Co to ma być za SHIT??? RMX??? Wiesz wogóle co ten skrót oznacza??? OMG...
Dla innych użytkowników Muzikum przestroga: nawet nie ściągajcie tego shitu bo nie tylko posłuchacie sobie maxymalnych przesterów ale i mózg zacznie wam się lasować, a już nie wspomne że to 'tylko' oryginalny kawałek z 'nakładką'.
A ta nakładka wygląda tak, że przy pomocy zapewne Virtual DJ albo innego programu tego typu, nasz kolega zrobił niezły makaron
Zbierało mi się żeby Cię zjechać i zrównać z ziemią. Ale po co mi to...
Wole powiedzieć Ci co i jak niż żebyś wogóle zaprzestał swojej 'niepewnej' pasji.
A więc tak:
Po 1: Ściągnij sobie na swój komputerek the best of the best program - FL Studio (Fruity Loop). Nie pytaj gdzie go możesz znaleźć bo od tego jest pan profesor doktor habilitowany -> Google.
Po 2: Na necie jest mnóstwo tutoriali i instrukcji dla początkujących dj'i czy tam muzyków. Więc też ściągaj.
Po 3: Ładuj swoje kawałki jak już osiągniesz odpowiedni poziom (będziesz znał 'dobrze' FL studio. Bo mija się z celem ładowanie lipnych wałków na jakieś fora, jeżeli i tak nikt na 100% nie napisze Ci czy jest dobrze czy też źle, a jeszcze zapewne zostaniesz lekko zgnojony.
Po 4: Nie bierz do serca każde słowo krytyki. Musisz mieć głowę na karku i jeżeli ktoś stwierdzi że bass czy lead czy to pad są do wymiany, a w rzeczywistości jest dobry, to nie wymieniaj go całego. Po prostu w oscylatorach czy to generatorach popraw brzmienie. Teraz to co piszę to dla Ciebie czarna magia, ale z biegiem czasu zrozumiesz o co mi chodzi.
Często gdy ktoś ocenia Twój wałek, to ocenia go pod siebie. Oceniający jeszcze sami podkreślają np.: bass mi się nie podoba, perka gra sztucznie i ogólnie wałek mi się nie podoba. I to jest jeden z podstawowych błędów oceniania. Bardziej doświadczeni potrafią oceniać tylko brzmienie i technikę oraz pomysł wykonania, a nie czy mu się podoba.
Po 5: Wymyśl swój własny nick artystyczny. Na sam początek może być prosty i trochę badziewny jak skrót od twojego imienia lub nazwiska, bądź też inne które przyjdą Ci na myśl.
Po 6: Już pomysły mi się wyczerpały, nie wiem co Ci jeszcze poradzić.
Po 7: Jednak mi się coś przypomniało

. NIE POPEŁNIJ TEGO SAMEGO BŁĘDU JAKI ZROBIŁEŚ TERAZ. Z takimi utworkami tylko odstraszasz ludzi... I uważaj bo czasem ludzie zniechęcają się od tego do oceniania czy komentowania utworków...
[ Dodano: 01-02-2008, 21
:41 ]
Heh... długo pisałem i nie zauważyłem że Airspace już zdążył coś napisać... No i powiem Ci Airspace że tylko nie potrzebnie zgnoiłeś młodego zamiast napisać JAK MA ZACZĄĆ!!! Szczerze to się zastanawiam kto tu jest noob. Bez obrazy ale tak nie postępuje muzyk z doświadczeniem. Sam byś chciał dostać tak po głowie??? Zastanów się...