Torrenty
-
pawelsqn
Re: Torrenty
w sumie ja ciagne przez bittorrenta
ale we wszystkich to zalezy od seedów,czyli od tych co udostepniaja torrenta 
-
shitmen
sln, a ile masz neta(wydaje mi sie ze krótko)??...wszyscy ci którzy zakładają internet zaczynają ściąganie własnie przez p2p....i to jest najwiekszy błąd który popełniaja.....jezeli chcesz żeby ściągać z maksymalna prędkością łacza to pobieraj przez FTP HTTP P2M ale nie przez p2p...
-
jerzykolko
To jak z jaką prędkością ściągasz z torrentów zależy jak podał @pawelsqn od sedujących, jak masz ustawione łącze i czy masz zewnętrzne IP. Podaj jaki masz net i szybkość.
-
dj.wini
Możesz mieć duże pobieranie. Ale w torrentach ważne jest również wysyłanie. Ale mi się wydaje że chyba posiadasz radiówkę.
-
dj.wini
To że radiówka nie ma zawsze dobrego wysyłania.
Jeżeli masz dobre wysyłanie to i dobre będzie pobieranie.
Jeżeli masz dobre wysyłanie to i dobre będzie pobieranie.
-
SemiCom
sln, ile seedów i lecherów ? czemu bitcomet
jakie ratio ? jaki tracer ? no własciwie prosisz o pomoc a nic nie napisałes hmm mowisz o 2 kb jak jest jeden seed powiedzmy z radiówka jak dj.wini, to nie ma co sie czarowac ze bedziesz miał 40 kb. Zainstaluj utorenta znajdz jakis xxx na torrent spy i testuj transfery.
-
ozymandiasz
tak jak napisalem player[1] - utorrent bedzie lepszy, bitcomet jest na wielu stronach banowany, a jak chcesz sprawdzic mozliwosci to najlepiej byloby na jakiejs dobrej stronce z zamknieta rejestracja (polishtracker, torrentbytes lub inne) na dobrze udostepnianym torrencie.
Pobieranie przez torenty zależy od liczby peerów ale i także od liczby seedów w mniejszym stopniu). Wszystko zależy od dostawcy internetowego czy NAT działa poprawnie. Obojętnie jaki to będzie program p2p wszystko zależy od prędkości łącza internetowego, jego ustawienia w opcjach, oraz pory w jakiej ściągamy. Przeważnie jest to popołudnie i wtedy jest więcej użytkowników i transfer wieczorami jest większy ale jeżeli sieć jest przeciążona to niestety ale i transfer mimo szybkiego internetu maleje co jest denerwujące.