Problem z Nexusem..:(

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Paul Van Maare

Problem z Nexusem..:(

Post autor: Paul Van Maare »

Mam nexusa Full.Skopiowalem expy na dysk do folderu Nexus Content.Wlaczam FL,Odpalam nexusa:kazuje mi wyszukac 0 test tone to wyszukuje.Klikam otworz a tu!Zadnego expansionu nie ma!Zalamalem sie:/.Za kazdym razem kiedy chce otworzyc nexusa to mi wola ten plik 0 test tone.Co to za problem?
kubencjusz

Re: Problem z Nexusem..:(

Post autor: kubencjusz »

Test tone potrzebny jest tylko do pierwszego uruchomienia nexusa.Trzeba expansiony zainstalować w nexusie. Inaczej ich nie znajdzie.
MAD_MAXX

Re: Problem z Nexusem..:(

Post autor: MAD_MAXX »

nexus jest dziadowski, a te presety to wiekszosc to komerycjnego kiczowatego badziewia sie nadaja, watpie w to ze masz oryginal, ale to juz swoja droga.
Sugeruje natomiast zainteresowac sie metoda syntezy dzwiekow FM i RM uzyta w bloku Matrix w podstawowym syntezatorze FL Studio XXL
Awatar użytkownika
adi1994
Użytkownik
Posty: 294
Rejestracja: 03 mar 2008, 16:58

ooo

Post autor: adi1994 »

ooo kolega gustuje w syntezie FM no to pogratulowac jesli pojmuje stnteze FM bo jest bardzo trudna alei bardzo efektywna prubowałem cos zrobic na Absynth 4 i Fm8 ale cięzko idzie
tomek1988018

Re: Problem z Nexusem..:(

Post autor: tomek1988018 »

jaki idiota stary jestes!!!! mysl glowa a nie chooooojem :D SCIAGNIJ przez bitcometa 888 tylko w bit mozna wybierac podzielone pliki 888 podstawowe pliki bez expansionow standardowych czyli 2 razy exe 1.0.0 1.0.9 itp zainstaluj przeskanuj *recommended* we FL 8 podznacz fistaszkiem tylko nexusa i odpal go i zaimportuj banki po czym dokoktuj biblioteka sampli w postaci tego http://rs232.rapidshare.com/files/12076 ... _Packs.rar
MAD_MAXX

Re: Problem z Nexusem..:(

Post autor: MAD_MAXX »

Synteza FM i RM wcale nie sa takie trudne wystarczy przeczytac oryginalny help od sytrusa i pobawic sie troche.
Jeden jedyny warunek to trzeba umiec angielski, a przypuszczam ze u wiekszosci z tym jednak nie jest tak dobrze, dlatego to sprawia problemy.
Awatar użytkownika
adi1994
Użytkownik
Posty: 294
Rejestracja: 03 mar 2008, 16:58

Re: Problem z Nexusem..:(

Post autor: adi1994 »

a moim zdaniem angielski nic do tego się niema wystarczy znać znaczenie nazw efektów a w przypadku syntezy FM8 to trzeba znać.... np. w FM8 w tyczce firmy native w zakładce expert jest matryca fm(kosmos)i pieprzony operator z częstotliwościami (Hz) i to trzeba umieć rozgryżć ale jeszcze są inne duperele które w syntezie fm są normalnie z kosmosu.....
MAD_MAXX

Re: Problem z Nexusem..:(

Post autor: MAD_MAXX »

rozgryzc herce ? to jak nie masz podstawowej wiedzy z dziedziny muzyki i aukustyki to do czego ty sie zabieraszc

te herce to czestotliwosc bazowa im dasz wiecej tym dzwiek bedzie wyzszy, a kolene operatory przeciez nie moga sie roznic za bardzo, najlepiej jak sa 2 razy wieksze lub mniejsze lub wielokrotnosc 2...

i wcale to nie jest z kosmosu, a jezyk angielski duzo do tego ma bo zanim przetlumaczysz ze slownikiem jedno zdanie to po 1 nie masz pewnosci czy wyciagles dobre znaczenie a po drugie zgubisz sens calego akapitu... i niby poczytasz ale nic z tego nie wiesz...
Awatar użytkownika
adi1994
Użytkownik
Posty: 294
Rejestracja: 03 mar 2008, 16:58

Re: Problem z Nexusem..:(

Post autor: adi1994 »

hmm... pokaż mi swój najlepszy kawałek.....
Awatar użytkownika
Saniev
Nowicjusz
Posty: 66
Rejestracja: 16 lut 2008, 13:13

Re: Problem z Nexusem..:(

Post autor: Saniev »

jazdaa... fajfy chyba z temtu zeszliście nieco...

0 test tone to jest tak jak juz wspominali to odpalenia nexusa a expansions packi muszisz poprostu zaimportować przez nexusa w zakładce po prawej stronie o naziwe "sys" a, potem "improt exp" pack'ów.

i po co te całe wasze cyrki kto tu lepszy od kogo... profesjonaliści sie znalaźli o których nawet Polska nie słyszała.. żal

a co do nexusa pobierz sobie odrazu lepszą wersje a nie tą którą Ci proponowali bo exp'y nie będą wszystkie działąć.
Gimbus
Specjalista
Posty: 1625
Rejestracja: 25 maja 2008, 12:49

Re: Problem z Nexusem..:(

Post autor: Gimbus »

Po pierwsze sprawdz czy twoj komp spełnia wymagania a po dógie 0testtone poprostu musi być w tym samym folderze co presety .. I proszę mi tu nie offtopować o innych wtykach ok :| ?
DjActivelb

Re: Problem z Nexusem..:(

Post autor: DjActivelb »

Pewnie te expy są nie do tej wersji nexusa co masz ja też raz tak miałem i najbardziej uniwersalny nexus to jest w wersji 1.3.5
ODPOWIEDZ