Kurs Fruity Loopsa

Zbiór zakładanych tematów i postów ważnych kiedyś, tu trafiają tematy nieaktualne i przedawnione.
Awatar użytkownika
Chomik
Weteran

Kurs Fruity Loopsa

Post autor: Chomik »

Jak w temacie :)
Zna ktoś jakiś polski, prosty kurs Fruity Loopsa? Najlepiej wersji 5-tej tego programu,

Jeśli znasz sie wyśmiecie na tym programie - możesz zarobić pisząc wersje kursu specialnie dla Muzikum.pl - szczegol na mail GG i PW
Glodzio

Re: Kurs Fruity Loopsa

Post autor: Glodzio »

moim zdaniem każdy powinienn się nauczyć robić to sam :)
Awatar użytkownika
Chomik
Weteran

Post autor: Chomik »

Zapomnij!! Pierwsze spotkanie z programem robi wrazenie bardzo trudnego!! Bardzo trudno poznac ten program nie znajac nawet podstaw! A jak nie masz nic madrego do napisania - nie pisz.....
Glodzio

jeżeli chodzi o mnie i FL to uczę się sam od podstaw medotodą prób i błędów... i każdemu polecam taką metodę... bo chociaż może i w kursie będzie coś czego się nie dowiedzieliśmy sami ale za to możemy odkryć wiele opcji o których żaden poradnik nie napisze...
bartix

Post autor: bartix »

Chomik pisze:Zapomnij!! Pierwsze spotkanie z programem robi wrazenie bardzo trudnego!! Bardzo trudno poznac ten program nie znajac nawet podstaw! A jak nie masz nic madrego do napisania - nie pisz.....
wlasnie ja to mam..... kiedy zobaczylem ten program..odrazu mnie wystraszylll i mnie sie tego wszystkiego odechcialo to moze...jednak ktos by pokolei zrobil jakis kursik robiac jakas muzyczke ? :D
Glodzio

jak chcesz zrobic bicik pod rap to temto od 90 do 100 ładna pera i krótki sampelek :P

[center:2474172bbb]-------------------------edit-------------------------[/center:2474172bbb]

mogę z kimś spróbować coś skrobnąć ale nie gwarantuję...
bogdan

Post autor: bogdan »

Moim zdaniem Glodzio ma racje metoda prób i błędów jest najlebsza. Jednak zawsze jest jedno ale, gdy przeczytasz ten poradnik czy tam kurs po polsku jesteś do przodu o pare tygodni nauki.
Dj Grochol

Post autor: Dj Grochol »

no ja moge podac linki do kursów wersji FL3, ale jest bardzo podobnie.jak sie podstawy zalapie to w kazdej wersji nie bedzie wiekszego problemu

Kod: Zaznacz cały

http://k_lee.webpark.pl/#

Kod: Zaznacz cały

http://www.pietia.sul.uni.lodz.pl/
to tak dla przykladu,bo kazdy moze sam poszukac wpisujac w google "kurs Fruity Loops"

powodzenia :D

[ Dodano: 2005-07-14, 16:40 ]
dodam jeszcze, ze ja nie uczylem sie z takich kursów, bo przyznam sie nie mialem nawet internetu wtedy...
ja jak juz ktos tu pisal,uczylem sie na wlasnych bledach i uwazam ze tak jest najlepiej. ale prawda jest ze na to potrzeba duzo czasu i jak ktos kto ma troche pojecia dobrze to wytlumaczy i pokaze to mozna to osiagnac w krotszym czasie..
M-Dudek

Post autor: M-Dudek »

Mi też wydał się trudny ale kiedy samemu załapiesz o co chodzi to lepiej zapamiętujesz co i jak :D Taka metoda prób i błędów jest najlepsza! :D
Bacio

Post autor: Bacio »

Jak się nie nauczysz sam to nikt cię tego dobrze nie nauczy
dris

Post autor: dris »

witam,

hmmm... metoda prob i błędów .. hmm w 95% ... tak ale owszem pomocna dłon znajomych którzy sie znają ... jest baaardzo potrzebna ... i bardzo pomaga ... MOIM ZDANIEM najlepiej na samym początku pomóc czyli wyjasnić podstawowe pojecia, pokazac na czym polega połączenie kick bass ... perka ... potem ogólnie wyjaśnic na czym polega budowa melodi (podesłać jakies projekty) (heh to nie jest 10 minut ale opłaca sie ... wiem cos o tym bo juz nie jednej osobie pomogłem ) ... ,VST tylko opisać co to jest ... a reszta... sam sie nauczy w swoim czasie, własnie tą "metoda prób i błedów" ale jest jeden podstawowy warnek .. CHĘCI i MOZLIWOSC POŚWIĘCENIA CZASU ... I TO DOSYC SPORO TEGO CZASU ... niestety zeby do czegos dojsc trzeba nad tym pracowac i poświecac czas ...

... zycze powodzenia w pracy,
czy jak kto woli zabawie na FL :P
pozdrawiam ... dris :)
wox

Post autor: wox »

Wiadomo że kurs pomaga...Ale ktoś kto niezna nut to niech się za niego niezabiera :P
Program trudny to fakt, zeby posiąść podstawowe umiejetności trzeba posiedzieć pare dobrych tygodni i mieć umiejętność opanowania emocji...bo strasznie wkurza jak coś niechce wyjść ;/
A co do kursu to według mnie jest on niepotrzebny! Wszystko należy robiś samemu! Właśnie tym sposobem wypracujecie swój własny styl muzyczny ;) ))
Dzięki któremu można poznać po dźwiękach danego wykonawce!!
Pozdro i miłej, długiej i ciężkiej nauki na fruty Loopsie ;) )
Overbizz

Post autor: Overbizz »

Jak ja czytalem kurs fla to malo z tego sie dowiedzialem, ja proponuje podgladac juz gotowe projekty ktore sa w flu ;)
Zablokowany