[16.11.10] Jason Creator - What the Fuck (Benassi Style) [Trance]

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Moudy

Re: [16.11.10] Jason Creator - What the Fuck (Benassi Style) [Trance]

Post autor: Moudy »

Hmm ale ja nikogo nie gnoje ja nie mówie "weź ziomek wypierd*** z tym szitem" tak nie napisałem i nigdy tak nie napisze, bo sam kiedyś miałem swoje początki i tez nie miałem pięknych komentarzy, ale się motywowałem a nie bulwersowałem... Po prostu nie spodobało mi się autora zachowanie i samoocena jak i fakt moim zdaniem oszpecenie muzyki trance - oczywiście nie musicie się ze mna zgadzać, nie wymagam tego. Fakt może robić co chce mieszać gatunki Disco Polo z muzyką poważną np ale zawsze u mnie wtedy będzie miał krytyke bo nagina prawa muzyczyne i krytyke u miliona innych osób które mają zdanie podobne do mnie. Bo uważam, że muzyke ambitną trzeba zostawić w spokoju a nie robić z niej papke. No chłopie zastanów się nie wiem czy słuchasz Hip hop ale np z kawałków Adama Ostrowskiego(OSTR) zrobić remix Electro-housowy.. jakby to wyglądało? To właśnie jest hańbą wg mnie włażenie stopami po gatunkach które powinny być nie tykalne i które mają swój immunitet wartości... Nie robić z dobrej powaznej muzyki, muzki rozrywkowej.
Nie chcaiłem nikogo obrazić czy urazić tylko tak to kiepsko odebraliście, tyle.

Pzdr
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Post autor: lsudny »

mieszać gatunki Disco Polo z muzyką poważną np ale zawsze u mnie wtedy będzie miał krytyke bo nagina prawa muzczyne
Jakie znowu prawa muzyczne? Brzmi to, jakbyś chciał zakazać eksperymentów. Może niekoniecznie disco-polo z muzyką poważną, ale tak czy tak nie wiem o jakie prawa Ci chodzi. Takie, że np. melodia nie może fałszować - rozumiem, ale mieszać gatunki to też nic złego... No ale co innego zrobić pseudopodróbkę... :P
Moudy

lsudny pisze:Jakie znowu prawa muzyczne? Brzmi to, jakbyś chciał zakazać eksperymentów. Może niekoniecznie disco-polo z muzyką poważną, ale tak czy tak nie wiem o jakie prawa Ci chodzi. Takie, że np. melodia nie może fałszować - rozumiem, ale mieszać gatunki to też nic złego... No ale co innego zrobić pseudopodróbkę... :P
Powiem Ci krótko zrobić remix np z hymnu polski w HardStyle to kpina narodow.
I o tym mówie i to chciałem przekazać.
Ja nie neguje esperymentów wręcz je popieram bo sam je robie czasami, ale nie wszystko mieszać ze wszystkim, bo to nie hallo.

Podam Ci doskonały przykład Peja w kawałku Głucha noc a konkretnie w refrenie..
Wziął ten motyw wokalowy Pana Stan Borysa podpitchował go i obrobił elektronicznie ten po tym założył mu sprawe sądową o zniesławienie jego utworu..
Teraz rozumiecie o co mi chodzi?

Obejrzcie to i przełóżcie ten punkt widzenia na mieszanie gatunków...

Kod: Zaznacz cały

http://www.youtube.com/watch?v=j-t0xbCKuqY&feature=related
Nie chodzi mi tutaj o to że został refren skradziony tylko o to co Peja zrobił z piosenka Stan borysa - oszpecił ją, to samo przekładania się na mieszanie niektórych gatunków z innymi i to mam na myśli ciągle..
Dlatego będę zawsze przeciwny tego typu eskperymentą które psują prawdziwe wartości poważnej muzyki... za 15 lat przez takie zabawy porządna muzyka pójdzie w zapomnienie - sądząc po tym co się teraz z nią wyprawia.

