Pytanko co do HollyWood DJ-X3 (nie uciekajcie!!!)

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

Re: Pytanko co do HollyWood DJ-X3 (nie uciekajcie!!!)

Post autor: Under B (Bartii) »

markwild2100 pisze:... Nie napalaj się na jogi, kiedyś ich nie było i grało się lepiej niż dziś.
Zapomnij o licznikach bpm - są dla ciot, prawdziwy dj leje na takie dodatki.
Co do liczników BPM, przyznaję rację ;)
Ale co do JOGów nie. Po co sobie utrudniać życie, skoro jest taki JOG, którym precyzyjnie mogę dokręcić beat na beat ? ;>
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

Post autor: dycha »

Bartii pisze:Co do liczników BPM, przyznaję rację ;)
Ale co do JOGów nie. Po co sobie utrudniać życie, skoro jest taki JOG, którym precyzyjnie mogę dokręcić beat na beat ? ;>
Dobrze powiedziane. Sam na razie jade na vdj, ale wywaliłem sobie licznik bpm z niego i te kreski latające na górze. A tak nawiasem nie ma ktoś na sprzedanie jakiegoś hollywooda ?? chętnie bym kupił za przystepną cenę :p
markwild2100

Post autor: markwild2100 »

Z tymi jogami miałem na myśli to, że ucząc się na programie nie mamy takiej opcji,
jest za to pitch + i pitch - jak w denonach, też są precyzyjne - kwestja wprawy :)
Pod klawiszami jest cue, play i wszystko co trzeba ale klawiatura z kompa nie ma analogów!
Nie powinno to być przeszkodą dla uczącego się, prawda? Ważny jest analogowy mikser, tutaj soft wysiada bez wątpienia - odsłuch i fadery oraz korektor muszą być w analogu.
Zanim się wyda pieniążki na jakiś sprzęt lepiej popróbować w taki sposób. Niektórzy po miesiącu zabawy będą płakać, że pleja trójki nie kupili albo coś.
Pozdro!

ps. poszukam w płytkach tego pcdj, jak znajde to wrzucę, to naprawdę najbliższy konsolecie soft.
Awatar użytkownika
Under B (Bartii)
Specjalista

Post autor: Under B (Bartii) »

Wiele dzieci na NK uważa się za wielkich DJ'ów mając po 12-13 lat :]
Bo bawią się na vdj używając liczników i synchronizacji, czasami sobie kupią mixer do ułatwienia. Wiem jak to jest, bo sam taki byłem do niedawna...

Teraz przy sprzęcie widzę radykalne różnice między sprzętem, a jakimś softem tego typu... Jedyne co to uczy to jak zrobić precyzyjnie przejście, ale nie uczy wyrównania tempa oraz odopowiedniego nałożenia go na siebie. Moje pierwsze dotknięcie się do "słabszego sprzętu" wyglądało tak : "o ku**a ! Nie nauczę sie grać ! Zbieram na CDJ 1000." Ale jakoś byłem cierpliwy i wytrwałem. Nie żałuję ;) Oj, nie żałuję :p
markwild2100

Post autor: markwild2100 »

No tak ale jak ma wydać na pseudo player pieniądze...
Nie oszukujmy się, prawdziwe granie to technicsy lub tańsze odpowiedniki gramofonów,
jeśli chodzi o cd to wątpie czy poza denonem albo pionkiem warto coś kupować.
Na mikser można jeszcze poskąpić, na decku też oszczędzisz bo nawet na najtańszym reeloopie da się zagrać (miałem kilka). Jednak CD jest takim urządzeniem że najmniejsza pierdoła niweczy całe granie, czy to laser, czy to pitch czy też bufor lub inne ustrojstwa. W domu da się zboleć ale weź to na impreze! Jak się zawiesi lub płytka zacznie przeskakiwać? Soft jest bardziej niezawodny, bynajmniej ten wymieniony przeze mnie wyżej.
Lanser

Post autor: Lanser »

Witam ja grałem to znaczy chciałem się nauczyć, nie powiem bo w moich rekach wytrzymał 2 miesiące a grałem prawie 3 razy w tyg po 3 godziny dziennie ,grać gra ale o mixach zapomnij i powiem szczerze ze zniechęcił mnie do grania ale całe szczescie ze w klubie którym grałem goscinne byly pionki100 na wyposażeniu zakochałem sie w nich odkupiłem je wymieniłem lasery i tak gram do dzis na pionkach 100 :) i tobie tez bym radził na poczatek pionki 100 nie są drogie a naprawde idzie się co nieco nauczyć i pobawić przy okazji :)
Awatar użytkownika
t-muss
Użytkownik

Post autor: t-muss »

W jakich cenach mniej więcej są te Pioneery 100?
Lanser

Post autor: Lanser »

W moim przypadku dałem ze dwie sztuki (ale zajechane) 550zl a nowy kosztuje 1200 podajże a taki używany ale dobry gdzieś 700/800 za sztukę będzie się kręciło są jeszcze pionierki 500 nie grałem na nich ale słyszałem ze tez są dobre cena takiego 400 za sztukę
Zablokowany