02.gural raz
03.wyhylylybymy - rmx
04.z koncertu na koncert feat. shellerini
05.5 chinek
06.na pewno
07.gural dwa
08.yo mama feat. shellerini
09.sabasan
10.mam to co mam feat. rr brygada
11.hlamyhalamy
12.winipropz
13.nie lubisz mnie feat. kaczor
14.lyk lychy feat. shellerini
15.tak kozatzko feat. shellerini
16.kac
17.5 element pali feat. rafi
18.nooseem (muflonstyleremix) feat. wall-e
19.ty jestes raper
20.diamentowy hann
21.ej wy tam (exclusive wall-e solo, dj feel-x)
22.samotny cowbuoy feat. ramona 23 (exclusive from western2)
23.te typy (mixerremix) feat. sido
Kod: Zaznacz cały
http://rapidshare.com/files/88702216/Don_Guralesko_and_DJ_Kostek_-_Jointy_Konserwy_Muzyka_Bez_Przerwy-Bootleg-PL-2006-muzikum_pl.rarNa początku chciałem powiedzieć, iż bardzo dobrze, że coś takiego wyszło. Ten mixtape to mocne uderzenie. Takich produkcji powinno być dużo, dużo więcej na naszej scenie. Niestety Polska, to nie Ameryka, gdzie takie mixtape'y są na porządku dziennym, a szkoda, bo to fajna sprawa. Muszę przyznać, że Gural wraz z Kostkiem i PDG stworzył świetną całość.
Oczywiście mixtape to pożyczone bity, także tutaj, jednak mamy też parę tłustych kąsków od Larwy i Mixera, którzy nie zawodzą. Klimat na tej produkcji stwarza przede wszystkim sam Gural. Bo nie sztuką jest nagrać kawałki pod tłuste, oldschool'owe bity z USA, sztuką jest je, przysłowiowo "rozwalić" po swojemu, tak właśnie robi DonGuralEsko. Jego styl i flow pasuje tutaj idealnie. Takie mixtape'y powinny być wyluzowane, nagrane naturalnie, tak robi Gural, jest bardzo pewny siebie i daje nam dosłownie - ekskluzywny materiał. Mamy tutaj mocne teksty, wersy przepełnione metaforami i dużo dobrych panczy. Do tego trzeba pochwalić pracę Kostka, który dał nam wiele dobrych skreczy, przy czym mixtape'u słucha sie bardzo płynnie. Od pierwszej do ostatniej minuty, materiału słucha się z niekłamaną przyjemnością. "Jointy, konserwy, muzyka bez przerwy" wciąga w wir gruuubej imprezy, dobrego rapu i groma świetnych zwrotów, w sam raz na zabawę.