Babcia ze Szwecji z najszybszym łączem
-
Dj_miszel
Babcia ze Szwecji z najszybszym łączem
75-letnia Sibritt Löthberg z Karlstad w Szwecji dysponuje prawdopodobnie najszybszym prywatnym łączem internetowym na świecie. Połączenie ma prędkość… 40 Gb/s.
Niesamowicie dużą prędkość zawdzięcza swojemu synowi, Peterowi Löthbergowi, specjaliście do spraw optycznych łączy internetowych, pracującemu w Cisco. Ma to być rodzajem efektownej prezentacji bardzo szybkich łączy światłowodowych jako platformy, która może być dostępna komercyjni
Peter Löthberg przyznał, że chciał w ten sposób pokazać, że są inne metody dostępu do Internetu niż staromodne, jego zdaniem kable czy łącza radiowe, które nie mają takich możliwości jak włókna optyczne.
Sekretem takiej prędkości jest najprawdopodobniej nowa technika modulacji, która umożliwia transferowanie danych pomiędzy dwoma routerami odległymi o 2 tys. kilometrów bez żadnych przekaźników. Pozwala to na przesyłanie informacji na duże odległości bez żadnych strat.
Przy takiej prędkości, jaką dysponuje pani Löthberg, film w jakości DVD można ściągnąć w dwie sekundy.
SZOK!! też był chciał mieć takie łącze :mrgreen:
Niesamowicie dużą prędkość zawdzięcza swojemu synowi, Peterowi Löthbergowi, specjaliście do spraw optycznych łączy internetowych, pracującemu w Cisco. Ma to być rodzajem efektownej prezentacji bardzo szybkich łączy światłowodowych jako platformy, która może być dostępna komercyjni
Peter Löthberg przyznał, że chciał w ten sposób pokazać, że są inne metody dostępu do Internetu niż staromodne, jego zdaniem kable czy łącza radiowe, które nie mają takich możliwości jak włókna optyczne.
Sekretem takiej prędkości jest najprawdopodobniej nowa technika modulacji, która umożliwia transferowanie danych pomiędzy dwoma routerami odległymi o 2 tys. kilometrów bez żadnych przekaźników. Pozwala to na przesyłanie informacji na duże odległości bez żadnych strat.
Przy takiej prędkości, jaką dysponuje pani Löthberg, film w jakości DVD można ściągnąć w dwie sekundy.
SZOK!! też był chciał mieć takie łącze :mrgreen:
-
sylvia_532
-
Dito.?
Re: Babcia ze Szwecji z najszybszym łączem
Ja bym się cieszył gdybym mieszkał w pobliżu jej i zrobiliby lokalną sieć, dałaby mi z dziesięć GB i radocha. 
- RealGoodSatan
- Użytkownik
-
The Prophet
Babcia pewnie teraz od kompa wogóle nie odchodzi 
Mi to by wystarczyła ćwiartka tej prędkośco i już bym był
wniebowzięty :mrgreen:
Pozdrawiam Eryś
Mi to by wystarczyła ćwiartka tej prędkośco i już bym był
wniebowzięty :mrgreen:
Pozdrawiam Eryś
Qrde prze kozak z goscia ze cos takiego zrobil
Cikeawe co babcia sciaga
Jak ja sobvie tak mysle to co aj bym robil, znudziloby sie takie szybkie lacze bo w koncu nie mialbym czego sciagac 
przy takim łączu trzebabyłoby się zaopatrzeć w duże dyski 
-
magik111
ja bym z tego chcial nawet glupie 1MB :(((( ehh co za kraj 
- KOT ANDRZEJ
- Specjalista
z taka predkoscia to sciagal i upal sciagal i upal i tak kolko..
wystarczylo by chociaz 1 giga bo to juz jest cos
dzieki za info i pozdro
wystarczylo by chociaz 1 giga bo to juz jest cos
dzieki za info i pozdro
- Chris da Lucca
- Specjalista
serialnie babcia pewnie sama nie wie co z tym robić
jak ja miałbym coś takiego... hhm masakra wogóle
jak ja miałbym coś takiego... hhm masakra wogóle