Na forum opisałem jak podpiąć żeby działał słuch

a co do mixowania to najlepiej na początek dwa utwory (Extendet lub Club wersion) dobrze sie mixuje i raczej nie używamy auto bpm czy cos w tym stylu, bo to my mamy dopasować tempo od tego jest suwak pitch!
i robimy tak jedna nuta gra dórga mamy na na podsluchu i staramy sie zgrać je ze sobą czyli ustawiamy takie samo tempo na obydwu jeśli mamy takie samo tempo to 2 nute cofamy spowrotem na początek i ustawiamy tak żeby po wciśnięciu paly obrazu było słychać 1 bit. Słyszymy ze 1 nuta Sie będzie kończyć ( np skończył Sie wokal /melodia gra sama stopa) wtedy puszczamy 2 nute ozczywiscie na sluchwkach czeba puścić tak żeby równo szły (bit w bit bo tempo mamy zgrane wcześniej) jak ładnie gra to delikatnie podglaszamy 2 nute kiedy co i jak musicie sami zadecydować każda nuta jest inna i wiadomo porostu ma to ładnie brzmieć ze sobą można by powiedzieć ze czeba zgrać frazy ale to opanujecie sami jak będziecie zgrywać bity.
spróbuje to opisać obrazkiem
1 nuta |<>|< >|< >|< >|_|-|-|-|-|-|-|-|-|-|_| | | | | | | | | | | | | |_
2 nuta |-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|-|<>|<>|<>|
(<>) wokal melo
( | ) stopa
( - ) clap snar itp
troszke nie zgrały sie linijki ale chodzoło mi o to kiedy ma sie najsc stopa na stope (to najprostrzy sposób według mnie) jest wiele sposobuw ja opisałem mój.
chciałem to jakos prosto wyjasnic sorka za błedy miłego mixowania!!
polecam obejzenie bodejze na spryciaze.pl
filmik pt: Techniki dj'ingu dj siexo & dj satntez o ile nie pomylilem cos