Nowa nuta ;P

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
M4R10

Nowa nuta ;P

Post autor: M4R10 »

Jako, że zmieniłem sobie pseudo, postanowiłem z tej okazji zrobić nowy kawałek :) To jeszcze demo, jak sie spodoba to wystawie tu za kilka dni fulla a jakby ktoś chciał to moge remixpacka zrobić :p
DJ Krzyk

Re: Nowa nuta ;P

Post autor: DJ Krzyk »

No spoko :D Ale Ja linku do nutki nie widzę :) Jak dasz link, to wrócę z Editem, ocenką nutki :)

Pozdrawiam :)
M4R10

Kod: Zaznacz cały

http://www.speedyshare.com/220810207.html
mówisz masz :P

A no i słówko wyjaśnienia co do kilku tych samych tematów :/ net mi sie kaszanił i kilka razy dałem bo opcja odśwież nic nie wyświetlała
M4R10

Kod: Zaznacz cały

http://www.speedyshare.com/220810207.html
mówisz masz :P

A no i słówko wyjaśnienia co do kilku tych samych tematów :/ net mi sie kaszanił i kilka razy dałem bo opcja odśwież nic nie wyświetlała
DJ Krzyk

Post autor: DJ Krzyk »

Dzięki :) No więc tak... Na początku taki Benkowy Bass.. Troszkę Mi się przejadł, ale jeszcze może być.. Ten Kick, taki Tek-Housowy, dziwnie zagłusza tego Bass'a.. Mogłeś użyć Multiband Comressora, a jeśli to zrobiłeś, moge Ci podać na priv, jak fajnie uzyskać poprawne zagłuszanie :) Tylko odpisz w temacie, czy chcesz :) Wszystko w sumie Benkowe, clap też.. Hi-Hat może być, choć jest trochę niemrawy... Ten Lead taki Kezowski (Ala DJ Kez), może być... Troszkę za długo ten motyw z Bassem i z Kezowskim Leadem (ten początkowy), mogłeś coś w międzyczasie dodać... :) Ten Pad troszkę mi się wydaje za cichy.. Później nawet fajna gitarka wchodzi z dobrym melo, i ten Vocal - Mallanci... No może nie kropka w kropkę, ale napewno podobny do vocalu z Mallancii - Rock You... To główne melo może być.. Ogólnie ta piosenka to takie połączenie Benkowo-Mallancyjne :D Ogólnie nawet spoko wyszło... A teraz przejdę do plusów i minusów:

Na +:

- Benkowy Bass (zawsze go lubie, mimo że Mi się już przejad&#322 ;)
- Fajny Vocal (lecz też trochę ściągniięty z Mallanci)
- Melo (zwłaszcza główne) może być
- Przyjemna gitarka w tym głównym motywie
- Lead nie należy do najgorszych
- Spoko pomysł...

Natomiast na -:

- Ten Kick dziwnie zagłusza Bass (zwłaszcza na początku, później już jest lepiej)
- W drugiej części utworku Clap za cicho (też mam taki problem jak używam Compresora)
- Niektóre dźwięki Mi się przejadły (zwłaszcza właśnie Clap)
- Pad też trochę przymulony, cichy...

To tyle ode Mnie :) Możesz śmiało robić Remix Packa, z chęcią sobie Zremixuje :)

Pozdrawiam :D
Buzztick

Post autor: Buzztick »

ten wokal to z paczki XTC, fajnie go pociąłeś... no gitarka przyjemna bardzo bardzo mi się spodobała, melodia też fajna, kick może troszkę za słaby według mnie... reszta to spoko tylko początek zbyt długo ten bass benkowy idzie.. ale nuta nie jest zła ;P Na końcu też fajnie spitchowany wokal tak schodzi na niski jak zazwyczaj w mallanci ;P Nutka fajna pozdrawiam

9/10 podoba mi się
M4R10

Dzięki za komentarze, teraz przynajmniej wiem co poprawić.. Rzeczywiście za długo ten benek na początku leci, troche przesterów też niestety jest ale to jeszcze mozna poprawić :P Co do wokalu to rzeczywiście to ten Mallanci ale mi chyba za to głowy nie urwie ;)

A no i Krzyku nie będziemy się bawić w PW mój gg 7736988 pisz kiedy będe ;)
ODPOWIEDZ