasyfianie własnego kompa niepotrzebnym badziewiem.
Ewentualnie postaw adminowi flaszke, jeśli masz osiedlówkę.
@Olek, dobre grzyby też dają halucynacje
Gdyby się dało software'owo zwiększyć przepustowość łącza, wierzcie mi, że pół świata miałoby 100mbit za darmo. Wbijcie sobie w te puste łby, że prędkości nie ustala wasz komputer, tylko komputer, który stoi w budynku tpsa, chello, ups, czy innego dawcy łącza.
Owszem programy takie jak opisał MandR istnieją i działają, ale nie zwiększają możliwego transferu, tylko sprawiają, że odpowiedź z jakiegoś tam serwera otrzymasz 10ms szybciej, gra nie warta świeczki i zasyfianie własnego kompa niepotrzebnym badziewiem.
- DeeJay Yang
- Specjalista
wlasnie kolega ma racje nie mozecie sobie sami podwyzszyc lacza a jak chcesz miec szybszy net to kup sobie lepszy pakiet a jesli chodzi o sciagnanie to tez zalezy czy jest server przeciazony...
DJChriZ: problem rozwiązany. temat zamykam
DJChriZ: problem rozwiązany. temat zamykam