Pompuje się teraz młodzieży w banie jakieś falcyfikaty a je to jara. A te ów nutki na czasie po 2 miesiącach idą w zapomnienie. A ambitna muzyka zanika przez takie eksperymenty przesadzone.. Troszke zszedłem z tematu ale chciałem uświadomić mój punkt widzenia - żeby nie było, że bezpodstawnie krytykuje.
Nie wiem może Wy (co niektórzy) nie słuchacie nic poza tym co jest trendi, ale ja tak. Więc takie coś mnie w jakiś sposób dotyka, bo wymiera to co najlepsze.
glimer

Post autor: glimer »

Moundy to zaden przykład . :) A przynajmniej nie tu takimi przykładami możesz podzielić się między artystami wysokiej pułki którzy wiedzą co w trawce piszczy :) bo jeśli cos spierd....lą to na własną odpowiedzialność i ze świadomością konsekwencji. chłopak zrobił to co zrobił to amator zaledwie raczkujący poszukujący a jeśli ci nie odpowiada to gitara! powiec necrid Trance to to mi nie przypomina raczej to czy tamto to jest do dup... a tamto jest nawet ciekawe lub mniej czy naprawde nie stać cie na to ?
Awatar użytkownika
Fallen Alias
Użytkownik

Post autor: Fallen Alias »

Nie przejmujcie się z tego co nie raz czytałem to Moudy nie ma zielonego pojęcia o Trance,w końcu tworzy mało pojętny hip hop hehe. A co do tej produkcji według mnie to nie jest żadne zhańbienie muzyki Trance,bardzo mi się podoba że chociaż jeden producent tej muzyki zrobił coś innego takie odzwierciedlenie obecnej muzyki czyli ciągłych tych samych pomysłów a tutaj jest inaczej bo według mnie jest świetne umieszczenie bassu ze stylu Bennego,mi się ogólnie produkcja bardzo podoba.
Moudy

glimer pisze: a jeśli ci nie odpowiada to gitara! powiec necrid Trance to to mi nie przypomina raczej to czy tamto to jest do dup... a tamto jest nawet ciekawe lub mniej czy naprawde nie stać cie na to ?
Widze ze bardzo Ci przeszkadza że jestem elokwentny i lubie bardziej rozwinąć swoje wypowiedzi, napisałem co mi nie pasuje i koniec tematu, nie musisz mnie już cytować po raz kolejny.. już mi się nie chce brnąć w tę dyskusje - Chłopak zrobił nute zrobił swoje niech będzie szczęśliwa droga - koniec tematu. Odbieracie moje zdania tak jakbym wam matke zabił..
Glimer taka uwaga do Ciebie może pokomentuj innym nutki bo się uczepiłeś tego tematu jak nie wiem co.. innych produkcji tu nie ma?
Fallen Alias pisze:Nie przejmujcie się z tego co nie raz czytałem to Moudy nie ma zielonego pojęcia o Trance,w końcu tworzy mało pojętny hip hop hehe. A co do tej produkcji według mnie to nie jest żadne zhańbienie muzyki Trance,bardzo mi się podoba że chociaż jeden producent tej muzyki zrobił coś innego takie odzwierciedlenie obecnej muzyki czyli ciągłych tych samych pomysłów a tutaj jest inaczej bo według mnie jest świetne umieszczenie bassu ze stylu Bennego,mi się ogólnie produkcja bardzo podoba.
A na czym polega pojętny hip hop wg Ciebie?
Może zaprezentuj swoje kawałki chciałbym zobaczyć jak wygląda pojętny hip hop :)
Jak chcesz to kup moją oryginalną płyte, przesłuchaj całą dopiero się wypowiedz o moim hip hopie, bo te pare kawałków co tu dodałem to zalążek.

Poza tym skąd wiesz jakie mam pojęcie o trance? Bo jakoś nie przypominam sobie bym dyskutował z kimś na temat trancu.
i sam strzeliłeś sobie w pięte
"świetne umieszczenie bassu ze stylu Bennego" To się troszke ze sobą nie zgrywa.. Bass bennasi (house) w trance.. jakby tag był [House-Trance] to bym się nie czepiał. Ale jak podpisuje to pod trance wchodze widze ze to nie trance to jak mam się do tego odeniść i to właśnie Ty pokazujesz jakie masz pojęcie o Trance na prawde bennasi bass z house-podobnym bass line perkusja na prawde bardzo trancowa.. przejaw Trancu roku 2010 super trend.

