Flashrider-Attenzione

Tutaj trafiają utwory niezgodne z regulaminem oraz wszelkiego rodzaju duble.
Awatar użytkownika
dycha
Weteran

Flashrider-Attenzione

Post autor: dycha »

Witam. Chciałbym wam przedstawić mój pierwszy projekt w FL studio :) Jest to remix Flashrider'a- Attenzione. Powiedzcie mi szczerze czy dalej brnąć w to czy dać sobie spokój. Zaznaczam, że FL poznałem dość niedawno, jakies 2 tygodnie temu, więc jeśli możecie to napiszcie mi co poprawić w tym projekcie (o ile bedzie sie on do czegoś nadawał [w co wątpie]) Pozdrawiam wszystkich. Paweł :)

Kod: Zaznacz cały

http://www6.zippyshare.com/v/51100240/file.html
DJ Krzyk

Re: Flashrider-Attenzione

Post autor: DJ Krzyk »

Dość niezły Boom na początku.. Potem te wokale suche - nałóż na Nie efekty (Reeverba, Delaya - otwierasz Mixer F9 - tam są te efekty) :) Troszkę chaosu się wkradło, Lead jak na pierwszy projekt daje radę.. Bassika nie słychać zupełnie.. Kick nawet nawet, ten Loopik taki chaotyczny jest, troszkę szumi, ale nie jest zły.. Jak na początek.. Ogólnie nie radzę rzucać FL'a, początki zawsze są trudne, pamiętaj, że największe gwiazdy zaczynały tak Samo, i gdybyś posłuchał np: pierwszego projektu Maxa Farenthide'a też byś się uśmiał ;) Będzie lepiej, zobaczysz.. Choć już nie jest tak źle.. Czeka Cię dużo pracy, ale nie poddawaj się..

Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów :)
DjActivelb

Post autor: DjActivelb »

Dokładnie początki są trudne powinieneś też przyswoić troche teori zeby mieć tego chociarz lekki zarys bo jak już osiągniesz jakiś tam kiedyś poziom to będzie dużo zależeć od Twojej wyobraźni... Po pierwsze słuchaj najlepszych wykonawców stylu w jakim chcesz tworzyć popatrz jak to u nich jest zrobione przykładowo:
wejście>rozwinięcie kawałka>motyw główny>zejście
Po drugie staraj sie wymyślać jakieś swoje pomysły, przejścia które muszą ciekawić słuchacza.
Awatar użytkownika
dJtJay
Użytkownik

Post autor: dJtJay »

Kurcze ale się usmiałem z tymi vocalami na początku xD xD..Jak na te 2 tyg. nieźle jest ;) .Naprawde ;P.Oczywiście popieram kolegów wyżej :) .Trening czyni mistrza ;p .Pamiętaj natomiast że tworząc kawałki głównie musisz kierować się tzw. "słuchem muzycznym",nie wszystko do siebie pasuje...Szczególnie ten vocal na poczatku bez jakichkolwiek nałożonych efektów ;P.Oczywiście usprawiedliwia Cie staż ale to brzmi tragicznie ;P.Także miłej pracy i nie opuszczaj FL'a do śmierci (żarcik ;P).Pozdro ;) .
Pol4fon2U

Post autor: Pol4fon2U »

Popieram DjActivelb'a. Jak na razie Twój remix nie ma rozwinięcia ani końca tylko sam początek, który ciągnie się przez cały utwór. Wokal nieco za głośny i jakaś słaba jakość, trzeszczy w remixie. Nie podoba mi się to, ale jak na pierwszy raz nie jest źle :)
ODPOWIEDZ