Radio Muzikum! (Opinie)

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Re: Radio Muzikum! (Opinie)

Post autor: Brizzer »

Bzdury zaciagniete z neta.. Kobieto... podalem ci prosty przyklad. A mowisz, ze opieram sie "na glupotach" z internetu : ]

I nadal chcesz byc madrzejsza ode mnie.
A mowie ci ze nawet licencja CC nie obejmuje takiego grania na forum. Zaiks lub ZPAV zawsze wam sie dobiora do dupy, pod pretekstem KOMERCYJNEGO odtwarzania. Co pisalem wyzej... wiec gdzie u ciebie lezy pies pogrzebany, ze sie sprzeczasz? Od takich rzeczy jest prawnik, badz zajebista umiejetnosc stworzenia opisu,regulaminu,dzienniku/opisu zdarzen zwiazanych z radiem, ktory pozniej musi byc analizowany wg. polskich praw wytycznych przez Zaiks/ZPAV.

Chcesz na mnie najechac, a sama pod soba dolki kopiesz. Troche wstyd, bo pewnie pracujesz w radiu czy moze grasz? Jezeli twoje radio ma powyzej 1000 sluchaczy dziennie ustapie pod pewnymi wzgledami. : )

Szansa, ze przyczepia sie jest zerowa prawie, a jezeli juz, zawsze znajdzie sie powod ;)

Owa licencja jest wszedzie, jednak co do czego, jezeli naprawde lamie sie pewne zasady "uzytkowania" dziela, licencja ww nie ma wgl. mocy prawnej.
Czyli wytlumacze jak to dziala. Musisz udowodnic komus, kto sie do cb o cos przyczepil, ze na zasadzie tej licencji, tego nie robiles...

To jest Polska - poyebany kraj..
Zreszta po co sie doszukujecie dziury w calym. PISAC Do zaiks o calym zalozeniu radia. Oni wam powiedza za co bedziecie placic lub tez nie. Wystarczy miec dowody na niekomercyjne odtwarzanie, by w pewien sposob ominac oplaty. I to nie bedzie gwarantem na zasadzie umowy.. tylko z miedzynarodowego prawa to wynika. Jezeli autor na tobie nie traci - jestes niewinny. :]

PEACE ide spac w piz*u..
Awatar użytkownika
DJ Two Peaches
Użytkownik

Post autor: DJ Two Peaches »

Hahaha człowieku wyluzuj po 1 muszą udowodnić że czerpiesz zyski finansowe z radia, a po 2 czego się spodziewasz ?? minimum 1000 słuchaczy :lol3: gdzię Cię chowali że w takie bzdury wierzysz :lol2: sorki ale szkoda mi czasu na gdybanie bo z tego co widzę to temat rzeka zamiast działać to tylko pisać wszyscy potrafią żaaal :&
Awatar użytkownika
Majka3005
Klubowicz

Post autor: Majka3005 »

Większość radi internetowych dział na takie samej zasadzie otóż ludzie je tworzą składają sie na opłaty serwerów itp czyli nie czerpią z tego żadnych zysków a raczej sami do tego doplacaja a nuty sa nadawane w ramach promocji danego artysty i tak jak mówi właśnie Zaiks nie sa grane w całości i sa przerywane mową prezentera lub po prostu skracane by nie można było ich nagrać itp ,mało oki dalej jak interpretuje to zaiks "Wysokość wynagrodzenia autorskiego uzależniona jest od tego, czy nadawca przewiduje czerpanie korzyści z działalności nadawczej. Jeżeli w radiu internetowym będą nadawane programy sponsorowane, będą zamieszczane reklamy albo nastąpi sprzedaż czasu antenowego, wtedy wysokość wynagrodzenia, stosownie do udziału utworów w programie radiowym, wyniesie od 1% do 7% przychodów uzyskanych przez nadawcę. Jeżeli radio nie osiąga żadnych korzyści, wtedy wysokość wynagrodzenia autorskiego ustalana jest jako ryczałt uzależniony od liczby jednoczesnych słuchaczy. W obu ww. wypadkach wynagrodzenie minimalne nie może być niższe niż 100 zł za miesiąc ale jest to uzależnione od indywidualnej umowy miedzy Zaiksem a Radiem internetowym jednak nie mniej niz 100 zł za kwartał."
Ps.Brizzer wystarczyło zajrzeć na stronę zaiksu i przeczytać a nie tworzyć wirtualne fantazje i wzory własnego prawa do nadawania buhahaha zeby bylo śmieszniej zaden sąd nie ukral jeszcze żadnego właściciela radia internetowego bo jest to mala szkodliwość czynu a nawet nie wszczął żadnej sprawy w tym temacie , wiec nie zniechęcaj innych do swoich pasji swoim pesymistycznym podejściem niechcesz pomoc to siedz cicho a jak chcesz to zrob zbiórke kase na licencje i wszystko w tym temacie Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

slepy by to zauwazyl. haha

I mowilem, ze nie chodzi tu o kwestie techniczne, o ktorych mi mowisz...
W takich wypadkach ja ludziom nie wadze, jezeli sa 'madrzejsi' od kogos, zawsze droga jest otwarta i wydaje mi sie, ze na 3 letni staz na forum przez jakies 2 lata radio by bylo.. a tu klops. oj :)