Poza tym jak sam napisałeś ze stylu bennasiego.. czyli autor nie ma swojego i zerżnięty preset bennego. To kopia - proste i logiczne jak jebani*
Jeszcze jakby w tej nucie było coś autorskiego(oprócz rozmiesczenia) i oryginalnego.. ale cóż nie ma.
Ostatni mój post.
i koniec dyskuje na ten beznadziejny temat w którym wypowiadają się zwolennicy kradzieży pomysłów i patentów.
glimer

mysle ze nie warto zamykac tematu bo ciekaw jestem opini nieco szerszej i z pewnością nie tylko ja wiesz Moudy Trance wzieło początki z Techno hip-hop z Rapu więc jest to jakiś swojego rodzaju odłam w stylu a dzięki czemu? dzięki takim pozytywnym wariatom jak necrid czyli mieszance stylu chyba?I nie czepiam się Moudy po prostu jestem ciekaw nie tylko twojej wypowiedzi
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

Trance wzieło początki z Techno hip-hop z Rapu więc jest to jakiś swojego rodzaju odłam w stylu a dzięki czemu? dzięki takim pozytywnym wariatom jak necrid czyli mieszance stylu chyba?
Jakoś mi się nie widzi, żeby psychopodobny do Benassiego kawałek po którym jedzie większość użytkowników forum wyznaczył nowy kierunek w muzyce...
Nie wiem może Wy (co niektórzy) nie słuchacie nic poza tym co jest trendi, ale ja tak.
Dołączam się. :P
mysle ze nie warto zamykac tematu bo ciekaw jestem opini nieco szerszej i z pewnością nie tylko ja
O, tak. Jestem za. Zróbcie ten temat ogłoszeniem i rozreklamujcie go na innych forach. Awesome.
Moudy

glimer pisze:hip-hop z Rapu więc jest to jakiś swojego rodzaju odłam
Miałem już tu nic nie pisać chyba że ktoś napisze znowu taką głupote to kto wie czy nie zripostuje.. ale jak to przeczytałem to upadł nóz i widelec. Tylko uświadomiłem sobie, kto tutaj przebywa i jaką ma o czym wiedze, do tego mędrkuje nie mając pojęcia. A to zdanie jeszcze bardziej mnie utwierdza w tym, że nie warto z niektórymi dyskutować. To tylko pokazuje jaką macie wiedze o muzyce...

Hip hop wziął się z rapu? no takich cudów to jeszcze nie było...
Nie wiem czy wiesz ale hip hop to jest cała subkultura na którą składa się
Beatbox, Le Parkour, Break-dance, skate-boarding, free style i właśnie rap.
Rap to gatunek muzyczny a hip hop to kultura.. tak samo jak punk to subkultura a muzyka której głównie sluchaja to rock/rap/metal nie lubie generalizować ale mówie tak ogólnie że głównie słuchaja bo punk może sobie słuchać dance jak bedzie chciał - no nie?
w stylu a dzięki czemu? dzięki takim pozytywnym wariatom jak necrid czyli mieszance stylu chyba
Tylko zrozum wreszcie człowieku, że necrid nie zrobił nic nowego wziął preset bennasiego ułożył jakiś tam bass line puscil arpa w tło..
Gdzie tu widzisz rozwój.. Jaki to prekursor w nowym gatunku na jaką skale na skale naszego forum i kilku postów na nim? Takie mieszanki już od dawna powstają i jakoś nikt kto ma choć troszkę pojęcia o muzyce ich nie słucha.. Skoro Necrid zrobił taka fajna produkcje to czemu nikt jej nie sciągnał nie widze Thanksa więc mi nie pierd*** takich smętów bo to jest po prostu żalosne już.
Prekursor w czym? Mało to osób coś miesza i robi muzyke zajebistą z tego a nie z gotowców bennasiego? - Jak już łączyć style to po swojemu a nie pod plagiat kogoś Wrzuc w koncu na luz i zrozum to.
Nie wiem po co tak drążysz ten temat napisz do superexpresu...
Jeśli necrid zrobilby w ogole jakis nowy gatunek w zupelnie nieznanym klimacie to by miał u mnie szacunek ale co on zrobił kopie kopii i tyle.
mysle ze nie warto zamykac tematu bo ciekaw jestem opini nieco
To idz z jego produkcją na forum typowo trancowe - to zabaczysz jaka opinie dostanie.... nie sądze żeby była lepsza niż moja.
Dzisiejszy słuchacz dużo wymaga od muzyka a nie skopiowanego stylu i pseudo połączenia gatunków. Produkcja sama w sobie też nie jest rewelacyjna niczym nie zachwyca stałe schematy które powiela większość producentów.

