robert005 pisze:@everlast215: Nie to nie było do ciebie tylko tak wyrzuciłem swoje myśli.
@Moudy, paliłeś kiedyś czystego holendra? Bo patrzę na to co piszesz i wierzyć nie mogę... Chcesz mi powiedzieć że czysta trawka jest mniej "kopiąca" od syfu który dostajesz od kumpla za 30 zł? Ja wysiadam
Tak z czystej naturalnej rośliny praktycznie w ogóle nie działa bynajmniej na mnie i moich znajomych zresztą stęrzenie THC w tym to 2% 3% a to co kupuje od znajomkych dochodzi do 20-30% biore jednego bucha i ciemno się robi przed oczami na pare minut i ine wiem gdzie jestem, takiego to ma kopa.
Przecież wiem jak wygląda suszony liść marihuany (czystej) piękny zielnkawy kolorek, a to co ja dostaje... to jest twardy zlepiony bobek o konsystencji haszu i do teog jest wręcz brązowawy.
Więc będę twierdził że uj wie czego tam dodają bo na pewno samo zielsko tam nie jest.. Nawet zapach ma nieco inny. A w gardło masakrycznie drapie.
Zielsko powinno się ładnie wciągać bez większych problemów, a jak wezmiesz tego bucha to momentalnie odpadasz z reala na pare minut.
Druga sprawa, jeśli myślisz że dzisiaj dodaje się strychninę do tego co kupujemy na osiedlach to proszę Cię wytłumacz mi skąd oni ją biorą. To substancja której nie kupisz w aptece ani w pierwszym lepszym sklepie ogrodniczym. Poza tym jest droższa niż nawozy i dobre oświetlenie dla kwiatków, więc dajcie sobie spokój z gadaniem że zioło jest moczone w domestosie albo ktoś tarza kwiaty w tej substancji. Za dużo bodka, przyjacielu
nie wiem czy znasz prawa rynku i nie opieram się na bodku, ale to co on mówił to w dużej mierze racja chociaż nie do końca bo rzeczywiście sporo przesadził.
Wyobraź sobie że taki typowy koleś który rozprowadza towar musi sobie zarobić lub mieć część towaru dla siebie. To przechodzi przez pełno rąk nie wiem czy wiesz...
Czasem nawet przez państwa potem 3-4 osoby aż w końcu do polski pare osób, każdy żeby nie stracić musi coś od siebie dodać to jest tzw Piramida, ten kto jest u góry najwiecej zarabia zanim trafii do konsumenta. Więc żeby każdy wychodził na plus dodaje coś od siebie.. są to różne substancje farmakologiczno-chemiczne... A po co to robią? tym lepszy towarek tym większy uzależnienie (psychiczne) taki diller wie że gość bedzie doniego wracał a poza tym gość jest mniej startny wtedy... Wiem jak jest miałem swoje towarzystwo.
Oczywiście ziele też jest robione u nas na miejscu... ale to inna sprawa, bo to gorszej jakości towar.
Tak w ogóle myślisz że jakichkolwiek substancji nie możesz kupić?
To powiedz mi w jaki sposób powstają twarde narkotyki? Ich składanki same rosną na polance? A jakoś narkotyki powstają właśnie... Chemicy się tym zajmują, a dostęp do różnych pierwiastków to nie problem, kwestia gotówki i głowy na karku ... W jakim ty świecie żyjesz.. Wszystko już możesz kupić jak masz dużo gotówki, a te gangi narkotykowe obracają miliardami na świecie a w polsce milionami

Ja nie mówię że MJ jest faszorowane wszędzie i od każdego, ale wiele dillerów i producentów dragów tak właśnie robi.
A poza tym teraz jest dużo odmian nasionek tej rośliny i każda ma inne właściwości...
To nie jest co samo co pare lat temu
Nie wierze też że jest ona winna temu że ktoś zaczyna walić po kablach czy brać się za inny syf. Mnie osobiście nie ciągnie do niczego grubszego a swoje już też spaliłem. Zależy od tego jak kto jest podatny i w jakim środowisku się obraca. Prawdą jest że tam gdzie znajdziesz MJ z pewnością dostaniesz coś mocniejszego.
Wiesz no ze statystyk tak wynika, że zaczynasz od MJ a kończysz na czymś innym rzadziej jest tak że np zaczynasz od LSD, ale mniejsza oto.
Mam paru znajomych którzy właśnie przez zielsko się rozkręcili dalej
Zresztą to zależy od samego typu człowieka spodoba mu się po MJ z czasem będzie dla niego za słabe moze sie wziazc za heroine czy inny syf a wtedy juz po ptakach...
-
Pamiętajcie że Marihuanę kiedyś można było dostać normalnie w aptece jako lek na niektóre dolegliwości. Ma ona właściwości uśmierzające ból przede wszystkim. W niektórych państwach, w których jest zakazana, można dostać jej medyczną odmianę lecz tylko w określonych przypadkach(Jest dokument na yt o tym)
No można było, tylko efektem ubocznym było własnie odurzenie.
i to był właśnie wtedy lekki czysty i zdrowy towarek...