Kiedys tez bylem glupi i wyskakiwalem z pozytywnymi pomyslami. Jednak zostalem realista, kiedy zycie zaczelo kopac w dupe i jakos sobie radze, tymbardziej ze szczegolem jest to, ze nie od licencji moze nawet zalezec jakiekolwiek udostepnianie. : ) Ale co ja wiem..
Awatar użytkownika
dziodek
Ekspert

Post autor: dziodek »

przepraszam :D D

ale nie CZYTAM powyższych postów :P

bo to rozmowa fachowców (Majka i Brzoskwinka ) z laikami... więc nie trzeba czytać żeby zrozumieć o co biega w tym temacie

a podsumowując : Polacy lubią robić coś na czym sie nie znają (konkretnie : robienie NOWEGO radia) i nie lubią słuchac rad fachowców co już to robią :D (jest radyjko z którym TRZEBA SIĘ TYLKO DOGADAĆ - TeQu i Irek)

aaaaaa ;D Irek hymmm... podobno nie odpisuje na PW i emaile i na gg... hymmm to chyba mu nie zależy na robieniu kasy ;D

Awatar użytkownika
Brizzer
Ekspert

Widze Dziodek, ze jednak bardzo sie nudzisz, bo starasz sie blaznic i podlizywac. Nie chce cie obrazic ale,
zaprzeczasz sobie... robienie kasy i prowadzenie darmowego radia?
To tak samo jak kradziesz i pozniej sprzedawanie.
Nie chce juz mi sie pisac, wyslalem stosowne PW.
Nie czytales dalszej rozmowy, a bys moze dzieki niej wiele zyskal....

Sam sie blaznie szczerze, bo nie moje radio, nie moja strona, nie moj przypal by byl, zreszta nie moje otoczenie bo nie gram w radiu.. smutne, ale prawdziwe.. HGH
Essential Sound
Użytkownik

Post autor: Essential Sound »

No dokładnie, jeden lepszy od drugiego. :P Zamiast coś działać to się kłócą. :? A ogólnie pomysł z tym radiem nie jest zły. Mam nadzieje, że osoby, które miały się tym zająć coś działają i że w końcu to ruszy. ;)
Awatar użytkownika
Martin
Ekspert

Post autor: Martin »

i co sprawa ucichła, czyli standardzik ;)
Awatar użytkownika
DJ Two Peaches
Użytkownik

Post autor: DJ Two Peaches »

jeżeli najważniejszi nie są zainteresowani to co tu pisać ?
ogólnie jak dla mnie temat rzeka jestem konkretna i tego od innych wymagam a tu lanie tekstu w postach i zero konkretnych osób które by sprawę ruszyły z mojej strony inicjatywa była ale nie po mojej stronie leży narzucanie się w jakikolwiek sposób więc pretensje i zażalenia w innym kierunku zresztą i bez tego radio dalej gra a Ci co chcą to słuchają i są to forumowicze muzikum ;) więc takie teksty o kant tyłka potłuc i tak to nic nie zmieni ;D pozdro :P
Awatar użytkownika
Cj Ex3
Ekspert

Post autor: Cj Ex3 »

Do dupy z takim radiem, z resztą i tak pewnie nikt by nie słuchał. Zamykam.

PS. Jest jeszcze jedna rzecz, która mnie wku*wia, nie ważne ile razy bym na nią nie zwrócił uwagi.

[

To chyba wszystko. Chcecie to radio, to dawać więcej niż pomysły ale w nowym temacie.
Awatar użytkownika
R3haB
Specjalista

Post autor: R3haB »

Drugi temat to 90% ten sam bajzel , może jeszcze większy :D
Awatar użytkownika
dziodek
Ekspert

Post autor: dziodek »

temat do muzeum :D

jeśli Irek nie chce tego Radia to nie... jest właścicielem i to On powinien taką decyzje podjąć... a jak NIE TO NIE ;D
Awatar użytkownika
Piotr 345
Ekspert

Post autor: Piotr 345 »

Szkoda ,a mogło być tak pięknie ;D
Wyszło jak zwykle ,może kiedyś kto wie ;D
Trzeba wierzyć ;D
Zablokowany