W tej dyskusji brakuje Ci argumentów snujesz jakieś heretyczne treści o prekursacji muzycznej. Poza tym ten tekst o hip hopie i rapie pokazał jaką masz wiedzę na temat muzyki ogólnie i koniec tematu.
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

No i nie tylko fanow trance'u obraziles. Fana Benny'ego rownie mocno :gniew: (tak, ironia bo zaraz dzieciaki sie oburza)

Aczkolwiek nie bede krytykowal techniki bo juz wszystko tu chyba zostalo powiedziane. Pojade troche off-topem:

Nie czytalem od deski do deski wszystkich odpowiedzi ale przelecialem tak okiem i zobaczylem pare "ciekawych" wypowiedzi

Zarzucacie Moudy'emu ze krytkuje kazdego, wywyzsza sie. Z wlasnego doswiadczenia musze zaprzeczyc, bo mimo ze sie nie znamy to potraktowal mnie bardzo przychylnie. Dlaczego? Spiesze z wyjasnieniami: Otóż w przypadku gdzie ktos nie przejawia choc odrobiny zdrowego rozsadku i inteligencji, zostanie potraktowany na adekwatnym dla siebie poziomie. Jezeli ktos tak jak ja, zwraca sie do wiekszosci uzytkownikow z szacunkiem i nalezyta pokora chociazby podczas oceny moich produkcji, to oczekuje tego wzamian i od kazdego inteligentnego czlowika otrzyma pomoc/porade/slowa wsparcia.

A co do pana, ktory krytkowal cos tam Rapowe produkcje Moudy'ego to powiem tylko jednym zdaniem ale najpierw zacytuje: "hip-hop z Rapu więc jest to jakiś swojego rodzaju odłam"

Czlowieku, to co napisales to kwintesencja kretynizmu. Rozumiem, ze moze Cie nie interesowac dany gatunek muzyki ale nie bierz sie za krytyke czegos o czym nie masz zielonego pojecia. Jezeli wedlug Ciebie Hip-Hop to muzyka to gratuluje, wlasnie odebrales przesylke specjalna, prosze sie zglosic o odbior w tym linku:

Kod: Zaznacz cały

http://muzikum.pl/login.php?do=logout&logouthash=1290191620-f532a5b05ee6155cc29674cae1e8e16671aa4459
glimer

ciekawe co mówisz twoim zdaniem każdy gatunek wzioł się z niczego bez żadnych wzorców po prostu facet siadł za parapet drugi złapał mikrof. i już stało się oto mamy hip -hop śmieszny jesteś
Awatar użytkownika
Violet Rocket
Specjalista

Post autor: Violet Rocket »

glimer pisze:ciekawe co mówisz twoim zdaniem każdy gatunek wzioł się z niczego bez żadnych wzorców po prostu facet siadł za parapet drugi złapał mikrof. i już stało się oto mamy hip -hop śmieszny jesteś
/twarzodlon

Wieczne wylogowanie racz mu dac panie.

Nie odpowiadajcie mu juz bo sie chlopak pograza z kazdym postem.
Awatar użytkownika
lsudny
Ekspert

ciekawe co mówisz twoim zdaniem każdy gatunek wzioł się z niczego bez żadnych wzorców po prostu facet siadł za parapet drugi złapał mikrof. i już stało się oto mamy hip -hop śmieszny jesteś
Ty tym bardziej.

Krajst, on po prostu powiedział że hip-hop to kultura, a rap to muzyka, a Ty jak dziecko od razu mówisz, że wg niego każdy gatunek powstał bez podstawy. Skończ już, bo to - jak to Rocket świetnie ujął - kwintesencja kretynizmu... A zresztą, znudziło mi się już drążenie tego tematu, więc pogódź się w końcu z tym, że wiedzę o muzyce masz taką jak operator łopaty o planetach pozasłonecznych, i po prostu robisz z siebie durnia.
Wieczne wylogowanie racz mu dac panie.
A ban wiekuisty niechaj mu świeci.

Amen.
Zablokowany